Нека почека уште 2 недели барем по колку контракции имате во ден? Со првото ни контракции ни ништо немав, сега само се грчи стомакпв нешто.
И чепот да е можи да тера 2 недели пак немај гајле Колку не знам во ден ама повеќе пати секако , па некој ден нема воопшто.
За првото дете, спонтано испадна царски. Мене плодовата ми истекуваше на три пати хаха, потоа ноќта кога станав за во вц, лигава слуз со лентички така црвенкасти, на гинеколог ми кажаа дека тоа било мукозниот чеп. Бидејќи не се отворав, испадна царски по 14 саати.
Добро утро девојки, едно прашање... Дали ви дадоа нешто за киселини, како се справувате? Јас цел живот имам проблеми со желудник и сега не можам да поднесам, ништо не ми помага, ни ГастроГард ни сода..... Help!
Сега во петокот 28ма бев, бебето 1.300гр. Докторката баш се изненади вели напредно било за таа недела. Така да не е страшно, во граници на нормала си.
Zdravo imam bolki vo grbot, nozete duri i grcevi imam i kako bockanje. Pritoa imam i bakterija Gardnerela doktorkata mi zema bris po 3 pat. Na eho me gledase vo cetvrtokot vo petokot bev i na Gak se vo red na pregled. Denes bev mi merese cerviks vaginalno se e vo red. Vika sega nemozam eho da ti pravam zasto vo cetvrtokot e praveno no mi vika mozno e iod toa sto ti e gusta mokracata da se bolkite da vnesuvam povekje kalcium. Inaku sum 15ta +2 dena . Nekoja so slicno iskustvo ? Fala
Ајде едно глупаво прашање Денес си ја шинав раката па изгледа треба да идам да ми ја местат дали може и сега да идам ваљда нема да има проблем
Само да ве поздравам и да се пријавам по втор пат во мојата омилена тема сабајле направив тест и едвај чекам да отидам на гинеколог да ми потврди дека е се океј па да им кажам на моите. Убав ден на сите мешковци
Може и да не е за местење отиди ќе ти кажат што да правиш сигирно нема така да те остават. Баш сега најде да ја шинеш
Многу чудно се чувствувам, промена на расположение ама како вознемиреност, натаженост и по некое време па нормално ми е после пак. Без никаква причина. Можно е дека се приближува пораѓајот па се вознемирувам потсвесно или се натажувам за домашните. Болки немам, мали пецкања притисок долу и не можам да седам само ми иди да работам нешто.
Јас пред некој ден исто а цели 8 месеци сум во супер расположение , два дена ми беше така а нема некоја особено причина како разочарана како некоја паника дали ке се средам дома па за пораѓај што како хаос, ваљда хормони проработиле
E taka cela bremenost super raspolozena iako imase pricina so vremenosta ama skros kako nekoja verba i nikako ne se nervirav e sega bez da razmisluvam kako sto velis za poragaj taka naednas oneraspolozena. Hormoni zeni
Ајде тие што сне во 9 ти месец, симптоми? Спуштено бебе? Паднат чеп? Скратено грло? Цтг, лажни болки.... И други работи. За мене знаете пишано ми е погоре. Ајде да ни врви времето.