Девојки, дајте идеи за помали оброци кои ги јадете во текот на денот нешто имам доста апетит во последно време, немам многу идеи, јас измеѓу оброци грицкам плазма или некое овошје, но ми требаат идеи
Parce dvopek so jogurt ili kiselo mleko, ovosen jogurt si pravam sama so ovosje so ke mi se najde, vareno jajce so parce sirenje, nekogas samo pire primer, salata so zelka i rendani morkovi, parce gibanica ne znam tocno kako vikate vie pravena domasno so mn malku maslo.
38+1 2750 Цтг мирно, болки нема. 3 цм отворена, чепот паднат бебето не сака сега да излегува. Постелката зрела како за 40 недела а бебето е помало како 36 недела а и од сега помалку ќе напредувало заради постелката.
Мајка на толку грижи да не излезе порано сега ќе го молиш да се симне Што велат докториве до кога ќе чекаат да одлучи бебе само дали ќе излегува?
Значи оваа бременост како бескрајна ми е. Синко пак ни донесе стомачен вирус јас малце по отпорна овој пат ама и јака настинка ме фати со кашлица уште ова ми требаше при крај сеуште поминувам со слаби болки во желудник и стомак ама изгледа ќе ме фаќа пак јако како минатиот пат барем уште недела да издржам по друго ќе биде. Има ли дозволен сируп за смирување на кашлица за бремени жени?
Пробај со Алпенкрафт, дозволен за трудници и доста го фалат. Лижи пастили или спрејче прскај во грло да те смири.
Jas po preporaka na ginekolog mackam nadvoresno kanesten i polygynax vaginaleti stavam poradi kandida. Bremena sum 22 nedela
Јаткасти плодови можиш да грицкаш,протеински крекери со јогурт( ги има во стокомак), протеински пудинг некогаш земам од zott, пудинг од чиа со некое овошје, моето омилено- неколку парична плазма со млеко одозгора протеински пудинг, путер од кикиритки на оризови галети или интегрален леб потпечен со овошје( банана, јагоди, боровинки)
И јас имам премногу апетит, се плашам дека ќе се поправам 20кг, а таман симнав 10кг пред бременост. 7ма недела сум точно, и 2кг сум поправена од 4та наваму. Озбилно сум исплашена а неможам да се воздржам
Фала ви девојки ќе пробам со некој од овие што ви помогнале. Мислев не смее ништо од природна база зошто нели чаеви забрануваат во бременост па мислев и сирупиве не се дозволени. Веќе стомакпв ме боли од кашлање ќе треба со стомачни да им отидам на пораѓај
Свари кора од кромид со мед и лимон,како нова ќе си. Мене ова многу ми помага. Да не набилдаш стомачни при крај
И јас пијам чаеви Брусница , овошен, нане , камилица,планински... Знам само зелен , црн и чај од мајчина душица дека не треба да се пијат
Сега и движам колку што можам воопшто не се пазам, и бебетп поспремно не можи да биди, скрос е симнато долу, и кога ми падна чепот 2 недели за првородка можи така а мене дека за 3 то ми рекоа 1 ден 3 најмногу ама еве 1 недела помина со лажни болки. Најверојатно до термин ќе се чека, но мене ме загрижува постелката бидеќи е зрела дане престани да го храни бебето или дане се замати водата, на контрола ако немам болки во сабота
Барам по форумов не можам да најдам па вас ќе ве прашам овде. Дали знаете дали можи зрела постелка дали може да штети а да не се сети? Пример плодовата вода да ја загади.... Знам дека зрела постелка е во ред 38 недела, но кај мене е така од пред 5 недели одприлика.
Ако постелката е веќе презрела ќе почне да се распаѓа, сигурно на ехо те гледаат до кој степен е дојдена пред да почне да се распаѓа. Знам дека си исплашена но земи исфорсирај ги ако си веќе 38ма недела бебето е океј плус кај тебе одговара за 36та недела не знам искрено зошто те чекаат.