Фала за споделеното позитивно искуство, дава надеж. Како лежеше, исклучиво на грб или? Смееше ли да стануваш за до тоалет? Имаше ли серклаж?
Станував само за до тоалет и за на контроли. На грб ми беше тешко, лежев на страна но со перница под газот. Сега повторно сум бремена, овојпат со превентивен серклаж, но грлото повторно се намали и оваа бременост. Како ќе биде, колку ќе издржам со серклажот не знам, сега сум 33та.
Девојчиња јас сабајле бев на преглед 32 недела сум и бебуш има 2.211грама баш пријатно се изненадив ☺️☺️☺️☺️
Мешиња, тие што боцкате по два клексани, како се имате породено? Во мисла ми е, нели за царскиот 24ч не треба да се прима клексан.
Devojki dodeka odam na kontrola cetvrtok mala konsultacija, prekinav od petok utrogestan 28+3 sum imav iscedok i prethodno mo mi rekoa od utrogestanot deka e belo zelenikav ili svetlo zolt pojma nemam kako da go opisam sega imam pak naka ne e tecen pogust e nema miris cesanje nisto od toa dali nekoja go ima ovoj slucaj? Voedno posledni brisevi i urinokultura vo red bea
Jas imam iscedok belo-zoltenikav od utrogestanot. Otkako ke go prekines nekolku dena uste ke imas, dodeka se iscisti se dosega sto si stavala sepak. Max za 1 nedela ke go snema. Barem kaj mene taka bese.
Prviot den dva pretpostaiv deka ke go imam amma veke e 4 den i me podisplasi. Koga ti go prekinaa utrogestanot koja nedela? Mislam deka tuka nekade bevme jas i ti so nedelite i ako a osekma dolu kako pretka najverojatnl e so nozinjata nadole taka li?
Ајде и тука да пишам... Дали има некоја искуство, да не качува на тежина, а бебето нормално да напредува? Во мојов случај, веќе 3 недели воопшто не качувам на килажа, на преглед сум на 23ти но ме интересира дали е нормално... се плашам дали бебче напредува добро, до сега се беше во ред. Од утре полна 30та недела, се хранам нормално, јадам од се по малку, највеќе протеинска исхрана...
Штом бебе напредува мислам дека нема за што да се грижиш. Нормално е мислам некој период од бременоста тежината да стагнира.
Јас извештај да пишам Преглед само колку се отворам гледаше докторката. Беше 3 цм сега е и малку повеќе, напред, грличот е скратен скрос, И кажа еве и водењакот е тука. Цело време се спрема се повеќе цуца и полека ме мачи само. Сега на цтг сум да видиме инаку половината ме боли многу и постелката е 3 степен сега. Eve ctgto mala bolka pokaza
Da,nodzinjata se toa kako peperutki dole skroz Mene mi go namali maticnata 1 mesec samo po edna kapsula piev navecer, toa bese okolu 22ra nedela ne se sekjavam bas. No imav nekoi cudni bolki, koi nikoj ne znaese od sto se, i na GAK pak mi zgolemija 2x1 vaginalno. Ke prasam sledna kontrola do koga da stavam, 28ned sum sega. Ne se panici pocekaj ovaa nedela, sekako cetvrtok si na kontrola pa pod spekulum poubavo ke te vidat. Jas 10kg kaciv vo 3-4 mesec, ne mi se ni poznavaa posto osven vo stomak vaka ista sum. Eve sega se merev, samo pola kilo nakaceno od togas, a 7 mesec sum sega. Stom bebe super napreduva ne se grizi. Znam i takvi so se porodile so pomalku kg otkako ostanale bremeni Drugarka druga, pa samo 3kg kaci otkako ostana bremena. Posle poragjaj pozgodna od bilo koga
Во двете бремености тек после 5 месец почнував да качувам килажа и тоа не по многу пола кило до кило месечно. Бебе си зема се што му треба за тоа не се секирај ич природата совршено си направила се да си функционира.
Да, толку е минатата недела бев и јас. 26та недела од вчера арно тераме. Киселини се јавуваат ама поретко спрема првата бременост, или назад ми е зимата.,не знам.Не ми текнува кога ми почнаа со синко киселините. Него што правите кога не ви се јаде месо?? Никако еве не сакам да јадам тоа, тешко ми е. Единствено мелено во ќовтиња ама и тие ги одјадов. Немам повратено од ништо ама месо кога ќе видам ете толку ми е мака одма вртоглавици ме фаќаат. Со што можам да го заменам..
I jas slabo jadam meso i riba. Grav, lekja,grasak obozavam zatoa. Jajca isto, jogurt i grcki jogurt, urda...
Јас ептен изгубив апетит. Почна од се' да ми се гади. Само некој шејк или банана поминува.. Споделете протеинска храна и рецепти,што јадете??
Искрено мене многу убаво ми беше смутито пред бременост со 1 банана 2 јајца,млеко и некое бадемче оревче лешниче. Сега само јајцата ги имам исфрлено дека не смее живи нели во бременост. Навечер можеш варени јајца со салата некоја или цезар направи си додека има уште марули.