Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.907
    Допаѓања:
    9.866
    Девојки инекциите за зреење откако ќе се примат за колку време делуваат врз бебето за да му помогнат во случај на предвремен пораѓај?
    Бев малце излезена на сонце кога дојдов имав бел исцедок тоа ок го имам цело време од серклажот, но на долната облека 2 точки кафеавкасто ама чудно, на бришење нема буквално ништо, болки немам, бебо активен си се врти низ меше па не ми се паничи сега на клиника одма да одам утре сум до кај матичната сабајле па ќе се исконсултирам со неа секако. Одма филм дека грлото се отвара па од тоа биле точките а бев на контрола на 24ти се беше одлично Затворено..

2. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.149
    Допаѓања:
    2.340
    22 недела, со страшна грлоболка сум. Што можам да земам освен мед и прегорено млеко? Нешто од пастоли? Прополис?

3. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    1.114
    Propolis mozi no ne znam dali ke ti pomogi. Analgin i paracetamol pijaj

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    1.114
    Me vide na eho i veli postelkata kako 40 nedela toa sto znaci ne znam za raspaganjeto ama citam deka ako e premnogu zrela posle poragaj bilo problem gi citele so anestezija i vakum, a jas so dve zreenja i ako eve 39 nedela stasam pa mnogu mislam dane e i jas se milam dane ne treba da cekame ama doktorkata mi rece stom ctgto e dobro cekame.
    Pregled ako nemam bolki vo sabota ama iskreno i da nemam bolki vtornik ik sreda najkasno odam na pregled i malku poveke ke se zapnam za temava.

5. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    1.114
    Mislam deka otkako ke se peimat barem 24 casa da pominat i posle. Neka se raga taka mi velese doktorkata

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Orchidlady

Orchidlady Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2023
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    22
    Мислам дека 24 часа се доволни за да делуваат. Јас примив флостерон во 31+, ти кога прими флостерон?

7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.907
    Допаѓања:
    9.866
    Не сум примила...докторов на 24ти рече рано е нема никаква опасност ќе држи серклажов 29та недела сум ама ме фати параноја дали ако се деси нешто има време да делува..

8. YellowLedbetter

YellowLedbetter Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    63
    На колку притиспк земате метилдопа?

Мене последно ми мереа притисок кај матичнава беше 140/80 и ми рече да земам апчиња по потреба, да мерам дома и ако е 140 или над да земам таблета и да ја известам.

Моментално ми е 140/70 и не земам да не го турнам нискиот, а нема кај да се јавам недела е.
    Е сега мерам обично одо до 130, ама дијастолниот е 70 или понизок иако систолниот е 140 и не знам шо да прам, ми е страв да земам таблета да не го турнам многу.

Плус дали некоја има слично искуство, ми се случува кога лежам да преспијам кога ќе станам имам тахикардија, ме буди тахикардијата и морам да станам оба ми се случува само наодручек, ноќе кога спијам не.

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.508
    Барај ако треба и 2ро мислење не се отавај така и така со маки ја дотурка бременоста до тука.

На LiquidLuna, Isabel и Dzulija* им се допаѓа ова.
  10. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    220
    30 недела и на последен преглед ми кажаа меко грло.Високо си е бебче,нема скратен цервикс ама меко грло.Некој да сподели искуство?
    Бебче 1390 во 28 ма недела мерено последен пат

11. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    1.114
    Vo pravo si

12. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Здраво, некоја да имала менструални болки во 16та недела ?

13. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    4.350
    Јас имам такви болки можеби 2 месеци веќе. Исто мислев дека ми е од отоци бидејќи имам доста и од летоска никако не се намалуваат, ама не знам дали болкава во прсти е од тоа. Некои денови не ме боли или помалку, а некогаш баш поизразена болка имам. Праша ли негде од што е и што да се превземе?
    https://www.crnobelo.com/zivot/seme...Hx1DzyQ3ShkyMPQMR8Enbm6IcPezbnfZTUtzWt6fKdhs4
    Мене по овој календар ми испаѓа точно

14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.907
    Допаѓања:
    9.866
    Не прашав утре сум кај матичната па баш ќе прашам.

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    774
    Пак јас, бев два дена со температура, тоа помина, болки во грло ми се намалија. Црп во петокот ми беше 94 ми дадоа панцеф ( пред недела ипол пиев ради бактерија у мокрача сеа пак ). Почна од пред неколку саат уво да ме боли. Ставав хидроген, незнам дали смеам да ставан од капките за уво што се. Кажувајте некој лек... :(

16. OctoberG

OctoberG Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    47
    Крупна сол затопли ја, истурија во чорап и држи ја како топла облога. Исто домашно масло од кантарион имам ставано по некоја капка.
    Со помин

17. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Zdravo primam kleksani obicno primam vo 19 h no denes nekako se zaboravivme so mm i ja primiv inekcijata vo 20 i 30. Ednas mi se slucuva ova. Znam deka moze saat vreme porano ili daat vreme pokasno. Sega neznam utre kako da ja primam ? Nekoja iskustvo ? Fala

18. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    5.188
    Koga sakas slobodno, jas tocno bas ne ja primam sekoj den. Nekogas vo 22h, nekogas na polnokj :wasntme: Vazno da se zapazi redot ednas na 24h , dali se 23 ili 25h ne e strasno tolku. Barem jas taka si mislam i taka teram.

На Maci321 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Fala ti

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.508
    Мене ми дозволи гинекологот тобрекс капки да ставам 3х1 и тоа само ми ја намали болката. Парафинско масло исто смееш. И капки во нос ставај да ти се намали притисок во ушето .