Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.926
    Допаѓања:
    4.967
    Devojki ova vo stomakov mi ika po nekolku pati vo den, po 10tina minuti 8-| Normalno li e tolku mnogu? Majka mi me ispanici, mi vika mene ic ne ste mi imale dvajcata, zaso vaka ti praj stomakot :D

2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    11.853
    Аа вака не другарка, никако со паникиве, за карање си :D моево бебе да видиш колку ика и често и долго па ич не сум се уплашила до сега, уживај, нормално си е тоа :lol: не туку анализирај сè :P

На DaisyDream и Maja92@ им се допаѓа ова.
  3. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.832
    Допаѓања:
    9.684
    Хххах ова во стомаков бе
    И моето си ика по неколку пати и се изначитав дека е скроз нормално дури и убаво, пробува дишење,голта плодова па ика, вежба дијафрагма за кога ќе излезе надвор. Јас мислам дека мајкиве имаат заборавено голем дел кога биле бремени со нас, плус биле на нога почесто плус немале толку пристапен интернет за се. И јас бев паника прв пат кога икаше пола ден по 10мин а сега кога ќе осетам па жалче ми е и му зборам демек ќе се смири од тоа, маж ми многу се смее кога ќе му речам: - еве мама вода ќе се напие и ќе ти пројде (еднаш пиев чај за да му помине) :rofl::rofl::rofl::rofl:

На *Amethyst*, Nataliii, MinnieM и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    11.853
    Си пие бебе од плодова вода, и затоа плус ика, освен од сè што кажа, што е нормално, така да џабе мама ќе пие вода :rofl:

На Fenix05 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    И јас во 34та пиев и тоа со тешка кашлица и затната до немај каде. Штом имаш зелен секрет можеби имаш некоја бактерија и да не ти се спушти на плуќа. Подобро напиј се зошто веќе се е дозволено.

На ohlala, Nataliii, Inna.v и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.926
    Допаѓања:
    4.967
    Falaa zenski.
    Da vi kazam deka doma sum po cel den sama, samo neso si mislam. Gledate sekoj den neso mi teknuva (facepalm)

На Nataliii, MinnieM, Maja92@ и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    11.853
    Ај да не ти текнува, поарно пиши ни по една порака, муабет ќе си поправиме :lol: :lol:

На Nataliii, DaisyDream и Fenix05 им се допаѓа ова.
  8. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2023
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    308
    Девојки кога почнавте со првото Цтг ?
    Докторката ми рече да дојдам 36 недела , меѓутоа немаше термини па ке бидам 36 + 6 кога закажав ваљда нема проблем ...

9. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.893
    Допаѓања:
    34.333
    Screenshot_20231103_093923_Mein dm.jpg дали е дозволен овој чај?
    Од праска настината сум и стварно неззнам што да земам што е безбедно сега 14 недела сум веќе .
    Исто така имамм чај од Јаглика(иглички) дома, мајчина душица планински шумско овошје...

10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    18.701
    Таман си

На Maja1986. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Девојки 20+1 ден сум. Со бебето се е ок, сега читам на извештајот постелка 1 на заден ѕид. Ова 1 е за зрелост? И дали така треба да биде во оваа недела?

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    18.701
    Супер е,мене во 22ра ми беше 2 степен.

13. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Ја дека пушач сум и ме фати паника хахахха а докторов нишо не ми кажа. Сепак фала :)

14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    18.701
    Па супер,како што си пушач и поспоро ти зрее,за разлика од мене на пример, не сум пушач а со двете бебиња за втор скрининг ми беа 2 степен постелките.

15. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Денес ми правеше и скрининг и се е супер. Искрено имам грижа на совест за цигариве ама почнуваат околу мене луѓево памет да ми солат и ме фаќа лудило. Да не ми се цигариве да ме смират ќе ги тепам :)

16. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    И јас сум иста :sweat: Само кога сум настината,ме боли грло, не пушам,не ми се убави,инаку пушам една кутија ме тера од 4 дена до една недела зависи иии имам грижа на совест,на мисла ми е ама неможам од кога дознав дека сум трудна мислам уште повеќе ми се пуши чудесија и се нервирам и си се лутам сама на себе
    Си викав има време ајде ќе ги оставам,ама еве 6ти си терам исто :sweat:
    А тоа за степен на постелка јас поминав и 2 скриниг не ми кажале кој степен ми е,ни па ми пишува на извештаите.Сега сум вторник на контрола баш ке прашам

17. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    Ја два дена една кутија. Кафе две дневно ретко три. Ама јадам за тројца. 10кг + сум. Ама ми е гајле. Синко нека е добар. Прашај види ама чим не ти спомнале во ред е. Ја случајно видов инаку ни на крај памет не ми паднало да прашам. Ја за крвта прашувам дека многу слаба ми е и примам по две кеси секоја недела ипол и со тоа сум оптоварена.

18. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.038
    Здраво брисеви правев денес др ми рече личи на кламидија (29та нед сум) и ми рече плакни се со солена вода(сода и вода) деновиве. Нешто повеќе да ми кажете ризик нешто на нет прочитав сеа може да доведе до предвремено пукање на водењак точно ли е? Др.ми рече 'не е страшно одмивај се со сода и вода деновиве'

19. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    314
    Дали имате како менструални болки од време на време, не многу силни, последниве неколку дена осеќам од време на време и веднаш ме фаќа паника за контракции, инаку 29+4 сум

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    Девојки јас сум 17.5, денес бев на ехо, матичната ми кажа имало малку бели ресички во плодовата вода или било инфекција или било нормално зошто бебето е уште мало и дека нема потреба од антибиотик, следен преглед да се види.
    Слични искуства?