Тие овде ги читав дека ги даваат за контракции и болки да смират кога е рано за раѓање, така што за безбедни сигурно се а за ефект не знам не сум пиела.. само за болки во грб нозе ти ги даде? И јас имам мака со тоа па да си знам дали би ми ги предложиле и мене, мислев дека се за посериозна ситуација (тебе може ти се неподносливи, мене кога ќе одлежам повеќе саати ме смируваат препони,кичма)
Ќе пишам тука, може и некој друг ќе го интересира. Мојава докторка вика има и нови истражувања кои што викаат дека дел од срцето на бебето кое што во бременост е отворен, поради аспирин после 32ра недела може да не се затвори и бебето да се роди со срцева мана поради тоа. Постари истражувања биле дека нема штета е сега вика ако нема конкретна индикација за користење на аспиринот не би требало да се ризикува. И кажав дека ти кажале уште од почеток да си пиеш, нема штета и вика нека провери уште еднаш да не случајно сепак докторот и ги дал поради нешто ама не и нагласил. Ако има причина тогаш треба да се види дали е потребно да се ризикува со користење на аспиринот и после 32ра недела, ако нема не треба. Плус поради тоа што никој не знае дали утре или во термин ќе се породиш, бидејќи сега гледаме дека мерките се океј ама може следниот ден кочницата да се откачи и да почне породувањето и муабетот со крварењето што пишавме претходно
"Но спа" мила, ама мислам дека тие ги даваат баш за проблеми од самата бременост, чести болни контракции во рана бременост такви некои бар колку што сфатив. Прашај кај докторот што може да мачкаш или пиеш за овој тип болки
Здраво феминки имам едно прашање, пред 3 недели правев уринокултура беше стерилна, вчера на мокрача кај протеини имав еден +, а во реф.вредности пишува негативно. Ве молам за мислење, почеток на 7 месец сум
Јас кога имав протеини во урина ми беше препорачано да пијам повеќе вода и да следам притисок. На следната проверка немав ништо. Консултирај ја матичната што те води да си мирна.
Исто ми рече да пијам повеќе течности за сега притисокот ми е во границите на нормала, ти благодарам ☺️
Мене секој месец исто ми е обавезно нешто имам плус а уринокултура стерилна. Плус песок ми рекоа сум имала, само повеќе вода јас некако едвај 1л пијам а викаа од 2 до 3 л дневно
Е исто за водата едвај литар пијам ама значи не ми се пиее и крај ова дури не е за верување колку ич не ја можам водата во оваа бременост а имам дури 3 плуса кај кристали значело дека имам качиња или песок и ми рече гинекологот да дуплирам со пиење вода
Исто и јас. Муки со водава. Си купив фенси стаклено шише и на маса го ставив ,божем ќе се мотивирам вода повеќе да пијам Маж ми се смее на велико,вика од проста работа ја правиш екстра да биде
Нив се им е забава мојов се смее аман само за тоалети плата зимаме по 77пати одам до тоалет, некои денови мислам дека пијам помалце вода само за да не станувам на 10мин за мокрење
Повеќе течности доколку можеш барем по 2 литри дневно. Можеш и чај од брусница. Јас во првата бременост на секое испитување на урина покажуваше барем нешто, сега гледам барем по 2 литри дневно и фала богу до сега се е чисто.
Jas ko lezam nemam problem. Problemot mi e ko treba dastanam, da se dvizam. Podolgo vreme (5 min)ako stojam na noze togas imam bolki. Vo kicma i ednata noga. Se pozaliv na dr, i taa mi gi prepisa . Ne sum gi zela i nz
Super! Nie Dobro sme doma se ucime da se doime nikako ne mozam red da I fanam kolku I e dovolno cesto mi bara I Po Ednas vo denot davam ad. Sega zemav of cajot laktamiks pa ke vidime Kako ke bide so nego. Vcera bevme na prva kontrola, vo nedelata koga ne ispustija imase namaleni okolu 200gr so 3430 si dojdovme vcera koga ja merea imase samo 50gr staveno nekako mi e malku pa se mislam Dali da pocnam preku Eden obrok doenje da davam ad
37 +0 јупиии . Е од сега на таму и ќе ја чекаме со нетрпение да ни стаса куклето, до сега ја молевне да почека. На ехо 10 дена помало, од прилика 2600. Цтг нема болки. Долу состојбата иста 3-4 цм отворена. Поздрав девојки.