Дали има некоја што и кажале дека ќе се пораѓа царски, а по некоја случајност пука водењак и добива болки па мора да оди на природен пораѓај или и тогаш оперираат одма царски? Се ми се увртело во глава дека порано ќе излезе нема да дочека до 38ма
Јас сум трето тромесечје па исто така се понашам. Се лутам за се, во секунд ми се менува расположението итн. Можам да ти кажам дека имаш среќа ако не ти се лутат и ако те толерираат најблиските. Мене најмногу ме повредува тоа што баш тие немаат емпатија кон мене и се понашаат као да не сум бремена, да не речам без осет.
Имав боледување од матична две недели поради повраќање па ми го продолжија од Фонд уште 20 дена. Од ноември треба да тргнам на работа бидејќи од кај матичната ми кажаа дека ми е затворено и не може да се продолжи и дека ќе мора да појдам на работа. Во меѓувреме прокрварив и сега треба да мирувам и сум под терапија. Како можам да си го продолжат боледувањето, зашто во ваква состојба нема да можам да одам на работа.
Нема да си го продолжиш, туку ќе ти отвори ново, со друга шифра. Посебна шифра е за заканувачки абортус. Потоа ќе те прати на гак на специјалист и тој ќе ти го продолжи
Добар ден женски Ние ја поминавме свадбата конечно, па сега можам малку да се одморам Стигнав до 19та недела, за неколку дена ќе одам на преглед па ќе видам кога скрининг ќе ми кажат. Од симптоми освен грчеви у нозе и мускули за кои пијам мг+б6, моментално сум затната и се управувам со капки синомарин, супи и чаеви. Ако знаете некој бабин лек кажете ми, неколку денови сум вака. Ако не се управам до утре ќе одам на матична. Инаку бебчо изгледа почнува да се врти, ептен малку осеќам како гас скоро. Малку ме боди доле како боцки чат пат ама мислам ќе помине. Гледајќи го на ехо до сега мислам дека ќе е претало
Ако имаш индикација за само царски да биде, што и да се случи па и 10 прсти да си отворена, царски ќе те породат... до душа, тоа и зависи каде ќе раѓаш и кој доктор ќе те пораѓа. Пријателка второ царски закажан, до 40та нед си чекаше и царски си ја породија.
Па систина ќе се пораѓам, кога ја прашав дали ќе биде природно категорично кажа не, првиот пат на итен царски завршив. Ама ме интересираше ако ме фатат болки дали и на тоа царски прават или природно али се зависи од доктор до доктор изгледа.
Не знам дали ќе го сфатите прашањето, дали постепено се спушта бебето надолу во каналот или можи и наеднаш на крај на 9 ти месец?
Za prvoto dete pred terminot 1 denbev na ctg mi rekoa rano e nema znaci nikakvi i nokta mi pukna vodenjakot. Znaci se mozi naednas da bidi. Eve pa sega veke 2 meseci e spusteno i red drugi pripremanja pa uste denovite si vrvat. Kaj tebe kako e koja nedela si?
Од денеска сум 39 недела и на последниот преглед во петокот бебето не беше спуштено прилично високо го носам и заради тоа докторот ми сугерира за царски утре сум пак на преглед
И јас да побарам мислење. Дали знаете знаци дека пораѓајот се наближува? Читав на страни повеќето симптоми одамна кај мене се присутни ама сега еве овие денови ама посебно денес цело време ми се оди во вц и за мокрење и како дијареа и имам напон за во вц, половината од време навреме боли ама не е ново тоа, Брадавиците ме болат и стврднати ми се и како гадење малку чувствувам.И исцедок имам како густ ама не ми личи на чепот тој е мислам погуст Што мислите?
Deneska imav tret skrining. Malku e pogolemo bebceto. Zatoa sakav da sporeduvam so vasite mesinja.. se plasam od gestaciskiot. Iako spored merkite doktorkata mi rece deka e ok, iako e pogolem
А дали може со конзилијарно мислење да ми го продолжат, тековното боледување веќе ми е со шифра заканувачки абортус.[/QUOTE]
Мене изгледа ми падна чепот големо густо парче само немаше розово, докторката ми рече дека можи дел по дел да паѓа ако нема розово
Кај мене имаше индикации за царски. Ми пукна водењак 5 недели порано плус бебе помало и веќе слезено во канал. Немаше ни опција, ни време за царски во тој момент и бидна природно. Со мал засек додуша. @Brpbrp , не знам која недела си, не следам многу тука, кај мене веќе имаше индикации за поран пораѓај. Не бидна преку ноќ. Кај мене беше бледо жолто. 3-4 дена пред пораѓај почна, дел по дел.