Кажувајте лек за гадење и повраќање, цел ден сум над шоља утре ќе земам антиметил ми помагаа малце во претходната бременост, ама не се издржува ова не знам како функционирав претходно, можеби поради тоа што сега имам и дете од година и пол кое постојано бара внимание Патем бев на гинеколог, слушнавме срценце, 8ма недела сум
Значи неможе да се издржува ова со главоболкава, морав да се напијам апче со дозвола од гинекологот. Сепак со првата бременост издржував а сега тешко дека имам дете .. Кажувајте лек за ова , неможе секој ден да се пие апче
I jas so cesti glavobolki i migreni sum, fala bogu poretki mi se sega vo bremenost. Mene ni apce ne mi pomaga, inaku imam gledano nozete vo vrela voda da gi drzis, viralen hit bese skoro po socijalnive mrezi, pa probaj. https://vm.tiktok.com/ZMjGsL2wb/
Уф вчера и мене ми пукна главата , се напив парацетамол не се трпеше.. вообичаено ми помагаше темна просторија и тишина да полежам пола саат ама сега нема време за тој "луксуз"
@Ani93 помагала лушпа од банана за болки во глава кога е бременост во прашање за да не се пие апче.Лушпата се држи на чело додека да смени боја, скроз да потемни и демек поминувала болката. Не те кошта ништо да пробаш Јас 30та недела терам,арна сум вака, океј сум.. Немам киселини што ми е гооолемо олеснување. Многу активно бебе имам нонс топ мртка. Дури се најдувам како заспивам во полулегната состојба оти ако легнам скроз уште повеќе станува активно. Мералис спрејот го терам уште по 1 прскање во денот, само навечер- не можам да спијам ако не е тоа. А не можам ни душава да си ја мачам и без ништо да се оставам ко со првото и да чекам да се раздени бидејќи еден куп обврски ме чекаат нареден ден. Вклучително и одење на работа. Се трудам да се хранам поздраво, барем една салата во денот да имам и да пијам повеќе течности. Месо се натерав себеси да јадам , иако ич не ми е по кеф.
Ти благодарам, не сум знаела ова за бананава ќе пробам секако. Уште малце имаш ти, благословена си што немаш киселини ) се надевам и кај мене нема да се задржи фазава долг период. Угх не ни помислувам на месо во истиот момент ми се гади, тешко дека ќе јадам следниве 8-9 месеци
Нешто малечкиот го изеде..мислев од градинката ама и дома веќе 2 дена.. исправ постелина вспална се новп исчистив... аношти и мене ме искаса..викам нем болви нз ни јас.. се замислив дека бремена дали можеби би влијаело тој убод од инсект Еве слика ако некој може да процени од што сме искасани... на ппвеќе места има и нормално чеша
Здраво пак јас, ај сега друга мака. Дали некоја имала болки на средината под градната коска и шири налево болката, и гадење. Тапа болка не е силна ама два три дена ме боли веќе. И главоболка така ситна. Се јавив кај матичната ми рече оди на хирургија нека те прегледаат. Појдов ама таму ми рекоја од бременоста ти е, не ме прегледаа никако. Искуство слично, и што испадна?
Мене ми се случува доколку спијам на лева страна да осеќам тапа болка и како отежнато дишење. Не е исто, но сепак пробај да не спиеш лева страна, да не го “притискаш” срцето може ќе ти помогне
Ако ти е на лева страна, а и средина што викаш може да ти е од неправилно дишење. Матичен колку што ми објаснуваше е дека на левата страна испод ребра тој дел имало како ќесе нкое што се полнело со воздух и притискало и појавува болка од неправилно дишење, да не ти е нешто вакво плус и бременоста да притискА повеќе?
Тие што сте на bed rest, дали е нормално од долго лежење кога ќе станеш да осеќаш огромна тежина, мислиш којзнае колкаво бебе носам, јас 22нед 400грама бебе. Едвај одам до тоалет како шатка некоја. Страв ме фаќа како е понатаму со потешко бебе.
Комарци има, мене пред некој ден ме испокасаа, лом бев по раце и нозе. Да не е алергија некоја можеби?
Сабајле ќе одам па ќе водам шо ќе кажи матичната. Мене паника ме фати дека рече оди на лекар одма. Иначе мислам дека е од желудникот. А мака имам кога лежам на лева страна тахикардија ме фаќа и тиа само дење ако е, ноќе не.
Ооо да, мислев дека ќе ми испадни бебето од преголема тежина на секое станување. До каде сте и како сте со другарките @Fenix05 и @Isabel? @Dzulija* веќе се моли да излези бебуш Немам искуство ама мислам дека Мапет е руски рулет-или преквалитетно или катастрофа ќе ти се погоди. Некои членки викаа дека препродавале производи од алиекспрес. Јас на излог имам видено ствари од хм и зара. Јас имам бањарка од хм, подобра не сум имала. Не знам дали има во ск, ако најдеш, топла препорака. За капките на 4u pharma, бебитол беа или други? Ако се тие, нови се, и матичната и во советувалиште ми ги препорачаа, не сум ги пробала на бебе. @sani99 уште еднаш со лесно мила. Штета шо се разминавме вториот пат, се надевам дека за трето пак ќе се дружиме тука.
Не можам дома сум со малото и ми е страв со него да излезам да движам повеќе дане ме фатат болки да не можам не е доволно голем да чека. Кога ќе преспива ќе се качувам по скали до кај свекрвами и ќе слегувам хехе. Велиш ќе помогни?
Не верувам бидеќи и ја сум искасана... и гп чеша..последно во спиење не искаса па перев и кебината...ја викам болва да не еили пајак