Moram da vi raskazam 1 slucka. Vcera kaj 1 i 30 navecer odednas mi pocnaa jaki bolki vo zeludnikot, tolku jaki sto em placev se vitkav se potev i vo sekoj moment ke se onesvestev. Ziveeme sami so soprugot a toj 3 smena pa bidejki mi traea podolgo rekov da viknam brza pomos. Se javuvam mu pram odma pustete vozilo na ova adresa umiram od bolki a trudnica sum a mi praj kade se bolkite mu kazvam pa napij se spasmeks mi veli. Gospodine bolkite ne se za spasmeks, prejaki se mi e strav da ne mu se sluci ness na bebeto. Nisto nema da mu bide napij se slobodno za 5 min ke ti pominat. Zatvoriv tel, viknav taksi pa odma na urgentno. Primav infuzija, inekcii protiv bolki pa negde posle 2 saati se smirija. Tamu povrativ duri 3 pati, doma vo 5 sabajle. Za sreka so bebeto se vo red, izgl ness hranata mi vlijaelo bidejki denes sum podobra. Muabetot mi e do kade ni e dojdeno zdravstvoto, prv pat vo zivotot vikam brza pomos mislev idat tie izgl mora da mu recam srcev udar imam pa da dojdat. Kako ne mu e sram? A da mi se slucese nesto? Koj ke snosese odgovornost? Vo kakva drzava ziveeme? Posle se zalime begaat mladite, pa nitu eden da ne ostani se molam ovde.
Za brzava pomos znam, tragedija. Ne daj boze da e stvarno tenka rabotava, covek ke umre dodeka dojdat. Imam vikano za dedo mi za stvarno itna zivotno zagrozuvacka situacina, dojdoa za 40 min. Za zal sami na sebe sme vo tie sitiacii. Drago mi e sto si dobra.
И јас сакам да споделам случка за нефункционалноста на нашиот систем. Имав боледување од матична 15 дена со дијагноза заканувачки абортус 0200, па ми го продолжија од Комисија уште 20 дена, но пишале заклучено и сега ми завршува и од кај матичната ми кажуваат дека не може да ми го продолжат и мора да одам на работа, а работата ми е со патување, а јас во меѓувреме прокрварив и треба да мирувам, и сеуште имам кафеава сукрвица и за некој ден треба да појдам на работа во таква состојба зашто законски не можеле да ми го продолжат боледување. Не ми е јасно како може да не ми се продолжи боледување во случај на крварење. Дали некој сноси некаква одговорност. А во извештајот пишува дека треба да сум во мирување.
Како мислиш не може да ти продолжат? Не може матична да ти продолжи но ти дава упат за гак/чаир каде одиш на преглед, добиваш конзилијарно мислење и со сет документи одиш пред истекот на комисија за продолжување, така на 1 месец до крај. П.с девојки некоја со болки во зглобчињата на прстите на рацете? Ми се појави пред некоја недела мислев ми е од отоците но некако осеќам потешкотија при некои движења, кревање и виткање не знам дали е нормално или каде да прашам?
На извештајот од Лекарска комисија пишувало заклучено и поради тоа не може да ми го продолжат, ниту да ми даде упат за специјалист, ке мора да појдам на работа па евентуално да ми отворат ново, ама и тоа не знам дали може да се отвори веднаш ново боледување со иста дијагноза
Majki imam jaka kandida od antibiotik sto piev duri nadvoresno me cesa mnogu I me boli a nemozam da go dobijam maticniot ginekolog dali moze so nesto da se mackam nadvoresno primer mast kanesten?
Јас имав кандида скоро Мене не ме чешаше ама оточени усни, црвени, ме болеше на бришење дури ужасно И со 3 вагиналети не ми помина со 6 дупла доза
Isto I jas oteceni using cesanje crvenilo ama od cesanjeto I me kluka me boli ona kao tapa bolka dokolku ne pomine ke baram uste edna doza sepak vi blagodaram mnogu
Ве молам за мислење и совет (утре обавезно ќе го исконтактирам и докторот) Во последната недела имам проблем со спиењето скоро и не спијам, и сега пред саат време измерив Притисок кој и после 5-6 мерења ми е 160:100, се напив магнезиум и изедов и едно лукче и сега нестрпливо ќе чекам да се раздени за да го барам докторот. 34+ сум , немам главоболка ниту отоци поголеми
Ajde mamicki proverete so ovoj kalendar dali vi pokazuvat tocno polot na bebusot https://www.babycenter.com/chinese-gender-predictor mnogu zeni po ova odat i demek im bilo tocno