Добри се резултатите И мене д димерите и хемостазата ми се во ред , ама поради мутациите треба скоро до крај да се боцкам и си одам на два месеци за извештај
Мене со овие резултати матичната не ми закажа на трансфузиолог и ми рече дека се океј за 27ма недела. Гледам ти ги разбираш добро овие. @Brpbrp Да идам на приватно трансфузиолог да ги види или сепак се ок? Некако ме јаде црв за едното скратено време. Иако матичнава вика дека е сосем во ред за таа недела.
Клексани не примам,бебе до сеа напредува согласно неделите и се е ок. Виде протоци и ми рече нема потреба од клексани..
Штом е согласно со неделите нема потреба иако е скратено, обично ако постелката почнува да има лакуни и бебе да не одговара за недели да стагнира тогаш вклучуваат клексани.
Дали се прави торч во бременост и кога прв пат ве пратија на хемостаза и димери при нормална бременост со добри протоци.
Ако има потррба прават но подобро е торч пред бременост да се направи. Хемостаза не се испитува доколку нема индикација за тоа.
Jas Torch ne napraviv, mi kaza maticnata nema potreba. D-dimeri redovno proveruvam radi toa sto sum so mutacii. No regularno maticnava mi kaza vo 26ta nedela gi prakja da proverat, zaedno toj period i skrien sekjer.
Јас испитав торч ми кажа докторката зошто чувам 3 мачиња иако живеам во стан и тие се само дома сепак ми рече да испитам .
33+5 , денеска ужасна главоболка никако да ја смирам дали знаете што можам да се напијам пошто не се издржува
Мене гинекологот ми дозволи парацетамол или аналгин. Прошлата недела 3 дена со ред ме болеше главата и се напив бруфен од 200.
Devojki 34 nedela sum , imate li neprijatna bolka vo preponi ? Od vcera nekako poveke boli. I dali cuvstvuvate bolka koga ke se postavat cudno (ispaknat e stomakot), se svitkuva, prevrtuva li , koj znae sto pravi ama nekogas bas me boli.
Jas sum 28 toa ispaknuvanjeto go osekam veke nekolku nedeli i ja se cudam so prave unatre oti mn grcevi mj strvara taka, nego se mislev mozno e so dupeto da e zavrtena nakaj stomak pa zaradi toa taka ili nema vrska?