Јас сум 28, а стврднувања на стомакот имам веќе неколку недели, ама не влијаеа на цервиксот. Плус познати ми се од претходната бременост. Во понеделникот кај матичен ги видоа контракциите и ме пратија во болница.
6 polni kalendarski meseci neprekinat staz treba da imas. Znaci 6 plati da pominat pred da otvoris. Mislam so 5 ne proagjas. Vidi vo temata 'Porodilno otsustvo' pisi, moze povekje odgovori ke dobies.
Ги има ли некој користено овие витамини? Имам една цела кутија дома Инаку сега си го пијам фемибионот 2ката ама да знам дали да ги искористам и овие еден месец Секако ќе се исконсултирам и со матичната
Цтг за секој случај ти направија поради отварањето, нели викаат после 36та обично? Не ти предложија но спа (мислам така читав дека се викаат ) за смирување контракции или сметаат дека и да се породиш е ок и нема потреба? Зреење нешто ти спомнаа? Се надевам ќе си славиме барем уште некоја сабота заедно
Здраво 26та недела сум од почеток пијам Фемибион и пиев и Ферона само што заборавив да земам Ферона 2 дена по ред па дали е лошо ако се напијам магнезиум директ оние кесичките 375mg?
Да, матичниот ми направи за секој случај да види. Но спа не ми предложи, ќе разгледам искуства на форумов. Зреење примив еднаш во 31ва недела и рече доста е, не ми дава уште еднаш. Спрема нив иако сум 33та бебето си има и килажа, а и покритичните недели се поминати. Сега се молам да си држи серклажот, да не ми пукне водењакот и да не ме фатат болки. Па барем уште една недела да славиме заедно ако ништо повеќе.
Добро вечер мамаситас Јас веќе почнав да ја терам 29та и моментално качувањето по скали ми е најекстремен спорт. Најново е што ептен изгубив апетит,ептен со сила јадам па и со анемијава ,бутам со сила само за бебе. Мајка ми дојде да го земе синко на некој ден кај нив не го виделе неколку месеци,и почнав да плачам му викам на маж што ќе правам без детево сега,пусто ми е по дома. А синко весел чаоооо мама,се гледаме отидов на гости. Хормониве осеќам дека последниве месеци ќе ме дрмаат вака на најјако.
Jas gi imam. Super sostav imaat ist kako i drugive, samo sto na primer B12 ne e metiliran, tuku e Cijanokobalamin, a za Folnata ne mozev da najdam dali e folna kiselina ili metilfolat. Jas posto sum so mutacii ne mi odgovara, ama sekako zemam dodatno pa ne mi menuva, a daleku poevtini se. Moj drugarki gi koristea vo bremenost i mi gi preporacaa. Nemas gajle napij se. Duri i Ferona za zemes, plus Mg Direkt edna kesicka nemas gajle. Mene od 26ta mi rekoa po 1000mg Magnesium da vnesuvam, i do 1500mg ako imam bolki. Taka da slobodno, i jas tie gi pijam momentalno, 2x 400mg direkt. Ja teram 28ma, disenjevo mi e ekstremen sport Apetit namalen, zdrigam postojano, pritisok vo cel stomak, tezi, a doprva pocnuva zabavnoto. Ke vi se zalam tuka. Polesno na dusicevo
Cudno prasanje od ka si dojdiov od rabota voa mojto bebe nezz so prave u stomak na leva strana lezam na desno mi se ispaknuva stomak kaj papok u taa visina i grcevi nenormalno dole nisko, ke go pogalam i si ode dali se premestuva znae li nekoja da imala takvo cuvstvo? Preptostavuvam nadole e so nozinjata oti cela den me udara dole a gore nisto vajlda sega se vrte ama pojma nemam tek naredna nedela na konttola 28 od deneska, plus utrogestan mi prekinaa i samo mi minat cudni filmovi niz glava
I jas sum 28 od denes Isto i na mene. Do pred nedela go cuvstvuvav bas kako da kloca nekade vo sredina na stomak, pa go nemase den-dva mislam epten slabo skoro ic, i sega kako da se vrti, prevrtuva go cuvstvuvam dole skroz pod stomakot, klocka nezno, a gore kaj sto e glavata se ispakniva te na pupak, te desno, te levo. Kako jajce nekad mi e stomakot. Normalno e sigirno. Vazno mrda, ako saka salta neka pravi
Kolku samo me vade od pamet deka kloca dole epten neubavo cuvstvo si mislev samo kaj mene e taka. Fala ti na odgovorot isto mislam samo nekka pretka bar znam deka e u red se samo mislev malo e vaka da se ispaknuva
Девојчиња некој со страшни киселини при крај? 38+2 сум умирам деновиве, ништо не можам да каснам напикано со нозете у желудник, дијафрагма. Не можам да дишам, да јадам, киселини од се, лошење нон стоп, ждригање... не се спие не се јаде.... змам ситно бројам ама ова на крај најмачно... Сода, кока кола, рупурут, гастрогард, бадеми, ништо не помага... Ми иде сеа у болница да влезам да кажам вадете ја одма
39+5 deneska, kiselini NENORMALNI isto se isprobano dzabe istoto mi ide i na mene A si nema aber samo 2cm bez bolki sum cela nedela…..
Здраво девојки , сабајлево забележав некое чешање а бидејќи сме сабота не знам кај да се јавам . Исцедок немам , мирис немам само чешање според мене ми оде на кандида дали можам канестен маст до Понеделник да смирам барем чешањево. Иначе 32 + 3 сум