Што да јадам и пијам за дијареа? Од вчера не сум ок и линекс нешто такво смеам да земам? Вчера се напив ама не знам дали се дозволени
Мене матичниот ме имаше насочено дека може еден линекс на ден да се напиеш, само доколку си 13+ недела
Пробиотик смееш и медицински јаглен Диета два три дена , сува храна... банани, лажичка какао со малку шеќер изеди мене два дена ме држеше само , па и апетит никаков немав
Дали има некој сменето матичен гинеколог во бременост, може ли да ми направи некој проблем за отворање на породилно ако го сменам.
Јас сменив негде 14-15та недела. Новата мстична ме праша само зошто менуваш сега на сред бременост, и реков не бев задоволна од матичната и толку
Јас сум 13 + исто не сум задоволна и сакам да сменам, се надевам нема да е некој проблем тоа за отворање на породилно.
Здраво женски , железото од крвата слика ми е 10, на долна граница, па матичниот гинеколог ми препорача да ги пијам Ферозомал за да се покали железото. Дали некоја ги има пиено или пак има искуство некоја од вас со ниско железо па да имало потреба да пие нешто дополнително?
И јас скоро цела бременост имав ниско железо, мене тотхемата мн ми помогна, не смеам јас мед инаку би го пробала тоа мед со семе од коприва. Пробај си прво тоа ако не, па ако не бива земи суплемент.
Колку ти е хемоглобинот, и дали ти испитаа серумско железо. Мене многу ми помогна компот од боровинки со аронија,секој ден по една чаша.
Хемоглобинот ми е 114 срцка, инаку немам испитано серумско железо а и прв пат слушам за ова, ми нема спомнато ниту матичниот
Реално дека имав биохемиска и јас си го рачунам од денот кога прокрварев, а гинекологот ме рачуна покасно. Наградно прашање е терминот кај мене
Кое е тоа серумско железо...? Јас колку што гледам по крвниве слики тоа е едно железо што ти го испитуваат при земање крв Бар кај мене стои серумско железо
Здраво, ме интересира кога ќе пакувам документи за во болница, бараат нели крвна група. Мене на трудничкиот картон ми стои која крвна група сум и rh фактор, но дали треба и некој посебен документ кој потврдува крвна група?
https://www.instagram.com/reel/CvfY6cpx2fV/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== На темата дали е плодова вода, урина или вагинален исцедок @n0Limits мене ме прати матичната да ми направат специјално и еден примерок оставив кај неа а еден имам дома,баш за крвна група што е оној
Toa e toa, istoto zelezo e, se vika serumsko posto se meri od serumot na krvra i mora venska krv za da se ispita. Toa e vsusnost depo-rezerva na zelezo vo nasiot organizam. Hemoglobinot e povazen, no vo sostojbi kako bremenost vazno e i serusmkoto da se krene, zatoa sto kako sto odminuva bremenosta i raste bebo, se povekje ke se trosi.