Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    По ваше искуство колку мислите дека можи да тера да се породам
    36 +3сум
    Целосно скратено грлото на матката.
    Отворена 4 цм.
    Постелка 3 степен.
    Набиен водењак (вагинално со рака го допри)
    Искуство мислење ве молам?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Абе како господ никој не е. Мене во 38ма со 2цм отворена во лревет ми пукна водењакот како легнав така почна да тече. Можеби и тоа што те проверила со рака да направи процес и да пукне за ден,два, а може и уште да чека никогаш не се знае. Кога си пак на контрола?

На Мариаа., LadyC и Dzulija* им се допаѓа ова.
  3. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Така е Господ знае само и меме така со 2 те водењакот во спиење ми пукаше па после се отворав.
    Е сега дека грлото скрос скратено затоа прашав.

4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.540
    Допаѓања:
    33.234
    Немам искуство со ова, ама дојдов да те видам до кај си :D Јас на 6-7 си добив пукање на водењак пошо абер немаше само да си пукне.
    Пуф, 36ка си ја раситнила, џабе паники :* Полежи уште малку да се спремаш психички 8)

На *Milicka*, Dzulija* и LadyC им се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Како си мила?

6. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Devojki moze 1 malce poglupavo prasanje ke bidi ama da znam ako e ness itno da odam plodnost oti ne sum sk. Veke nekolku pati mi se slucuva odma ko ke stanam sabajle dali se podmockuvam ili iscedok ne znam kako da go narecam mi istekuva. Bez miris bez boja samo kako voda. Jas mislam deka se podmockuvam hahah samo ne znam dali e normalno. Urinokultura cista.

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    .
    Најубаво консултирај го докторот по тел. Може ако стиска на мочен како мене што ми прави да те тера на мокрење често, моево се изнарита дека е главично свртен од 7ми месец и со рачињата ми се утепа од буричкање надоле, на 5 мин мислам дека ќе се измокрам, а нема ништо. Која недела си? Да не е водењакот? Мене ми се деси у прва бременост од тоа малце течење да останам без плодова во 37+2 па на итен царски ме задржаа. Без паника, најверојатно не е ништо, ама пак прашај за секој случај.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.540
    Допаѓања:
    33.234
    Нели беше момичка твоето? Ѝ порасна куре? :rofl:

9. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    9.691
    Како ти видоа дека е плодовата? Јас цело време трубам на двајцата доктори дека имам воден исцедок константно ме плаши ми викаат не е плодова таа ако тече ќе тече а не да пушта (facepalm) и стварно ми е цело време на мисла
    Инаку @Besbes24 ако не стануваш ноќе за да мокриш може да е исцедок со урина малце ако е преполн мочниот меур, јас си осеќам ако држам малце подолго така знае да направи а другово течење е скроз проѕирно а во средина малце бело (докторов вика е исцедок ради серклажот кај мене дека страно тело).
    Лејди и јас иста мака мислам дека ми седи на мочен меур детево поготово кога ќе излезам бааааам и само паничам, чувство како "Иииии готово се измочав на улица" :D:D

На *Milicka* и LadyC им се допаѓа ова.
  10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Bas taka kako sto go opisa, kako voden iscedok i nekogas malku so belo. Samo sabajle mi se slucuva, inace maticnata minatata nedela bev na kontrola rece plodova voda ima vo red e. I mene nekogas mi e strav deka citav ovde za plodovata.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Teska maticna imam ne vraka na poraki. Inace denes 23 nedela. Cudno mi e sto se slucuva samo sabajle pa zato pomisliv da ne e mocka bidejki noke samo 1 stanuvam. Denski ne mi se slucuva, vo pomala kolicina znae ponekogas samo.

12. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    9.691
    Мене вака ми личи на нормален исцедок како опишуваш штом е само наутро па инерција го влече. На следна контрола пак напомени си секако, јас утре баш сум на контрола ќе и кажам пак, се надевам се е ок.

На *Milicka*, LadyC и Besbes24 им се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И мене истово ми се случува сеуште, но плодова вода има. Некогаш и гаќиве ми се утоп со многу мал бел секрет, али тоа е подмочкување. :)

На LadyC, Besbes24, Maja92@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Bas pisi so ke napravis, so ke ti kazat. Nie mozi od strav si zamisluvame deka e plodova. Pa ako e bi trebalo da teci nonstop.

На LadyC и Fenix05 им се допаѓа ова.
  15. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Jas sum so kratok cervix 1 sm. No preventivno imam abdominalen serklaz. Sega sum 21 nedela, generalno lezam, niz doma se dvizam i cat pat izlezam od doma no so kratko dvizenje. I jas imam bolki vo levata strana. Koja nedela si ti

16. Marija19971997

Marija19971997 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2022
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Мамички, во 23та недела сум на преглед . Матичната ми рече дека ке ми мери и цервикс. Над колку треба да биде за да биде нормална измерената вредност?

17. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.837
    Допаѓања:
    9.691

Прикачени фајлови:

На Мариаа., BoNaNa123, DaisyDream и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Не треба да се зима само должина на цервикс туку и други фактори дали има фанелинг,дали е омекнато грлото,отворено..Мене др Таше во Плодност и првата и оваа бременост,тоа него му е рутина од 11 недела секој преглед најпрво ми го мери грлото па после абдоменално ме гледа.Еве јас на пример и првата бременост и оваа должината ми е 33 мм ако погледнеш во табели на интернет ќе се изначиташ секакви работи а за мене и моето тело тоа си е нормална должина на цервиксот бидејќи ми е затворено и нема ништо.Се правам нормално и вежбам во текот на двеве бремености.Така да опуштено не гледај многу табели со должина,слушај си го докторот и не си прави стресови за џабе.

На *Milicka*, MartinaMM, Marija19971997 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Е од Касандра премина у Ранду. (facepalm)
    Се нагаѓаа долго, па гарантираа женско, па сега гарантираат машко. Ќе излезе и ќе ви кажам што е , тогаш 100 % ќе знам.(facepalm) :rofl:
    Инаку @Fenix05 немам поим, така ми кажа докторката моја у Систина што ме водеше , а што е како е не знам.
    Јас долго време имав таков исцедок, полека сум ја губела рече. На крај на редовна контрола кога виде на ехо веднаш ме симна во сала.
    Како и да е битно се' се заврши добро. :)

На Brpbrp, *Milicka*, Мариаа. и 5 други им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761