Неколку недели бев на bed rest заради скратен цервикс. Значи со лежење баш тие денови. Во моментите кога на бришење имав таков исцедок, немав некои други симптоми. На денот на пораѓај колку што се сеќавам, течна столица. И контракции неколку часа претходно. За среќа или жал, немав долго време контракции или јаки болки, па додека стасав во болница веќе беше бебе наместено за пораѓај. Пиши ми Лп, за повеќе детали
Суво грло и малаксаност, точно 37 темп. 6та недела сум.. Испив препечен шеќер, незнам дали смеам парацетамол?
Јас кога бев 10та недела прашав во аптека, ми рекоја пред 12та недела подобро да не земам парацетамол... па пиев само лимони, чаеви, супа од петел, прегорен шеќер и помина брзо
Моево по килажа беше 300гр + во средата од тоа што е по неделите (27+4 - 1222гр) а сепак докторката рече таман е слабичок дека е долг, а гледам според тоа и твоево слично движи. Баш утре ќе видам што ќе кажат во Систина и дали сега ќе предложат за гестациски испитување, до сега викаа не треба и немам испитано.
Za 37 temp ne ti treba paracetamol...odlezi odmori denovive, za grlo Pantenol pastili samo, za nos soleni kapki. Propolis bez alkohol detski isto mozes da spricas vo grlo. Inaku da se nadovrzam, jas imav 37-37.3 temperaturi nekade prv trimestar, ne pamtam koja nedela, i traese mozebi 3-4 nedeli toa. Sè proveriv, igleda od bremenost normalno nesto, uste mi e misterija Isto bev otepana skroz, kako bolna. I taka posle magicno snema se samo od sebe.
2 poragai so puknat vodenjak i pred toa nemav simptomi i dvata pati vo spienje mi pukna vodenjakot a bolki duri po nekolku casa se pojavie Edinstveno pred zaspivanje mnogu klocase bebeto , posebno mnogu.
Никакви. Откако падна следниот ден неподнослива болка во кичма имав и ноќта ме фатија болки. Водењак ми пукнаа во болница
Zdravo mamicki pomos I nekoj da ne imal iskustvo do petokot piev amoksicilon no od vcera pocnav mn da kaslam I mala temperatura 37.4 bev krvna slika pravev crp mi 81,89 a leukocitite vo normala. Dali nekoja od vas imala visoko crp I sto vi dadoa da piete. Vi blagodaram
Девојки ви праќам дозволен спреј во бременост (после 15та недела) за грло, пантенол пастили веќе не се дозволени ми рекоа го смениле составот!
Јас имав високо 9ка црп и пиев панцеф, но во меѓувреме фатив стомачен и црп беше исто како твоево па после 1 недела направив пак и се стабилизира на 6.
Некоја трудница што била на масажи за трудници да сподели од каде е задоволна? И дали го масираат само стомакот или цело тело?
Знам дека 37 не е ништо, ама неможев на работа да појдам денес. Еве сега 38 имам два саати можеби, пијам јогурти, јадам овошје, супа од петел исто. 14.5 ми беа леукоцитите, денес баш испитав, гинекологот ми рече антибиотик никако. Само солен раствор и ова што го набројав погоре... За парацетамол не се сеќавам дали ми одобри или не..