Исто вчера цели топки испапчени имав мислам дека стомаков ми го распара викам се испреврте цела и тоа се навечер се случува.
Фала многу, ќе одам штом така... Баш ми е жал што така испаднало, дали потоа ја воведе во нормала плодовата и како?
Најверојатно ти е стомачен вирус. Јас два дена се мачев дома, што и на ставев во уста го повраќав. Вториот ден завршив на инфузија и одма уште од првата ми беше подобро, барем пробиотикот не го повраќав. Со лесно
Женски носите штикли во поодмината бременост? На свадба сум, 30та недела сум веќе. Се мислам дали да облечам штикли,пробав да одам низ дома ,ок ми е вака ваљда нема да се убијам 6,7цм не носам ништо мн високо ,а и ќе седам таму цело време секако,секако и патики ќе понесам.
Благодарам за одговорот. Дали со бебче беше се во ред? Со плодовата вода не се намали од толку повраќање?
Ме гледаа на одделение со постаро ехо. Ми кажаа дека е во ред, не ми ни објаснија многу. 5 дена без млечни производи и флаширана или филтрирана вода. После 2 инфузија како нова бев, а и морав пошто и син ми го префати истото.
Jas minatata nedela bev na svadba celodnevna 34 nedela na stikli isto 7cm pretezno sedev ne ni osetiv deka sum na stikla, vo restoran od pola svadba osetiv deka mi se izmoreni vekje nozete pa oblekov patiki. Kako se cuvstvuvas taka.
Ubavini cestitki , Nema gajle ke si tera opustise, dusicki kolku e ubavo cuvstcoto taka koga klockaat. Jas se opustiv sega denes proveruvav krv mokraca i od tamu majkami sedi na 10 minuti peski i resiv da podvizam kolku ubavo mi dojde i lesno mi bese Ke vidam dali toa ke vlijae nekako kako sto se plasevne do sega.
Ме ставија на 2 клексана и урми и се среди после 10 дена но тие 10 дена мислам дека ќе пукнев не ми беше баш сеедно. Јас во 13та недела носев и си направив хематом и не ми ни текна веќе да облечам
Mnogu mi e milo sto konecno se opusti, i jas kako bi prosetala, no zdravje da izdrzime uste malku pa ke setkame
Јас бев сега 9 месец на свадба, носев високи само за слика, после тоа кога осетив дека не можам веќе си облеков балетанки
Јас бев 28 недела носев ниски штикли претежно седев кога дојдов дома многууу ми беа отечени нозете и другиот ден бев како од тапан да не сум се симнала
Isto i mene! I toa cela vecer sedev, niski stikli i toa na debela stikla. A ne otekuvam, cela bremenost ne sum otekuvala voopste, togas 2 dena kako na slon nozete mi bea
Ваљда и во пракса е во овие недели: Кон крајот на бременоста, во текот на 35. до 37. недела задолжително се прави брис за присуство на група Б стрептококи (Streptococcus agalactiae). Мада па не е ли доцна ако треба антибиотик?