А дали знаете каде дозволуваат да си седите / лежите во кола на пример да не мора да седите кај нив измеѓу боцкањето( за скриен шеќер прашувам ) , зошто Авицена не дозволуваат така морало да се седи кај нив.
I bo biotek mora da sedis kaj niv ni pred vrata ne te pustaat u edno sobce te ostavaat i te nadgleduvaat samo
Каде најчесто го чувствувате мрдањето на бебето? Јас сум 29та недела и овие 2-3 дена најмногу го чувствувам кај јајниците? Нормално ли е? Го чувствувам и околу папок, над папок, ама претежно таму долу.
Следната недела сум веќе 35 недела , сакам да ги исперам испеглам алиштатата на бебето . Да не е рано или таман е
Mene uste od sega mii se isprani 30 od denes ama ne mi miriisat ic pa vajda ke gi preperuvam maz mi se smee deka dovolno e da se cisti i da ne si otvaram po 100 pati rabota
Хахаха и јас тоа викам да не не ми мирисаат , па маж ми вика битно е да се чисти . А некако ми се собра ептен работа па ај викам едно по едно да средувам
Која е процедурата за промена на матичен гинеколог, запишана сум од септември 2023, но не сум задоволна, сакам да го сменам. Дали треба да помине одреден период за да го сменам.
Ako si bremena ne znam posle koja nedela ne sakaat da prevzemaat pacienti...prasaj si sepak. Inace procedurata e odis direkt kaj toj noviot doktor so sakas da ti bide maticen, ke te prijavat samo so maticen broj odma, ne treba nikade da odis da zemas odjavi. Ne treba da pomije odreden period, mozes koga sakas, godisno imas pravo 2 pati da napravis promena.
Јас сакав да сменам, ама дека сум на патолошка не смеам зашто документи веќе имаат тука и не е дозволено. Прашано ми е друг гинеколог. Рече ако не си отидена на патолошка кога сакаш, ама ако си не смееш до пород...
Rano si, najdi si kaj sakas da odis, ete i @LadyC vika dozvoluvale. Zavisi i od doktorot, jas isto sakav da menjam stom doznav deka sum bremena, ama denes utre, i pominaa 3 meseci. I doktorov ne sakase demek kasno bilo, koj gi znae.
Не се плаши. Јас имав силна болка во јајник која траеше 4 5 секунди на ехо баткава мој свртен со нозе и глава надоле у јајници докторот вика ако не се сврти има да те боли и да одиш во тоалет на 10 мин Исто 18та недела бев. Ама ако ти е на мисла појди на ехо нека те видат.
Јас бев во Синлаб во Кисела Вода, само тој период почнаа настинки грипови и ми рекоа дома да се вратам, полежав дома и се вратив пак. Види каде ти е нај блиску и дали ти одговараат условите. @Slonce91
Јас веќе почнав, 35+ и веќе тешко се сушат, си викам може требаше нешто порано да почнам, а нешто па и морав да преперам, лошо ми замирисаа од надвор кога врнеше