Цела крцкам и на вртење пука и кичма и надоле се си викам еден ден и водењак ќе пукне па и дека е поставено баш во средина се гледа на стомак како поминува од средина накај ребра си буричка,а искрено болно е секое движење особено на седење или лежење. Мене ми дозволија парацетамол,аналгин и кетонал.
Denes za prv pat go vidov kako kloca bebeto t.e stomakot. Pa ne znam dali hormoni ama se iznaplakav od sreka. Preubavo cuvstvo, ne se opisuva so zborovi.
Do koga pievte metilirana folna? Jas sum 29 nedeli. Pijam fermibion 2. Do sega sum piela i metilirana folna ama go potrosiv paketot i ne znam dali da kupim drug, mnogu skap e od Now vo aptekive ovde
Баш... Секој матичен со различен став е, а што е точно не знам. Мене ми ги дадоа кога имав димери на граница, после ми беа вредностите подобри ама не ми го прекинаа, можеби пошто имам и отоци. Ти за што го пиеш? Ако немаш некој поголем проблем, туку повеќе е превентивно, на твое место би го прекинала порано, не би чекала 34 недели пошто не дај боже да се породиш порано или еве и 36та да е, може ќе ти направи проблем. Знаеш дека аспиринот ја разредува крвта и при случај на рана, не дај боже операција, настанува проблем со сопирање на крварењето. Сепак прашај и некој друг доктор или матичната општа прашај ја.
Бев договорена поради намалена плодова вода. Со провокации од вечерта сабајлето се породив. Да само што влегов во полна 39та недела
Izvini sega ti dosaduvam, no koga pocna da se namaluva vodata i kako seti? Dali e od toa sto velime sto se vodenime naednas ili? Kako e kukleto kolku kila?
Denes bev na GAK i prasav za Metilfolat i Metilkobalamin do koga da pijam. Posto sum so mutacii mi kaza do kraj, ne treba, tuku moras da pies. Od 1000mcg, iako pijam i Premama. I jas na Now gi zemam, skapi eftini toa e. Bas B12 mi e na kraj sega treba da zemam. A se mislev Pregnatol da zemam poevtino ke pominev ama nisto. Cestitkiii mila, da e ziva i zdrava kuklata tvoja
Јас овие ги земав беа поевтини од NOW а има 150 апчиња внатре. Во еурофарм, може ги има и низ другиве, бар на овие малце да заштедиме кога фолната ја направија 1900веќе Само бебушите нека се развиваат добро Инаку и мене ми кажаа до крај да земам плус метилирани.
Метилиран Б12 е ова? Добри се и овие Џејмисон. П.С значи добро сум си мислела што реков дека ќе си ги пијам до крај, така и беше логично, штом сме со мутации.