Да да метилирани,пишува и на нив плус 3 пати ја препрашав вработената да не се обични ми рече не се секирај метилирани се, си пишува на нив
Да смее, и со минатата и со оваа бременост го користам Сега почнав пред 4 недели,баш денес правев крвна слика одлично покачување имам на железо
Iskreno ja prasav do 34 mi rece. Ne znam ni jas zs mi gi dade uste pred bremenost pij gi rece ne stetat. Znam za sto sluzat i iskreno nekogas 2 dena pr ne pijam.
Прашај општ лекар тогаш колку време пред зафат не смееат да се пијат, ќе ти кажат и они отприлика. Ама штом ти се дадени превентивно само, јас не би ги пиела до толку касно заради не дај боже пред време породување. Утре сум на контрола можам мојата матична да ја прашам дали има простор до 34та да се пијат па да ти пишам
Da, pravat prodolzeno vreme na krvarenje, ama ne se tolku strasni, od operacija itna nikoj ne vratile zasto piel aspirin 100ka. Ubavo bi bilo 5-10dena pred poragjaj da prekines ama koj bi znael koga ke bide toa. Nie so clexan ako e taka, togas go jadevme Nas ni vikaat 24 casa pred zakazan carski da se prekine, i toa pred zakazan znaci. A vo megjuvreme ako se porodis, dali prirodno dali carski...to e to.
Jas pijav i mi se podobri zelezoto i toa ne go pijav mnogu redovno. Apcinja za podobruvanje na krv nemam cela bremenost pieno. Sega posledniov pat mi bese 113 Edna nedela po edno lajce maticen mlec so med jadev i 120 mi bese za 7 dena.
Go pominavme I vtoriot skrining kaj doktor Pancevski vo sistina super pominavme. Prekrasen doktor I covek pred se. Deckoto moj super napreduva se nadevam deka se ke bide vo red
Zdravo. 2 skr6uspesno pominat bez stres. Bebus masko. Posle pregled od ko izlegov osekam nekoja cudna bolka okolu papokot. I na dopir i ko se nakaslam. Se ima sluceno na nekoja od vas
Чекај да порасне 30та недела кога ќе се тегне кај папокот па мислиш дека ќе излезе од таму, а не од доле Од ехото е зошто стискаат докториве, а подолго време гледаат ќе се смират болките.
Cudno mi pa0dna do sega imav bolki dolu vo krstot, levata noga kaj preponite i stanuvanje i vrtenje vo krevet tesko. Pa sega i ova...se mi e novo. Prva bremenost i da si prasam.
Iskustvo so no spa tableti za bolki vo bremenost. Maticen mi gi dade za bolki vo grb, polovina noze...
Каков чај смеемр во бременост да пијаме? Конкретнп нане сакам да знам... ме фати нркој стомачен вирус ама само сп болко вп меше другп ми е океј