Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Девојки инекциите за зреење откако ќе се примат за колку време делуваат врз бебето за да му помогнат во случај на предвремен пораѓај?
    Бев малце излезена на сонце кога дојдов имав бел исцедок тоа ок го имам цело време од серклажот, но на долната облека 2 точки кафеавкасто ама чудно, на бришење нема буквално ништо, болки немам, бебо активен си се врти низ меше па не ми се паничи сега на клиника одма да одам утре сум до кај матичната сабајле па ќе се исконсултирам со неа секако. Одма филм дека грлото се отвара па од тоа биле точките а бев на контрола на 24ти се беше одлично Затворено..

2. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

22 недела, со страшна грлоболка сум. Што можам да земам освен мед и прегорено млеко? Нешто од пастоли? Прополис?

3. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Propolis mozi no ne znam dali ke ti pomogi. Analgin i paracetamol pijaj

Secret-Angel7 likes this.
  4. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Me vide na eho i veli postelkata kako 40 nedela toa sto znaci ne znam za raspaganjeto ama citam deka ako e premnogu zrela posle poragaj bilo problem gi citele so anestezija i vakum, a jas so dve zreenja i ako eve 39 nedela stasam pa mnogu mislam dane e i jas se milam dane ne treba da cekame ama doktorkata mi rece stom ctgto e dobro cekame.
    Pregled ako nemam bolki vo sabota ama iskreno i da nemam bolki vtornik ik sreda najkasno odam na pregled i malku poveke ke se zapnam za temava.

5. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Mislam deka otkako ke se peimat barem 24 casa da pominat i posle. Neka se raga taka mi velese doktorkata

Fenix05 likes this.
  6. Orchidlady

Orchidlady Активен член

Мислам дека 24 часа се доволни за да делуваат. Јас примив флостерон во 31+, ти кога прими флостерон?

7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Не сум примила...докторов на 24ти рече рано е нема никаква опасност ќе држи серклажов 29та недела сум ама ме фати параноја дали ако се деси нешто има време да делува..

8. YellowLedbetter

YellowLedbetter Активен член

На колку притиспк земате метилдопа?

Мене последно ми мереа притисок кај матичнава беше 140/80 и ми рече да земам апчиња по потреба, да мерам дома и ако е 140 или над да земам таблета и да ја известам.

Моментално ми е 140/70 и не земам да не го турнам нискиот, а нема кај да се јавам недела е.
    Е сега мерам обично одо до 130, ама дијастолниот е 70 или понизок иако систолниот е 140 и не знам шо да прам, ми е страв да земам таблета да не го турнам многу.

Плус дали некоја има слично искуство, ми се случува кога лежам да преспијам кога ќе станам имам тахикардија, ме буди тахикардијата и морам да станам оба ми се случува само наодручек, ноќе кога спијам не.

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Барај ако треба и 2ро мислење не се отавај така и така со маки ја дотурка бременоста до тука.

LiquidLuna, Isabel and Dzulija* like this.
  10. hana@@

hana@@ Истакнат член

30 недела и на последен преглед ми кажаа меко грло.Високо си е бебче,нема скратен цервикс ама меко грло.Некој да сподели искуство?
    Бебче 1390 во 28 ма недела мерено последен пат

11. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Vo pravo si

12. Maci321

Maci321 Активен член

Здраво, некоја да имала менструални болки во 16та недела ?

13. Giinna

Giinna Популарен член

Јас имам такви болки можеби 2 месеци веќе. Исто мислев дека ми е од отоци бидејќи имам доста и од летоска никако не се намалуваат, ама не знам дали болкава во прсти е од тоа. Некои денови не ме боли или помалку, а некогаш баш поизразена болка имам. Праша ли негде од што е и што да се превземе?
    https://www.crnobelo.com/zivot/seme...Hx1DzyQ3ShkyMPQMR8Enbm6IcPezbnfZTUtzWt6fKdhs4
    Мене по овој календар ми испаѓа точно

14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Не прашав утре сум кај матичната па баш ќе прашам.

Giinna likes this.
  15. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Пак јас, бев два дена со температура, тоа помина, болки во грло ми се намалија. Црп во петокот ми беше 94 ми дадоа панцеф ( пред недела ипол пиев ради бактерија у мокрача сеа пак ). Почна од пред неколку саат уво да ме боли. Ставав хидроген, незнам дали смеам да ставан од капките за уво што се. Кажувајте некој лек... :(

16. OctoberG

OctoberG Активен член

Крупна сол затопли ја, истурија во чорап и држи ја како топла облога. Исто домашно масло од кантарион имам ставано по некоја капка.
    Со помин

17. Maci321

Maci321 Активен член

Zdravo primam kleksani obicno primam vo 19 h no denes nekako se zaboravivme so mm i ja primiv inekcijata vo 20 i 30. Ednas mi se slucuva ova. Znam deka moze saat vreme porano ili daat vreme pokasno. Sega neznam utre kako da ja primam ? Nekoja iskustvo ? Fala

18. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Koga sakas slobodno, jas tocno bas ne ja primam sekoj den. Nekogas vo 22h, nekogas na polnokj :wasntme: Vazno da se zapazi redot ednas na 24h , dali se 23 ili 25h ne e strasno tolku. Barem jas taka si mislam i taka teram.

Maci321 likes this.
  19. Maci321

Maci321 Активен член

Fala ti

DaisyDream likes this.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Мене ми дозволи гинекологот тобрекс капки да ставам 3х1 и тоа само ми ја намали болката. Парафинско масло исто смееш. И капки во нос ставај да ти се намали притисок во ушето .