Jas 1 skrining pravev vo remedika kaj Kotlarova,plativ 5500. Ne prasav prethodno na salter plativ samo za eho. Sega sum za 2 skrining isto tamu ,pa ocekuvam tuka nekade ili so malku plus da platam.
Zenski kako se vika taa injekcijata za Rh faktor vo 28 nedela sto se prima? Citam Rogan nesto, a mene skroz druga mi kazaa, ImunorHo. Da je zgresam ne e bas eftina
Матичната нека ти даде рецепт розев да ја купиш. И парите се рефундираат земи си фискална и сметкопотврда. И од кај матичната ти треба потврда дека си ја примила и извештајот кај што пишува препораката дека треба да ја примиш.
И јас одам кај Котларова, цената за 2 скрининг е таа, истата, но доколку треба да се земе и брис, тогаш нормално повисока ќе биде сметката.
Од 3ти месец па до сега 7ми јас не знам што значи сон од 8ч, можам комотно д не спијам цела вечер, сабајле некои 2 саата да отспијам и после цел ден како зомби да сум и вечерта пак да ми е проблем да спијам. Чаре не знам, јас кренав раце искрено. 27+5 сум, последните три недели почна често вака да ми се случува, еднашка дури паднав, притисок секогаш нормален. Но, вчера гледајќи филм ми се случи истото да снемам енергија, рацете не можев да си ги кренам, да ми се замаглува и зуење во уши, мм одма ми даде да се напијам сок и по некоја мин се стабилизирав. Така да ако ти е нормален притисокот тогаш или е железо или шеќер кој очигледно нагло паѓа. Јас имам историја со анемија уште од дете ама на докторкава моја тек пред две недели у текна да ми испита убаво железо и хемоглобин, закажно ми е за оваа недела па баш ке видам како се движи. И мој совет ( што го добив и од докторката) имај си при себе бомбона или бисквита нешто што било за во момент да изреагираш. Јас патем и сфатив дека не можам да влагам во продавници од тешката миризба и право ми се врти во глава. Патем, во која недела почнавте или планирате да почнете за подготовка за во болница? Јас дури сега почнав план да оравам за купување чекам во Ноември некако ми е рано уште сега… ама би сакала да чујам ваши мислења дали да почнам и порано?
Ништо не сум купила 32 +1 сум, а да си провериш крв, јас сум анемична ме ставија на хеферол веќе 2 недели пијам. Мојот постојан умор и вртоглавици ми е од тоа.
Mamicki jas so vospaleno uvo I sinusi I premnogu bolki vo uvo glava mi dade maticnata amosicilin da pijam mi kaza I matigniot ginekolog deka e dozvolen vo bremenost no mene mi se sepak malku strav za bebe inace sum 22nedela nekoja ima li pieno antibiotik vo bremenost?
Ti blagodaram mnogu. Trpev bolki 3 dena ajde vikam so kapki ke pomine no ne se izdruvase veke morav na lekar
Друштво, денес на скрининг (20та недела) ми рече гинекологот дека имам "венско езеро" без поголемо објаснување, освен да продолжам со клексани (ги примам од почеток поради мутации). Некоја со вакво нешто да знае повеќе да ми објасни?
Има ли некоја со краток цервикс нешто над 1цм, мал фанелинг и целосен бед рест? Контракциите се под контрола, и можам да продолжам дома со лежење. Ќе примам апчиња против контракции и натаму, прогестерон, малку магнезиум и тоа е. Се надевам ќе издржиме уште некоја недела Цтг не е скроз мирно, ама тие контракции не ги осеќам никако. Имам мала болка во левиот колк од вчера и затоа реков ќе останам уште еден ден да видам како ќе се одвива се'. Може и од лежење да е и дека се две па притискаат на грб и половина.