Да, во шифри, ама мислам и на латински пишуваа, јас двете сум прележана, подобро помала отколку возрасна.
Може ли некоја мајка да ми ги објасни контракциите на цтг. Дали контракција е како оштар пик или треба да е како планинче? Од колку почнуваат вистинските контракции?
Чисто да се пријавам Кооооонечно помина првово тромесечие, не се трпеше веќе, 25/8 бев успана, ми се лошеше од секој мирис и секое јадење. Правев нифти, се испадна супер, иии.. второ маже ќе си имам
Zenski kako se spravuvate so nesonica 2 tromesecie? Umrev za spienje, dali od vozbuda, dali postojano mislam na bebevo ne znam sto da recam veke. Samo po 4 5 saati spijam.
Последниве два дена некако како многу малце да мокрам, а пијам вода исто како и претходно. Одам во вц на саат-два можеби, како секогаш ама мислам дека мн малце исфрлам вода. Трипам да не ми се задржува вода a и онака сум цела отечена. Се десило на некој истото?
Ti blagodaram mila ajde pobrzo I kaj tebe. Carskiot mi bese zakazan za slednata nedela, ama bidejki pak mi se pokaci malku pritisokot 130so90, malku I dvizenjata na bebeto mi stanuvaa se poslabi me fati strav i sama si pobarav odma da mi napravat..
Мене со првата бременост ми се случи ова од 36та додека да ми пукне водењак кога пукна веќе не бев како бомба.
Од која недела се фаќа да сум во работен однос за 6 месеци за после да земам породилно? И колку се плаќа пола плата или помалку за минимално да речеме (да нне ме излажат?
Znaci logicki 12nedela-16 nedela nekade, ako zememe 40 nedeli deka trae bremenost. No sto ako se porodis porano? Nekoi i vo 7mi, 8mi se poragjaat..Jas od porano bi go napravila toa ako vekje imas opcija. Mininalec e sega okolu 20-21.000. Na pola rabotno vreme racunaj okolu 10.000 ke ti prefrlat. Pridonesi za suma od 20-21.000 se okolu 9.500, na pola ke si preracunas. Ova bese posledno sto znam, moze ima izmeni. Ako si prijavena na pola rabotno vreme i pola plata, verojatno i tolku trudnicko ke zemas.
Здраво, има ли некоја со скратен цервикс и контракции? Ме задржаа во болница, со фанелинг и цтг покажува контракции. Јас ги чувствувам тие што се посилни, послабите не. Како стврднувања на стомакот
Од таа причина ние за првото кога бев бремена со заштита цело време имавне односи и мене ми било страв од инфекција, а многу имам слушано и од доктор дека спремата го забрзува процесот а мислам дека и од оргазмот од жената помага.
14та недела па дали пример кога ќе влезам 6ти месец работен однос мора да биде полн или 5 месеци и полни и 2 дена пак ме фаќа
Леле јас така сум одамна и отворена 3 цм и стврднување имав сега неколку денови немав денес пак мала болка долу и стврднување. Ти што чувствуваше? Која недела си? Сама појде на болница заради болки?
Леле ова никако не ми е јасно со 3 то сум бремена и не знам уште мислам дека оштро нагоре до 100 дане треба да биди види разгледај по темиве. Како ти е тебе?