Oti jas mislam 33 +1 E polni 33 nedeli i 1 den od 34. Isto kako za da kazime deka dete ima 1 godina treba da pomini rodendenot i neli posle e 1 godina i 1 mesec vo vtorata godina. I doktorkata ja prasav koga sum vo 9 ti vlezena so polna 36 nedela mi rece znaci 36+1 e polna 36 i 1 den vo 37
Логично е да е така. Матичната секогаш ми ја кажува оваа пресметка. Димчев последно го прашував исто ми кажа. Иако по логика е 33+1 да е полна 33та и да се влегува во 34та веќе..
Не знам Ем труднички мозок,ем секој доктор друга пресметка. Еден вика во 7ми се влегува во 27ма,друг во 28ма... Испадна бременоста 10 месеци
@LadyC @Dzulija* ама баш ниско долу во вагина одвреме навреме, кај пубична, неколку секунди трае и се повлекува. Ми е страв да не удира кај цервикс. Во вакви случаи можам ли да затресам стомак да се помести од таму.
Мајки имам менструални болки кои траат веќе 15 мин, денес сум точно 36+0. Се напив магнезиум, се надевам ќе се смират, бебо го осеќам активен е цело време. Рано е, многу се плашам маж ми не е дома и ништо немам спремно
Бебе пред пород се смирува, активно не е. Не се плаши ич. Како си? Инаку 33+1 значи полна 33та и почнува да се полни 34та. Така јас знам... Истиот период несоница. Само сега немам гадење како вчера, а киселини пак ме фатија.
Ова за клиника важи??? @Sofi.ja не. Се е нормално, освен мојата работа. Затоа на патолошка ме оставија. Не е исто да го познаваш докторот кој веќе те оперирал и да одиш рандом кај друг кој треба да му се препуштиш и да се молиш се ок да биде. Мене извикано име не ми значи ништо... Ми треба сигурност ама тоа е...
Да на ГАК се погодив кај неа за клексаниве што продолжувам. Ако се пораѓш кај нив така ми кажа од 34та, а ако се пораѓаш приватно како ќе ти кажат така.
Уште знае да ме удира таму и тоа болката е како со игли да те боде некој ептен непријатна,за истава болка ме гледаа 2 пати и ниту бев отворена ниту цервикс скратен се беше во ред, во помалите недели што и да нправиш е џабе зошто е малечко и има простор си плива внатре.
Добра сум, цела ноќ не спиев и си ги имав менструалните болки, на моменти појаки. Ама сабајле подобро беше поминаа фала богу бар уште 2 недели таман да спремам се
Систина увек била поскапа. Во 2020 та во Ковидот со второто платив 126000 денари. Тогаш Ремедика беа исто поефтини. Ама не се нормални со цениве ама ИЧ.
Сега бев кај Коруновски пред да одам да носам документи во социјално, ми рече сестрата у 35та недела да одам кај нив за микробиологија и упат ќе ми дале за од 36та за на клиника. А ако си барам порано ќе ми дадат и порано најверојатно нели ?
Таква им е праксата на нив баш другаркава што е трудна веќе 9ти месец исто и рекоа кај нив во 35та цтг и брисеви па 36та и дадоа за Чаир упат. Нема зошто да не ти дадат ако си побараш за порано.
Глупости да ти кажам така ако сметаат 9 ти месец нема ни 4 недели. Пример термин ми е 10 Ноември а 4 недели од 13 октомври се, а 37 недела сум од 20 октомври. Абе што сакаат нека кажуваат во 9 ти се влегува како што е терминот еден месец пред тоа.