Нарачајте си ја Real Bubee од алиекспрес. Јас ја купив околу 25€, ја користам по втор пат(второ бебе) во меѓувреме и јатрвата ја користеше. Одлична е. Да со прва бременост малку повеќе,со втора како далматинец сум Моето дете имаше сипаници-варичела кога јас бев некаде 25-26 недела со второто бремена. Сите што ги прашав ми рекоа дека нема ризик ако сум прележала. Доколку не сум прележала,ризично е да заболам во прво и трето тримесечје. За второ не е проблем. И фала богу што префати сипаници големиот додека бев бремена,го заштитивме новороденчето(ако фатеше покасно). Сите родилки одат во родилна па од таму според состојбата која за каде е. Можеби тие со однапред договорен царски одат право во сала. Не сум запознаена.
Епа да затоа реков царски колку и да не те боли раната пак не ми се верува некој одма да можи да има однос првата недела. И природно додека да се вратат во нормала матка органи се треба време.
Остај не сега да си сањариме така многу долго се гледа кај до пораѓај па уште 2+ месеци вака дел по дел си цепкаме со убави мисли дека брзо ќе ни се посреќи хаха Може ли слика 2 различни ми излегуваат, едната е 1400мкд гледам со медела ја споредуваат вреди да се земе дури и да не чини
И со царски се крвари долго, може и 40 дена. Односи не се препорачуваат додека има крварење зошто се работи за отворена рана на матката. А дали имаш рана од царски или епизиотомија, и колку те боли раната воопшто не е важно. После губењето на плацентата имате внатрешна рана со димензија на голема чинија, најмалце што треба е толку голема рана да се инфицира или лошо да зарасне. А штом престане крварењето, ако има желба слободно може да се искористи.
За електрична пумпа - земете си. И да немате доволно млеко го стимулира. Од искуство. Друго, колку нема везе дали е мајка природно или царски породена, сите крвариме исто дури и природно познавам 30тина дена што крвареле, јас со 2 царски обавезно 40 дена. За сипаници у бременост мислам дека @mariz може да ве посоветува, она ако добро памтам ги фати на одмор бремена со второ...
Мене ми пишуваше во книшката, уште оние зелените големите кога имав. Нели порано матичните се пишуваа во книшки, ама има и во картонот.
Devojki jas se porodiv 37+6 se rodi mojata esenska ubavica 3650gr super pominavme so carskiot Recisi bezbolno.
Влијае и може да ти покаже лажно негативни тестови. Најдобро е да се почне со полигинакс или друга соодветна терапија после земање на тестовите. Која недела од бременост си?