Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.836
    Допаѓања:
    9.689
    Се радувам за вас мајка, мило ми е што нè напушташ од групата Можност за предвремено породување, во безбедни недели. Сега припремај се за доаѓањето и гушкај ги дечињата додека чекате :inlove:

На Maja92@, Isabel и Dzulija* им се допаѓа ова.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.668
    Но спа се за болки во мазна мускулатура (затоа смируваат и контракции), како што е спазмекс и бускопан, нема да ти помогнат за болка во половина, грб и нозе. Земи магнезиум, парацетамол, ако не си влезена во трет триместар можеш и бруфен или кетонал.

@*Milicka* жива, здрава и од Бога благословена да е куклата. ❤️
    Уживај мама во најмеканите прегратки на свет.

На *Milicka*, DaisyDream и sani99 им се допаѓа ова.
  3. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    109
    Ве молам за совет и искуство, 12 недела сум и прокрварив , се јавив веднаш кај матичниот , бебето е во ред, ми даде инекција прогестерон, но сеуште имам крв на бришење. Кога да очекувам дека ке ми се смири крварењето.

4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.836
    Допаѓања:
    9.689
    Обично после инекција прогестерон депо, крварење се смирува за 3 4 ч, потоа ќе продолжи кафена сукрвица и до 1 недела. Мирувај сега да се повлече
    Јас имав во 13та недела многу крварење во 16ч, запре вечерта околу 21ч а сукрвица 1 недела одпосле

На ina..ina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Се израдував што почекавте досега .. ти посакувам лесен ппраѓај и што побрзо да си се гушкате и радувате сега

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    109
    А инекцијата како се прима само еднаш ли, ми кажаа само да продолжам со dobroston таблети 2x1

7. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Ti blagodaram mnogu na site istoto go posakuvam i zdravi zivi da si gi rodime da se raduvame.

На Fenix05 и Isabel им се допаѓа ова.
  8. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.836
    Допаѓања:
    9.689
    Па зависи од количина на крварење, ситуација и доктор. Јас имав 3 или 4 крварења до 13та недела и поради тоа примав неколку пати, последниот пат не се виде причина поради што доктор Димитров одлучи да примам 4 недели по 1 инекција неделно додека се смири се. Матичната пак ми е против синтетичкиот прогестерон во инекцијата и смета дека е премногу вештачки и може да се контролира со утрогестани. И дабрастонот ја има истата функција за крварења. Ќе биде ок не се секирај, само многу одмор и многу трпение:hug:

Последна измена: 20 октомври 2023
    На *Amethyst* и ina..ina им се допаѓа ова.
  9. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    751
    Допаѓања:
    1.112
    Ti blagodaram mnogu, na site so lesno da ni e

10. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Вчера на матичен Сузана Костовска ми кажа дека сум имала лакуни на постелка. Денес отидов на Гак др ми вика нема лакуни се е ок. Примам инекции со терапија сум. Дали се повлекуваат лакуните дека јас навечер ги примам инекциите. Има ли тоа некаква врска ? Фала

11. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Па неверувам дека за еден ден би се абсорбирале мислам дека некој од нив не видел убаво, како и да е, сепак не сум доктор да знам за сигорно,инаку имав и јас во 14 недела ми открија и ми зголемија доза на клексани на 2 во ден за неколку прегледи веќе ги немаше. Без гајле ќе биде све океј.

На Maci321 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    На трансфузија бев на 5.10, сега сум дури на 02.11.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Немора да значи дека и кај тебе треба зголемување на дозата , да требало нешто ќе кажал и гинекологот да се видиш побрзо со трансфузиолог , јас имав и историја со спонтани и валда и тоа придонело не се секирај .

14. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Она не ми кажа ништо. А инаку и јас исто имам лоша случка со бременост во поголем месец. Но матичната вика ти си под терапија ќе ги следиме лакуните

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Одлични вести мајка, баш ми е мило :hug:

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Orchidlady

Orchidlady Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2023
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    22
    Јас ги примав еднаш неделно скоро 2 месеца превентивно поради направен серклаж.

17. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Јас ја примав еднаш на 4 дена. Вкупно примив 7 инекции.

На ina..ina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    2.466
    Фала му на Господ стигнавме до 34та :party:. Сега секој ден, секоја недела е плус. Ако стигниме со бебуш до 36та супер ќе биде.
    Вчера и денеска е многу активно, дури почна да ме боли на моменти стомакот од удари и тегнење. Па посебно тие слатките ноџиња што ме маваат кај ребрата. :inlove:

На *Amethyst*, Orchidlady, Dzulija* и 15 други им се допаѓа ова.
  19. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    672
    Поздрав девојки.
    Вчера околу 19 часот јадев риба и тоа ми беше последнииот оброк. Околу 21 часот осетив мачнини некои, а пола саат подоцна добив дијареја. После тоа легнав странично, ме фати нагон на повраќање :sweat: повратив еднаш... после саат време повторно дијареја, повраќање... и така 2-3 пати... испив чај од нане, за 10 мин го повратив и него.

Вечерва успеав да склопам два часа сон некако, ме разбудија повторно грчеви во стомак. Станав, повторно дијареја... се напив 2 таблетки активен јаглен и после 5 мин и тоа го повратив...

Имате некои совети како да се справам со ова, се исцрпив? ;( И дали да се обратам на лекар:worried:

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Може да ти е стомачен, јас така бев и отидов на клиника на инфузија, да не те плашам ама ради тој вирус од 4 саати што повраќав и дијареа што имав ми се имаше намалено плодовата вода. Така да не седи дома не се оставај така.