По менстурација сум 30та недела. Матичната на ехо ме гледа ,ми вика според мерки си 28ма недела. Кај Димчев бев неколку пати цело време ми прави корекција од една недела,затоа што сум имала покасно овулација. Плодова супер,димери супер,постелка и плацента се ок. Матичната ми вика ако заостанува вака ќе се боцкаш по еден клексан,Димчев ми вика нема потреба се е одлично неможеш да се водиш по последна менструација,и таа пресметка Се избезумив... А и со првата бременост цело време сум имала корекции од една до две недели... Некоја со слично искуство да има?
Е значи никако не ми е јасно и мене 2 недели помало ми е бебето цела бременост скоро и можеби ете покасно останата бремена или така помало бебето, не можи сите по стандардот да бидат. А зошто кога бебето е поголемо 2 недели тоа не се коментира второто дете ми беше со 3 недели поголемо ни спомна некој нешто ни ништо па се роди нормално 3350 во 37+4
Не знам. Тоа баш и Димчев ми рече не се сите бебиња по книга има нормални отстапки. Се додека се развива добро и постелката е добра нема простор за грижи. Некои се помали,некои поголеми. Мада што мене и терминот ми го корегира матичната за две недели плус... не знам што да мислам веќе... @Maci321 Радица Бојчева ми е матична
Zenski za goleminata ne se grizete. Ubavo kazal doktorot, nekoi bebinja se mali, nekoj golemi. Kaj nas vo familija site sme rodeni 2.600 max a na termin normalno. A moja drugarka i ona e rodena 4kg, kerka i 4.300. Kako izrasnato bebe bese Vazno dobro da se razvivaat i da e se ok.
не е страшно да е помало поголемо бебе се додека е од сам старт помало Ако е таман па почне да заостанува тогаш се реагира а ако е од сам старт помало 2 недели ко керка ми тогаш е касна овулација Ради тоа јас ја износив и родив 16 дена над термин пошто беше касна овулација и никој не паничеше коа беше помала тогаш ми рекоа дека не е за паника но ако е се ок и наеднаш почне да заостанува тек тогаш се реагирало
So Bojceva nemam ubavo iskustvo ama slusaj si go Dimcev a za kleksani najdobro kaj transfuziolog. A i da tocno ne se znae ni koga si ostanala trudna. Ednas citav edna takva statija.
Мајки искуства со бебиња качени високо (не спуштени ниско во канал) а поминат термин? Сте завршиле царски или успеавте природно?
Ako moze iskustva nekoja ako znae, 30 nedela znam rano e ama nekoi velat deka uste od sega im se namesteni bebinjata, moeto aber nema cela bremenost dole go osekam duri i me vade od takt si mislam mn dole e iako spored dr se e vo red, vaka ako ostane najverojanto ke treba carski taka? I mozno li e da pocnat bolki iako treba da nide so carski pojma nemam kako ode so carskiot nekoja ako moze da objasne
E sega kako racunate godini haha, mene mi ispagat vo Januar da probam za masko ( imam edno devojce) ama rodendenot mi e vo Mart e sega da racuna 32 ili 33 god
Јас сум останата февруари бремена, март ми е роденден. Според годините што ги имав кога сум зачнала ми покажува погрешен пол
Mene me vodat radica i mitko. Kaj mitko sum tocno po ciklys, kaj radica edna nedela pokasno. Se vodam od toa na Mitko.
Хахах со родендениве сме сите значи. Јас во март сум со последна менструација а во април ми беше роденден и рачунам ко после април да сум останала бремена односно плус една година и точно ми е. Подолу во статијата има за пресметка на години според кинескиот календар. Кај нив после нова година имаш една година плус, затоа ви искача точно ако рачунате ко после роденден да сте останале бремени има линк да си пресметаш и сопствени години според нивен календар па после вратете де во табелата за пол
Dobro utro. Majki od koga pocnavte da se spremate so kupuvanje za bebe. Prva bremenost mi e. 23 nedela sum. Edno nz so treba da pocnam da kupuvam za vo bolnica. Drugo neznam od kade da pocnam, i od koj prodavnici. Ve molam najosnovno barem pisete mi so treba da zemam. Do prasok za perenje, cucli, sisenca, peleni... Fala
24+6 sum veke pocnav. Spikozni nekolku, kompleti corapcinja i benkici. Nemam kupeno mn ama malku po malku naednas da ne mi dojdi. Cucli zemav od Nuk a sisence planiram od Avent na maz mi mu bile ubaj.
Има мирис омекнувачот? Јас користам детергент персил ама никаков мирис немаат алиштата,баш ми фали да помирисам бебешко Знам дека треба што помалку хемии да се користат, ги перам и на дупло плавење.
Јас активно почнав негде од средина на 8ми месец , количка за бебе и алиштенца, бањарки, постелнина итн. Пред тоа само некои шпикозни и бодиња чисто од мерак Се ми беше испрано и испеглано негде 38гн. Купи си од се по неколку пара но не премногу пошо и на мекици носат мн. алишта.
Има суптилен бебешки мирис, многу нежен. Мене ми е убав бидејќи алиштата мирисаат на чисто подолго време, што не беше случај со Бекутанот.