Само 9 кила? Блаже си ти. Сигурно си мн убава труднива, секогаш ми се допаѓале трудниците што имаат само стомаче ( и гради ) Нека ти е со лесно.
Да ви кажам и јас сум запрепастена од луѓево. Вчера се шетам на пауза малку да ме фати воздух и да купам некои ствари, место луѓево да се потргнат малку кога ќе ме видат толкава во стомак, јас нив ги заобиколувам, инаку одат право на мене. Коментирам гласно да ме чујат, ама кој има осет. Дури и утрово да си купам доручек, си чекам јас во ред без да му дишам на тој пред мене во врат и таа една теткица си се забута од страна и си пазари пред мене, сакав да и се свртам да и речам добро ма од трудна ли најде ред да земаш?? Бог да чува. Стомакот ми е голем, не е дека не се приметува. Ама страшно се фрустрирам за вакво понашање. А во маркет, неколку пати ми се случило некоја занесена тетка-пензионерка исклучиво да се шутка бутка наваму натаму и оп со корпата накај мене
А зошто не си смеела ништо да се мачкаш???? мене матичната ми рече со Факту крема да се мачкам (рече дека нема да му штети на бебето) и одма осетив подобрување, болката веднаш ја снема, ама хемороидите уште не се повлечени.
Луѓее два дена ме утепа страшна нервоза...Неможам да се справам со неа.Се испокарав со сите ке полудам....
Мене матичната не ми дозволи никаквс крема да мачкам таква е она, не дозволуваама баш супер што ти поминала болката тоа е најбитно
Нормално е,те разбирам. И јас бев таква на моменти, дури и себеси се мразев. Па плачев како дете,без причина,сите за се ми беа криви. Мој совет:излези сама негде прошетај,пролуфтирај се. Седни на кафе,на ручек,сама со себе,ќе ти олесни,уствари ќе ти помине. На твоите околу тебе кажи им,нема љутиш . П.С.Јас немав проблем ни со гадење,вртоглавици,бактерии и слично,само замор и хормони ме лупаа,од карање и нервоза до хистерично смеење. Фаза е,мора да помине. Не за џабе викаат „друго стање“.
Срцка џабе се нервираш, на мене овие 9 месеци никој не ми даде никаде предност, тоа е тоа, тебе сега малку и хормоните ти се разиграни, пробај да ги игнорираш работиве по улица и ни на крај памет да не ти доаѓа за луѓево, не си ја троши енергијата. Јас во 9 месец се качувам ви градски, внатре полно и никојјјјј не ми стана, си стоев 40 мин до шоферот, и не се замарав, и во маркет и во болница секаде си чекав и ни еднаш не се изнервирав, и по стомак ме имаат ударано, и со луѓе со грип сум чекала и киваат и кашлаат и никогаш на памет не сум ги ставила, а со тоа сум си ги зачувала моите нерви верувај тек ке ни требаат со нашите ангели
Jas denes ofilijalno vleguvam vo 4ti mesec,13+0 sum, uste ne go znam polot i ne sum vo plan do 7-8mi mesec da kupuvam.Sestra mi pred 3 meseci se porodi duri kraj na 8mi mesec izleze 1 den kupi se sto e poterbno i tolku,plus toa kakvo i da bide moevo bebce,ke ima od koj da nosi,barem tie najmalite raboti sto za 1 mesec im omaluvaat
Паκ јас бев на κонтρола и ја пρашав доκтоρκата за стρептоκоκата и ми ρече не се замаρај таа стρептоκоκа во гρло не е иста κаκо таа гениталната што се зима бρис. Дуρи и да ми се пρенела неможело да му наштети на бебето ниκаκо па ми олесна на душава Инаκу бебушκо мој си ρасте дебелκото е 1κг и 100 гρама едвај чеκам септемвρи да дојде да си го гушнам Моρам да κажам деκа на ГАΚ е лудница пρава а доκтоρκиве се толκу дρсκи и аρогантни тоа да се чуди човеκ Незнам κаκо ќе издρжам во септемвρи на поρаѓај аκо им е ваκов односот сигуρно ќе се испоκаρам
Женчиња мене еве лицево од кристално чисто сега пред два дена ми се исврли со мозолченца ситни цело и на некои места и внатрешни болни акнички лелее се нервирам а ништо од креми не ми прифаќа кожава и коса почна многучко да ми паѓа ви се има ли ова случувано и кое ви било решението? Во вторник или среда ќе идам бебушчето да си го видам и полот да си го дознаеме за на постарото 18 месеци братче да му кажеме што ќе има братче или дадичка (по мој инстикт е женско но, ќе видиме за сигорно )
Мислам дека не е така, затоа што некои месеци имаат по 5 недели. Ако рачунаш така, 40 недели бременост ќе искочи 10 месеци. Во едно тромесечие мислам има повеќе од 12 недели, нели прво тромесечие завршува со 14 гестациона недела, а второ завршува со 28. ( Мислам дека прочитав негде, ама не сум сигурна, затоа прашувам ). Со 28 г.н. да не почнува 7ми месец? Се така ми се чини математиката Јас сум 25 г.н., полна, значи влегувам во 26, ама мислам 6ти месец сеуште сум.
