Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Limeta

Limeta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    234
    Јас сум 28, а стврднувања на стомакот имам веќе неколку недели, ама не влијаеа на цервиксот. Плус познати ми се од претходната бременост. Во понеделникот кај матичен ги видоа контракциите и ме пратија во болница.

2. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112

Ааа рано ти е нека чутии одмарај лежии

3. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    4.976
    6 polni kalendarski meseci neprekinat staz treba da imas. Znaci 6 plati da pominat pred da otvoris. Mislam so 5 ne proagjas.
    Vidi vo temata 'Porodilno otsustvo' pisi, moze povekje odgovori ke dobies.

На BebeSofi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    2.468
    Имав едно како планинче до 25 и едно пошилесно до 50.

5. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    Ги има ли некој користено овие витамини?
    Имам една цела кутија дома
    Инаку сега си го пијам фемибионот 2ката ама да знам дали да ги искористам и овие еден месец
    Секако ќе се исконсултирам и со матичната
    20231013_190019.jpg

6. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Mislam deka silesti treba do 100 za raganje da se
    Tvojte kako priprema

7. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    2.468
    Од тоа што најдов наназад изгледа се припрема.

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    9.707
    Цтг за секој случај ти направија поради отварањето, нели викаат после 36та обично? Не ти предложија но спа (мислам така читав дека се викаат ) за смирување контракции или сметаат дека и да се породиш е ок и нема потреба? Зреење нешто ти спомнаа?
    Се надевам ќе си славиме барем уште некоја сабота заедно (fingers):hug:

На Dzulija* и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  9. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.038
    Здраво 26та недела сум од почеток пијам Фемибион и пиев и Ферона само што заборавив да земам Ферона 2 дена по ред па дали е лошо ако се напијам магнезиум директ оние кесичките 375mg?

10. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    2.468
    Да, матичниот ми направи за секој случај да види. Но спа не ми предложи, ќе разгледам искуства на форумов. Зреење примив еднаш во 31ва недела и рече доста е, не ми дава уште еднаш.
    Спрема нив иако сум 33та бебето си има и килажа, а и покритичните недели се поминати.
    Сега се молам да си држи серклажот, да не ми пукне водењакот и да не ме фатат болки. Па барем уште една недела да славиме заедно ако ништо повеќе.

На Dzulija*, Cherry blossom89, Maja92@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    Добро вечер мамаситас:l:

Јас веќе почнав да ја терам 29та и моментално качувањето по скали ми е најекстремен спорт.:whew:
    Најново е што ептен изгубив апетит,ептен со сила јадам па и со анемијава ,бутам со сила само за бебе.

Мајка ми дојде да го земе синко на некој ден кај нив не го виделе неколку месеци,и почнав да плачам му викам на маж што ќе правам без детево сега,пусто ми е по дома.:doh:
    А синко весел чаоооо мама,се гледаме отидов на гости.:)

Хормониве осеќам дека последниве месеци ќе ме дрмаат вака на најјако.:x

На *Amethyst*, mal.ecka, Dzulija* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    4.976
    Jas gi imam. Super sostav imaat ist kako i drugive, samo sto na primer B12 ne e metiliran, tuku e Cijanokobalamin, a za Folnata ne mozev da najdam dali e folna kiselina ili metilfolat. Jas posto sum so mutacii ne mi odgovara, ama sekako zemam dodatno pa ne mi menuva, a daleku poevtini se. Moj drugarki gi koristea vo bremenost i mi gi preporacaa.

Nemas gajle napij se. Duri i Ferona za zemes, plus Mg Direkt edna kesicka nemas gajle. Mene od 26ta mi rekoa po 1000mg Magnesium da vnesuvam, i do 1500mg ako imam bolki. Taka da slobodno, i jas tie gi pijam momentalno, 2x 400mg direkt.

Ja teram 28ma, disenjevo mi e ekstremen sport :D Apetit namalen, zdrigam postojano, pritisok vo cel stomak, tezi, a doprva pocnuva zabavnoto. Ke vi se zalam tuka. Polesno na dusicevo :)

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Cudno prasanje od ka si dojdiov od rabota voa mojto bebe nezz so prave u stomak na leva strana lezam na desno mi se ispaknuva stomak kaj papok u taa visina i grcevi nenormalno dole nisko, ke go pogalam i si ode dali se premestuva znae li nekoja da imala takvo cuvstvo? Preptostavuvam nadole e so nozinjata oti cela den me udara dole a gore nisto vajlda sega se vrte ama pojma nemam tek naredna nedela na konttola 28 od deneska, plus utrogestan mi prekinaa i samo mi minat cudni filmovi niz glava

14. DaisyDream

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    4.976
    I jas sum 28 od denes :inlove: Isto i na mene. Do pred nedela go cuvstvuvav bas kako da kloca nekade vo sredina na stomak, pa go nemase den-dva mislam epten slabo skoro ic, i sega kako da se vrti, prevrtuva go cuvstvuvam dole skroz pod stomakot, klocka nezno, a gore kaj sto e glavata se ispakniva te na pupak, te desno, te levo. Kako jajce nekad mi e stomakot. Normalno e sigirno. Vazno mrda, ako saka salta neka pravi :D

На *Amethyst*, Fenix05 и Kikikikiri0405 им се допаѓа ова.
  15. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    966
    Kolku samo me vade od pamet deka kloca dole epten neubavo cuvstvo si mislev samo kaj mene e taka. Fala ti na odgovorot isto mislam samo nekka pretka bar znam deka e u red se samo mislev malo e vaka da se ispaknuva

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  16. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.762
    Девојчиња некој со страшни киселини при крај? 38+2 сум умирам деновиве, ништо не можам да каснам напикано со нозете у желудник, дијафрагма. Не можам да дишам, да јадам, киселини од се, лошење нон стоп, ждригање... не се спие не се јаде.... змам ситно бројам ама ова на крај најмачно... Сода, кока кола, рупурут, гастрогард, бадеми, ништо не помага... Ми иде сеа у болница да влезам да кажам вадете ја одма

На mmacichka, *Amethyst*, Dalia123 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Lady Dee

Lady Dee Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    31
    39+5 deneska, kiselini NENORMALNI isto se isprobano dzabe istoto mi ide i na mene :(:(:(:(:(:(:( A si nema aber samo 2cm bez bolki sum cela nedela…..

На Dzulija* и *Milicka* им се допаѓа ова.
  18. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    102
    Честитки да е здрава и жива ❤️

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    11.866
    Пиј ги слободно, и јас ги имам пиено пред бременост, кога бевме во обиди, супер се и таман со цена :)

20. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Здраво девојки , сабајлево забележав некое чешање а бидејќи сме сабота не знам кај да се јавам . Исцедок немам , мирис немам само чешање според мене ми оде на кандида дали можам канестен маст до Понеделник да смирам барем чешањево. Иначе 32 + 3 сум

На Only1 му/ѝ се допаѓа ова.