Од моето искуство таа Радица нека боде среќна што не ја отерав кај што не треба откако го изгубив бебето. Ни скрининг ми гледаше ни крвна слика. Ова е моето искуство но не значи дека сите имаат лошо искуство со истиот доктор. Сега си одам кај Сузана Костовска
И јас сум кај Сузе , и првата и оваа бременост ми ја води Задоволна сум и од прегледи и за мене многу битно достапност на телефон
Da i mene toa mi znaci. A ne kako doticnata doktorka. Jas i pisuvam ne vrakja na poraki i povekje odev na privaten nego kaj nea
И јас сум кај неа, кога и да и пишам враќа веднаш, детални прегледи и е многу мила. Посветена,мила, терапиите ги разбира и дава точно ама од мерките не сум баш задоволна, тоа е сигурно и до ехо апаратот. Цервиксот ептен ми го утна, бебо ми го мери подолг за 2 недели а во Систина мерките се скроз различни на скрининзи и редовни контроли. Ама во секој случај супер чиста ординација
Во која смисла ти го утна цервиксот. Мене ми мереше средата вагинално ама не ми кажа колку е само кажа затворено грло. Во систина кај кого идеш ?
За мерките незнам што да кажам... матичната едни, на клиника други, Димчев трети ... сите разлика од 4 до 5 дена ама валда зависи од апарат да , и колку прецизно ќе измери докторот незнам... Цервикс и мене ми измери помалку од кај Димчев
Во смисла 3ца доктори во Систина мереа 28 26 па 23 а кај неа 32 што ако оставев така кога ми предложија серклаж не знам дали ќе истерав до овде бидејќи и почна да се отвара кај мене. Панчевски ми ставаше серклаж и најдетално и стручно ми објасни зошто мора серклаж во 21ва (без него нема да издржиш, тоа ми кажа)
Terminot krajot na fevruari pa nz , bodinja na kratok ili dolg rakav za prvite 3 meseci. Ili dazemam od se po 5 parcinja0. Pa kako ke treba natamu. Banjarka, postelnina... Corapcinja nz dr...
I jas sum sredinata na fevruari, zemav so dolgi i spikoznite malku da kazam poslabi ne takvi zimski debeli. Edna vrabotena od loco croco me predomisli si barav podebeli pa ubava ideja mi dade: cim si fevruari mart veke pocnuva da se topli pa ne veruvam deka 1 mesec ke izl sekoj den. Me predomisli.
Ај добар ден. Ситно веќе почна кај мене да се брои, чим сум 34та веќе може слободно паника да ме фаќа. Што ќе биде, како ќе биде, абе мн гледам Grey's Anatomy очигледно. Денес мрзовден. Буквално ме мрзи да станам од кревет, а и ми требаше ова малце. Настината сум доста, па одморов денешен ми дојде како празник. Арни сте? П.с. за Димчев можам да кажам едно нешто. Не збори многу, ама му нема рамен. Толку. Врв од доктор.
Devojki skrien seker kade ispituvate? Od maticen zedov i za na gak i na biohemija upat ama denes prasav synlab 500 den bilo. Prifakaat rezultati od vaka privatna laboratorija?
Јас имав и со првата бременост корекција и сега исто. А и самата знам дека имам покасно овулација. Искрено,ич не се замарам со мерки. Со првото ме форсираа дека било мало,вака така да се хранам се роди 3500. И ден денес јаде количински доста и пак е слаб. Така да..секое бебе и дете ќе си бидат различни. Битно е да се развиваат како што треба. На тема Димчев буквално она 'еден збор,еден алтан'. Се што ќе каже кажано е. Нема што да се каже за неговата стручност.
Исто како кај мене.Нередовен циклус, касни овулации , неможе да се знае точно оплодувањето и со првата бременост еве и со оваа ми даваат различни термини за пораѓај во разлика од една недела И јас не се замарам многу со тоа ,само да си напредува бебе како што треба
Имај си бодиња и на кратки и на долги обавезно. Бањарки минимум 2 , моч пелена, тетри , кебенца потенки и подебелки, чорапчиња, некое лигавче, капче ..
Супер 34 ајде полека полека... И јас такме работам денес. И ијас многу гледам грејс анатоми хехе. Јас се молам побрзода се роди самото да си почни процес да не треба провокација, мене ми е сега ради постелката дане почни да штети па да мора да се роди побрзо и не ми треба уште тоа сега за 3 пораѓај ама Господ како што сака