Pa obicno vikaat posle 12 nedela, ama jas bev mnogu bolna vo 6 nedela na lendacini venski zavrsiv, anelgetici eden ton. Ke se konsultiras ama ako mnogu se kacuva sekako mislam podobro e da se napies, nema da umirame ako sme trudni. Zemi si slobodni denovi/boleduvabje nesto. Bremena si i bolna, ke ti dade odma doktor. A rabotodavcite treba da imaat obzir.
Девојки, јас се породив денес 39+2, договорен царски. На свет дојде мојата лепотица , 3200 гр и 50 цм.
Да е жива и здрава, брзо опоравување и да си напредувате само како помина,каде се породи, со кои индикации закажавте царски?
Zdravo. Iskustvo so polygynax vaginaleti vo bremenost. Kandida po pregled kaj ginekolog mimgi prepisa tie vaginaleti. Vika bezbedni se i canesten mast. Nekoja gi ima koristeno. Vo meguvreme ke pravam i urinokultura.
Da jas,vo bremenost duri 2 pati i mn mi se dobri iskreno. Canesten pobavno se topi i mene suva mi ja pravat vaginata. Bezbedni se samo zavisi kako ke ti odgovaraat tebe.
Фала женски , се породив во Ремедика кај Котларова ( сама сакав царски ). Поминав супер , еве цел ден немам болки , утре сабајле ќе ме станат па ќе видиме Со лесно на сите.
Cestitki, da bidete vecno srekni zaedno. Te molam kazi mi kolku plakjase vo Remedika za poroduvanjeto?
Дали може да се користи маст алвен? Во упатството пишува дека може ама пишува и консултација со гин или фармацевт. @fana
Девојкии 37+4 бебе 2650. Цтг мали болкички минимални, 2,5 прсти отворена. Главата спуштена во родилен канал, чепот паднат, спремно се. Е сега кога ќе се спушти главчето за брзо е пораѓајот?
Благодариме. Мислам дека е 133000 царски , ама денес ми дадоа некои дополнителни испитувања ако сакам да ги праам за бебето ( за слух, срце и другите две ги заборавив) Па здравје на испис ќе видиме колку ќе испадне тотал .
https://vm.tiktok.com/ZMjbESn4h/ Ubavo objasneto za famozniot mukozen cep, konecno sfativ sto e stosot
Е сега во мисла ме стави, прееска во тоалет ми имаше баш повеќе истечено секрет бел ваљда не е тоа тоа.
Сега веќе и ја бараме побрзо хехе само се зафркава со нас. Ме буни ова со главата бо каналот сро била не можам да седам велам и докторката вели па не може главата му е тука