Честитки на бременоста Инаку да си го слушаш докторот, точно е тоа дека несмееш да јадеш живи јајца, месо, само убаво обработени да бидат, без разлика дали се месо или јајца. Салами и паштети што знам, јас дека не јадам воопшто не сум ни помислила на тоа, ама забрануваат поради салмонела, и такви бактерии. Риба ако сакаш да јадеш имаш речна риба која што не содржи големо количество на жива, не ти е забранета скроз рибата . Повеќе би ти препорачала овошје, зеленчук, житарки, млеко-јогурт ќе ти биде потребно калциум за бебето, и реално можеш да јадеш се ама во умерени количини само да не претеруваш. Има на форумов тема исхрана во бременоста можеш да ја разлисташ и да прочиташ искуства.
Мешињааа почнав да го осеќам бебушко од време на време кога се превртува хахахаха а највеќе го осеќам кога лежам на грб и ооп ете ќе се стркалка по меше инаку 15 недела ќе влезам во недела
Срцка штом ти смрди не ја користи ,пробај ја оваа што ти ја препорачувам или било која бебешка веруј штом е безбедна за бебе безбедна е и за нас п.с. @Pesni4ka честитки за бременоста со лесно и убаво мн се радувам што ни се множат мешиња
@mama89 ќе ја пробам и таа кремичка па ваљда нема да искочат повеќе стрии во вторава бременост , во првата со ништо не се мачкав и дури во осми месец ми искочија неколку во долниот дел на стомакот Имајте убав ден мешиња
Idni mamicki dali vo Gtc ima prodavnica za trudnici i ako ima kaj se naogja, sakam podarok na drugarka bremena da i zemam nekoe maice a jas koga bev bremena ne se dvizev mn tamu i neznam dali ima...
Jas non stop go sonuvam bebeto! Kerka mi isto ja sonuvav, i taka se rodi, znaev kako ke izgleda. Sega sin mi ke lici izgleda poveke na tato,kerka mi e mamina kopija! A za linea nigra ne se zamarajte, so kerka mi ja imav od kaj 20 ta nedela do 7 meseci otkako se porodiv, sega so maskoto nikade ja nema, a veke sum 30-ta nedela.
Мариз има и во ГТЦ до Шекерзад продавница а има и такви мајци и во Waikiki јас имам 4 такви две се од ГТЦ а две од Waikiki искрено преубави се, памучни, меки, и до крај си ги носам, а интересни се ептен со шарите со бебиња. Инаку се по 600 ден и јас без нив не би можела бидејќи и на ова жешко време со нив ми е удобно за шетање.
Јас денес срцев удар ќе доживеев, имав инцидент со хемороидот(да не пишам детали и за ова се извинувам ако е премногу) ама така се преплашив дури не видов од кај е крварењето и страшна главоболка во моментот ми се појави. Морам да пишам да ми олесни толку се немам исплашено одамна, ќе ми е страв во вц да одам од сега.
Имаш во Сити Мол на први спрат, и во Капитол во Аеродром. Инаку маичките со мешковци и бебиња ги има и во Буњаковец во дуќаните во подрумот. Цените се тука негде 50-100 денари максимум разлика Оф леле... припазувај на храна за да немаш маки и да не се напнуваш кога одиш во тоалет....Немој да се нервираш барем знаеш од што ти е, не е ништо страшно
Za waikiki znam i mene od tamu mi bea, duri seuste po doma gi nosam hahah inaku deka nakaj gtc bev i tamu kje se cekav so drugarkava pa sakav da i kupam. Ja kupiv poslednata po kratki rakavi, taman so zensko bebence na slikata
Леле јас мака измачив со моите хемороиди, така да потполно те разбирам, јас првото тромесечир две недели крварев, мислев дека без крв ќе останам и сега на крајот пак ми се воспалија, ама не беа толку страшни, а болки ужасни неможам да ти опишам. Јас само маст на природна база се мачкав, друго докторката не ми дозволуваше, а јадев за доручек јогурт со житарици и ленено семе, мислам дека тоа ми беше спасот за тие глупави хемороиди. Позз и дај боже побрзо да ти исчезнат
Фала @Maceto123 јас немам толку болки колку што се исплашив од крвта, не мислев дека може толку да крвари, на почеток по една- капка две имав само. Ќе внесувам повеќе течности и јогурт секој ден.
Не се плаши од крвта, и јас ќе умрев во wc кога видов цела шолја крв и тоа прво тромесечие, па ми требаа неколку секунди да сватам дека е од хемороидот...И две недели со крварење од него, ептен безврска, ама ете се поминува
Има една продавничка долу во подрум. Незнам што нудат освен фармерки јас тоа барав. Сигурно има и маички.