@Pcelka94 Јас сабајле се разбудив со болка кај челото, мислев да не имам на рака спиено, кога гледам измеѓу веѓите големо црвено и внатрешно чудо, не знам ни што е, а до сега беа ситни мозолчиња кои со пудра не се познаваат. Ужасно е болно цело лице ме боли кога мрдам, и си се смејам сама како од индиските серии сум со црвена точка. Мислам не е препорачливо препарати за акни, имам еден гел со салицилна киселина ама читав не се користи во бременост. Ги контролирам со редовно чистење и пилинг, ама хормоните си го прават своето. А за косата и јас барам лек , ми паѓа ненормално.
Ти реков за стрептококата да не се нервираш и замараш. а на ГАК јас па секогаш супер сум поминувала, сите биле фер и коректни и најмногу што сум чекала е 15 мин, незнам дали така ми се погодило, сега уште да видиме како ќе поминам на пораѓај па се надевам ќе имам комплетна слика за нив, инаку јас сум презадоволна од сите на ГАК, пак ќе кажам може така ми се погодило, или пак сум многу смирена или не барам и не очекувам премногу незнам...Битно дека ти и бебе сте супер, сега на сите тоа ни е најбитно
Да ти кажам ми олесни раат да си бидам сега. Инаку незнам што е проблемот со ГАК можеби такви луѓе ми се погодиле на смена, јас прв пат одам инаку све си одам кај мојава матична или на приватно. Не ми е проблем да почекам, тоа си е нормално, ама односот не ми се свиѓаше многу дрско, арогантно се постави докторката и едвај чекаше да си оди на пауза а мене ми вика што те пратиле тука малку ли гужва имаме
Zdravo zenski. Ve sledam redovno i ve citam ama nemam vreme da ve druzam i da pisuvam..... e sega dodeka sin mi gleda crtan film da ve prasam nesto, nokjeska sonuvav kako jas i edna prijatelka koja isto taka e trudna, si gi merime stomacite na koja i bil pogolem stomakot, taa e za nekolku nedeli ponapred od mene i taka sme si gi merele, a pozadi nea stoel nejziniot soprug i ne gledal nisto ne zboruval... .i ne znam posle sto se sluci se razbudiv... Sto bi mozelo da znaci ovoj son znae nekoj??? Gledav sega vo sonovnikot na femina pusuva teskotija
Мене кај увцето ми е искочено едно такво огромно абре не смеам ни да се допрам :/ ама паѓањево коса му најдов решење хаха ми текна да идам да си се шишнам степенче височко да напраам само дужината скоро иста и да си се исфарбам зашто косава ми е ужас . Уште едно прашање до сите вас имам дали некој од вас ја користел кремата за стрии OLIVENÖL & vitamine (premnogu mirisa grdicko) ?
Соновнициве не испаѓаат секогаш точни мене секогаш бабами (Бог да ја прости) ми ги толкуваше и ми кажаа некои луѓе дека трудни жени можеле триста сваштарии да сонуваат ради промени што им се случувале , инаку за сонување мислам јас сум веќе и Баба Ванѓа катастрофа насабајле глава ме боли и се осеќам изнемоштена од соништа ,во една ноќ дека се будам по неколку пати и кога заспивам секој пат се нови и нови соништа те хорори те комедии те трагедии све и свашта , само не ги кажувај на никого соновите пред 12:00 часот кажи ги после тоа за да немаат значење
има разни табели и пресметки но стручно ќе ти кажам како што ми кажале на гинеколог а и гинекологија на фах што сум учела,значи во право си 10лунарни месеци сме трудни а девет по нашки ние си броиме одткако сме трудни .а се брои од последмата месѕруација и затоа настанува забуна ,значи ако имаш полни 24г.н од последна меструација рачунато тогаш веќе имаш полни 6мес и влегуваш во 7ми месец,со полни 28нед го завршуваш 7ми влегуваш во 8ми и така и со полни 32 во 9ти и на крај 9х4=40 и оп бебето