1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.910
    Допаѓања:
    9.873
    Се радувам за вас мајка, мило ми е што нè напушташ од групата Можност за предвремено породување, во безбедни недели. Сега припремај се за доаѓањето и гушкај ги дечињата додека чекате :inlove:

На Maja92@, Isabel и Dzulija* им се допаѓа ова.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.417
    Допаѓања:
    33.801
    Но спа се за болки во мазна мускулатура (затоа смируваат и контракции), како што е спазмекс и бускопан, нема да ти помогнат за болка во половина, грб и нозе. Земи магнезиум, парацетамол, ако не си влезена во трет триместар можеш и бруфен или кетонал.

@*Milicka* жива, здрава и од Бога благословена да е куклата. ❤️
    Уживај мама во најмеканите прегратки на свет.

На *Milicka*, DaisyDream и sani99 им се допаѓа ова.
  3. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    109
    Ве молам за совет и искуство, 12 недела сум и прокрварив , се јавив веднаш кај матичниот , бебето е во ред, ми даде инекција прогестерон, но сеуште имам крв на бришење. Кога да очекувам дека ке ми се смири крварењето.

4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.910
    Допаѓања:
    9.873
    Обично после инекција прогестерон депо, крварење се смирува за 3 4 ч, потоа ќе продолжи кафена сукрвица и до 1 недела. Мирувај сега да се повлече
    Јас имав во 13та недела многу крварење во 16ч, запре вечерта околу 21ч а сукрвица 1 недела одпосле

На ina..ina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    2.032
    Допаѓања:
    1.770
    Се израдував што почекавте досега .. ти посакувам лесен ппраѓај и што побрзо да си се гушкате и радувате сега

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    109
    А инекцијата како се прима само еднаш ли, ми кажаа само да продолжам со dobroston таблети 2x1

7. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    1.114
    Ti blagodaram mnogu na site istoto go posakuvam i zdravi zivi da si gi rodime da se raduvame.

На Fenix05 и Isabel им се допаѓа ова.
  8. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.910
    Допаѓања:
    9.873
    Па зависи од количина на крварење, ситуација и доктор. Јас имав 3 или 4 крварења до 13та недела и поради тоа примав неколку пати, последниот пат не се виде причина поради што доктор Димитров одлучи да примам 4 недели по 1 инекција неделно додека се смири се. Матичната пак ми е против синтетичкиот прогестерон во инекцијата и смета дека е премногу вештачки и може да се контролира со утрогестани. И дабрастонот ја има истата функција за крварења. Ќе биде ок не се секирај, само многу одмор и многу трпение:hug:

Последна измена: 20 октомври 2023
    На *Amethyst* и ina..ina им се допаѓа ова.
  9. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    1.114
    Ti blagodaram mnogu, na site so lesno da ni e

10. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Вчера на матичен Сузана Костовска ми кажа дека сум имала лакуни на постелка. Денес отидов на Гак др ми вика нема лакуни се е ок. Примам инекции со терапија сум. Дали се повлекуваат лакуните дека јас навечер ги примам инекциите. Има ли тоа некаква врска ? Фала

11. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.986
    Па неверувам дека за еден ден би се абсорбирале мислам дека некој од нив не видел убаво, како и да е, сепак не сум доктор да знам за сигорно,инаку имав и јас во 14 недела ми открија и ми зголемија доза на клексани на 2 во ден за неколку прегледи веќе ги немаше. Без гајле ќе биде све океј.

На Maci321 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    На трансфузија бев на 5.10, сега сум дури на 02.11.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.986
    Немора да значи дека и кај тебе треба зголемување на дозата , да требало нешто ќе кажал и гинекологот да се видиш побрзо со трансфузиолог , јас имав и историја со спонтани и валда и тоа придонело не се секирај .

14. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Она не ми кажа ништо. А инаку и јас исто имам лоша случка со бременост во поголем месец. Но матичната вика ти си под терапија ќе ги следиме лакуните

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Одлични вести мајка, баш ми е мило :hug:

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Orchidlady

Orchidlady Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2023
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    22
    Јас ги примав еднаш неделно скоро 2 месеца превентивно поради направен серклаж.

17. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Јас ја примав еднаш на 4 дена. Вкупно примив 7 инекции.

На ina..ina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    2.506
    Фала му на Господ стигнавме до 34та :party:. Сега секој ден, секоја недела е плус. Ако стигниме со бебуш до 36та супер ќе биде.
    Вчера и денеска е многу активно, дури почна да ме боли на моменти стомакот од удари и тегнење. Па посебно тие слатките ноџиња што ме маваат кај ребрата. :inlove:

На *Amethyst*, Orchidlady, Dzulija* и 15 други им се допаѓа ова.
  19. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    672
    Поздрав девојки.
    Вчера околу 19 часот јадев риба и тоа ми беше последнииот оброк. Околу 21 часот осетив мачнини некои, а пола саат подоцна добив дијареја. После тоа легнав странично, ме фати нагон на повраќање :sweat: повратив еднаш... после саат време повторно дијареја, повраќање... и така 2-3 пати... испив чај од нане, за 10 мин го повратив и него.

Вечерва успеав да склопам два часа сон некако, ме разбудија повторно грчеви во стомак. Станав, повторно дијареја... се напив 2 таблетки активен јаглен и после 5 мин и тоа го повратив...

Имате некои совети како да се справам со ова, се исцрпив? ;( И дали да се обратам на лекар:worried:

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.510
    Може да ти е стомачен, јас така бев и отидов на клиника на инфузија, да не те плашам ама ради тој вирус од 4 саати што повраќав и дијареа што имав ми се имаше намалено плодовата вода. Така да не седи дома не се оставај така.