Здраво девојки, Вчера бев на прв скрининг, 12+6 сум. Докторката иако ми рече дека се е во ред сега ми кажа дека во 10 недела кога ме гледала вратното наборче било 2.3 што е многу за таа недела но сега е истата вредност, не е пораснато што значи спаѓа во граници на нормала ама јас 300 филмови си направив. Се друго беше во ред со мерките. Плус ми даде да пијам кардиопирин и не ја ни сфатив добро зошто бидејќи се изгубив од паника. Нешто кажа као дотокот на крв бил поголем па ова е превентивно да не качам притисок понатаму и да биде добро бебето со растот. Понеделник треба да правам приска па ќе видиме. Има ли некоја со слично искуство да ми каже како искочило на крај?
Јас на матични не им верувам за скрининзи или ризични бремености. Матичните гледаат да речеме по општо, клинички доктор гледа подлабоко, а и има такви кои имаат и специјализирано за скрининг. Доколку не можеш да си дозволиш на приватно да отидеш, барај итен упат од матичната и да одиш на гак за уште едно мислење. Самарџиски, Ливринова, Данева, сите тие се супер за скрининг и убаво гледаат, ако те јаде црвчето. Приската е некоја си пресметка и статистика, ја воопшто не ни помислив да ја правам, безвезна ми е.
Околу 6000, Димчев Систина топла препорака. Приската ни јас не ја правев, ептен е тешка глупост а прави паника.
Мене приската ми излезе висок ризик 1 на 50 деца, и правев преку крв испитување 32000 ама 1 дена додека стаса резултатот ми се чини овенав како да се припремав за најлошо. Фала му на Господ во ред се беше. Така да и јас сум пишман што воопшто приска испитав.
Девојки депилирате ли интима во 9ти месец ? Јас си закажав за во вторник , ќе бидам 38+ , па да се средам ..
https://forum.femina.mk/threads/Неинвазивни-пренатални-тестови.23908/page-99#post-6813103 Овде ќе најдеш детали
Девојки како ви е денес? Толку ми е тешко , ми се слоши и во маркет, цело време лежам и дремам, не можам воопшто да функционирам...
Оди слободно подобро среди се на време околку после да бидат подолги па да не можеш ни да се почешаш.
Jas bev pred brisevi 36ta pa 38+ Pak , ushte se nemam porodeno 39+5 sum se mislam dali bi izleglo nesto da odam pak ….
I jas isto odsabajle. Izlegov pred malce do market se proslaav, se napiv kafe i mi dojde energija bar malce. Izmeri pritisok, sekjer...mene sabajle mi se ima sloseno nekollu pati do onesvestuvanje, pritisok dobar, igleda sekjer pagja. Ke kasnam cokolatce i se resetiram
Не ми текнува како им се викаше докторката што отиде сега во пензија пред некој месец во Ремедика? Епа она за прв скрининг ми побара 15000. Очигледно се тресат цени од ракав, не давајте инфо за Ремедика испаѓа дека на сите ни е дадена различна цена. Јас само кај Васо Коруновски си ги правев скрининзите. Не плаќав приватно, ем во Ремедика сум секој месец плус.