Od utre 31 nedela cerviks 28mm zatvoreno grlo mi veli dr deka e vo red a na nwt citam sosem nesto dr nekoja koja merela ovoj meriod da kaze
Јас сум со 20мм цервикс со поставен серклаж уште од 24 недела па сеуште сум на бед рест, али сепак во координација и со консултација со гинекологот.
Mene mi rece za nedelata e ok samo preventivno utrogeatan da zemam za odmor plus ne mi preporaca nisto beba 1800 od utre 31 i zatoa sakav iskuatva od dr inaku zatvoreno grlo na matka rece nedaj boze moze odma da se otvore i skrate ako pocnat kontakcii sami po sebe
И кај мене беше 28мм тој период. Ми кажа не кревај тешко и односи не бар уште 2 недели додека не се приближиме до 9ти. Исто и јас испаничив пред некој ден тука коа збореа за мерки на цервикс па барав и на интернет и видов дека треба мн подолг да е ама валда зависат повеќе фактори..за некој може таа мерка е критична кај некој не. Во среда сум кај докторот што планирам да ме породи па ќе видам што ќе ми каже.
Јас сум 29та, вчера ми измерија 31 мм цервикс и ме испаничија малку, денеска се консултирав и со друга докторка ми кажа дека е нормално за неделата, нема потреба од паники, и да си продолжам со активност како до сега, но јас сепак ќе ја намалам активноста.
Nikogas ne sum bila vo panika nikogas ama so bremenosta se mi e isporemeteno plus deka rece za 2 nedeli brisevi sama si napraiv filmovi inaku beba 1800odgovara na 31+1 a termin namesto 05.01 sega mi e 29.12 pojma nemam zosto samo mi izreagira deka beba super napreduva i deka bole i teze od so e golema i dekka dolu i se nozete i taka mislam ke puknam od panika cela nedela plus ja vodat
Зошто те плаши тоа 1 недела не е лошо плус па и понапред, моето исто горе доле е цело време 5 6 денови понапред и терминот гледам секогаш е горе кај мерките различен. Паника сум и јас цело време во живот не сум била толку психички слаба во стравови, утрово се разбудив во 4.30 цела вознемирена и не презаспав.
И кај мене е една недела понапред, и јас паничам за се едно нешто, за цервикс, за шеќер, ма немам мира искрено, само бројам ден за ден да помине и да биде се во ред...
Jas sum 35+1 vcera na pregled mi rece doktorot deka spored merkite bebeto e 38 nedela i toa e super sto napreduva, samo mi kaza strogo miruvanje poradi toa sto e krupno bebeto da ne si napravam bezveze problem bidejki cerviks e 25mm
Panicam deka do sega se bese 2 3 dena samo ponapred sega vo rok od 2 nedeli veke e cela nedela plus strav mi e da ne i tekne porano plus radi gestaciski mada posledno bese vo granica nezz ni ja zosto panicam bev poaktivna pomalku magnezium piev sto mto mi rekoa i porano da mi zemat bris i se mi se nasobra i paniki10000
Сите ги имаме истите стравови п.с јас пијам 300мг чист магнезиум само а со исти болки сме, матичната ми кажа 3х250 а Панчевски рече нема потреба толкави дози на нормални болки. Одам по него бидејќи 1 ден испив дупла доза и имав дијареа после, а прочитав дека е од презаситеност со магнезиум тоа.
Vajlda i jas preteruvam togas so magnezium deka nikogas ne sum odela sekoj den vo vc bar sega znam zosto e taka
Не ми се познати, јас досега земав на солгар. Но сега сакав да земам помало пакување се мислев од некои директ дали да сменам, тие се по 20тина во пакување.
Јас овие ги најдов во Анифарм и се доста поевтини од другите плус директот не се чисти внатре се со додатоци и некако ми беа мачни за пиење.
Здраво, 38 недела сум бремена, веќе 1 недела сум со страшна настинка немам кашлица само ме боли целото тело и носот ми е постојано затнат а кога дувам имам зелен секрет. Матичниот ми рече да земам панцеф( искрено ни најмалку не му верувам на него). Ве молам ваше мислење
Јас пијам панцеф веќе 6 дена ( 10 треба да пијам ) 20 недела сум, мене ми испита општата матична крвна слика и црп па со консултација со матичен гинеколог ми рекоа да го пијам зошто црпто ми беше 94. Бев со температура, болки во цело тело, болки во грло. Испитај утре крвна слика и црп и консултирајсе со општ матичен. Ми ги дадоа и овие пастели за лижење па ми ја ублажија болката во грлото.