Pa i ja toa vikam, ako se porodis porano neli e opasno so bakterija (a ne znaes deka ja imas da receme).
Баш ќе прашам во вторник и ќе ти пишам, не знам зошто во глава ми стои дека се прават во 32ра недела. Може и девојкиве што се близу со термини ќе ни кажат кога правеле
Мене ми рече матичниот околу 32 недела, јас отидов полна 34, зошто не сакав ептен рано да правам(не дај боже да не фатам нешто во меѓувреме, а пр да се породам 38 39та) а пак 36 37 мислам доцна би ми било, па најдов некоја средина, само еден брис ми зема, за стрептокока.
Јас го направив брисот (стрептокока) во 32+ недела по препорака од докторот, но не ми нагласија која недела треба точно, и кога го провериа брисот не кажаа дека е рано направен.
Dodeka da proveram urina iskustvo nekoja me fati vikend ima li nekoja primeteno vo urina kako nekoi beluznavi parcenca prosliot pat mi bese zamatena i imav takvo ednas sega primetiv pak i plus urinata r malku potemna ama mn malku voda piev ovoj period i skoro ic caj od brusnica
Sum imala da takvi parcenca, togas bas i imav kandida pa pomisliv deka e od toa. Proveriv bese sterilna, inace bojata zavisi da od toa kolku voda pies a i kakva hrana jades. Sepak za mirna glava od pon urinokultura napravi.
12 н дали е нормално грчеви .. имам на моменти ситуација додека шетам да ме фати грч во левата нога скроз горе кај карлицата газо . Бргу помонува но рте паника ме фаќа инаку близначка бременост е во прашање... кога ќе престанат мачнините ? Некогаш цел ден ќе повраќам некогаш ич. Пред два дена од мн повраќање грлото си го повредив ос премногу напон на повраќање сега ме боли како да ми е целото распарчено.
Devojki do koga bockavte kleksan vo stomak? Vo raka nekako nemozam sama neznam do koga smee vo stomak?
Mene mi e zamatena i so beluzlavi parcenca , od utrogestanot. Ako stavas moze od toa. Zemi Magnesium za grcevite, vo bremenost normalno e, i mene od desno kolkot i gazot mi se zdrvuvaa Vo odnos na macninite, vikaat vtor trimestar bi trebalo da te olabavat. Se e individualno. Drugive zenski da ti preporacaat nesto za povrakjanje, znam nekoi tabletki pijat. Jas vo raka celo vreme. Sube mi bese vo stomak i nekako odma mi ripna meseto, a i tolerancija za bolka mi e stanata 0. Ako ima nekoj da te bocka vo raka polesno e. Sama tesko tamu.
До кај 5 месец отприлика. После во нога,немам кој да ме боцка во рака. Полесно ми беше додека се боцкав во стомак пошто тамо имав салце
Од 35та се прави, ако има индикација за порано ќе ти кажат, рано касно исто ти се фаќа во 35та ако го направиш и не се породиш тогаш можеби во 37ма ќе ја имаш а да не знаеш се е индивидуално. Ти можеш и порано да го направиш али 35та недела е поблиску до 9ти за и ако се породиш ете океј ќе биде али 32ра ако го направиш до 36та недрла се може да се смени
Jas sum 21 nedela, a veke da recam 1 mesec skoro go bockam vo noga. Vo gorniot del ne vo butot tuku napred nekade vo "debeloto". Vo stomak ezivo mi e veke
Забележав во апликацијата преку која следам бременост дека од 20та во 21ва недела бебето расте дури 10 см а сите следни, како и досега, од 1 до 2см. Зар стварно толкав скок во развој прават сега и дали да очекувам нешто поинтензивни болки, нелагодност, прашувам да не се плашам
Мерките се од главче до газе, а потоа е глава до ноџе затоа така е скокот нема поголеми промени тој период, бар јас не осетив