А нема ни кај мене ништо од ова освен исцедокот и се нервирам дека ме прават глупа немало шанси да е плодовата а јас веќе месец ипол како имам воден исцедок, кругови водени, ќе видат само доволно вода има и толку. Шубе ми е имам уште многу, јас 27+3 сум не знам како да ги натерам да проверат посериозно ако има начин не е ваљда да снема па тогаш да се примети дури
I jas imam dosta voden iscedok, no stavam utrogestan pa i od toa e verojatno. Da ne stavas i ti? Inaku poobilno mi e na periodi, nekogas pomalce...stavam sekojdnevni vloski inace lom sum za pola saat bez niv
Не мила ради серклажот го пијам утрогестанот веќе месец дена.. следам да не е урина но не е баш е водено проѕирно чисто. Лежам 90% од времето и а постојам некое време има воден круг, без минимум 2 пати менување долна облека нема шанси да пројде ден, а улошки не ставам шубе ми е ради серклажов да не пригушувам плус доле. Немам веќе памет искрено може стравот си го прави своето, се надевам на контрола нема да ме удри шок да речат намалена е.
И мене ми течеше од 7ми месец, не се замарај, тоа не е голема количина, не се паничи без потреба, јас во 37+2 го родив 3480 гр 51 см. Не е страшно ништо. Мада знаеш како викаат за приватните, може и да е измислен муабет за да лапнат повеќе пари, ја не се разбирам мене може да ме маткаат како сакаат нели. Не се замарај беспотребно, се ќе си биде во ред. Јас и сега имам таков исцедок, мислам дека имав и со второ па со него болки ме фатија ме породија 38+2/3 некаде исто царски. Се ќе биде ок, идеме напред, ако е се ок на прегледи ич филмови не си прави.
Така си велам и јас сега ама не беше џабе ако не беше така немашеда запрам со работа, вака одморив хаха Сега ми се смачи од што ме лажи само се спрема од кизне кога бебево докторката рече со набрекнат водењак и скратен грлич можи да бидиза неколку денови, ама ќе видиме.
Вака за ова и јас одамна водени кругови и сеќавам наеднаш воден долен веш а вода не се намалува. Си велам не е можно да се подвочувам оти не е такво чувството ама па и водата како ќе види така по малку веќе 2 недели така ми е а вода има.
Брекстон имаш најверојатно. Одмарај се повеќе, јас цела ноќ не сум спиена што од киселини, што од мисли. Се секирам како ќе поминам на клиника, 8ми сум веќе, нити знам нити познавам некој (не зборам за врска, зборам за тоа што никој не ми ја знае историјата, не ме знае 9 месеци уназад, како ќе ме исечат, дали резот ќе биде ок, да не загнојам и 300 глупави мисли како и секоја од нас што има)
И јас бев исто, со клексани од почеток од тест на бременост и се појави венско езеро. Еден месец примав по 2 клексана, не се намали ама не ни растеше и пак продолжив со еден. Важно е да се следи дали расте, затоа прво ќе одиш на преглед ќе ти мерат дали расте па на трасфузиолог ќе кажеш за да ти одреди доза клексан. Мене второ ми се појави 35та недела ама докторот рече очекувано дека веќе при крај и си останав со 1 клексан, еве терам 38+6
Јас првата бременост слабеев. Бебе супер напредуваше. Не повраќав, немав лошење, само се хранев ултра здраво ( сега за жал тоа не ми важи во оваа бременост) и останав трудна со 68кг на бокс ме качија со 70кг. Кога се породив кога дојдов дома после 4 дена имав 61кг. Ни стомак ништо одма се снема. Така да радувај се не мора да качуваш мн килажа.
Ќути за два дена одам да се пораѓам нит можам да спијам нит да јадам. Пукнав пд грижи и мисли како ќе биде....
Здраво мајки може постот не е за овде но најактивна е. Породена сум пред 7 денс царски. Во 8ми месец додека бев бремена ми се појави попуштена вена позади коленото и беше само подувана и носев само компресивнс чорапа. Немав болки никакви. Уредна бременост си имав ниту д димеримсум имала покачени ништо. Од зсвчера осетив болка на таа вена нс допир и кога ќе станам да одам ме заболуваше. Ме плаши тоа што е црвено местото и модро и боли. Секакви мисли ми идат не можам дс се смирам во четврток зслажав на трснсфузиолог и дс испитам д димери ама до тогаш ке умрсм од мисли... Некој да ме утеши барем малку
Прати слика на доктор одма, нели после царски се примаат клексани? Не знам пушти слика или сабајле на лекар
Primam uste utre imam edna inekcija i plus cefaleksin pijam. Za u cetvetok mi e uputot za transfuziolog. Trista filmovi si naoraviv
Прати слика на доктор одма, нели после царски се примаат клексани? Не знам пушти слика или сабајле на лекар Чим си покриена со терапија не паничи. Ќе видиш во четврток може доза да ти зголемат. Опушти се мајка гушкај бебе