Дали правеше брисеви досега? По описов станува збор за sludge го викаат, може да е бактерија во прашање.
se e uredno. Crp Bris Mokraca Nz dali itno da idam sistina Dali da cekam kraj na mesec Napomena Sekogas maticnata ova mi go pravi Me stresuva trcam sistina tamu se ok I posle mi vika ama ti kazav jas kaj nekoj zeni e normalno
Да отидеш на пазарче подобар совет ќе добиеш од или е инфекција ИЛИ е нормално па друго нема бе како вакво "доктори" работат не ми е јасно ако одиш кај некој доктор во систина редовно и имаш бројче прашај го за да не те чепкаат 2 пати во ист ден немам искуство со ова за да ти кажам... ама штом рекла следна контрола значи трпи ситуација, те гледаше вагинално за дали гледа инфекција некоја исцедок?
abdomen me gledase. Vaginalno se bese cisto, zemase bris ponedelnikot, stignaa i rezultati i rece cisto e se. Sistina kje mi kaze dojdi da te vidam, nikoj nema bez da vidi nisto da kaze.
Jas imam vcera bev na pregled beba e karlicno i dole udara i zatoa osekam i kako bolki rece se dodeka ne se na intervaki i ne bole kratko ama jako ne e nisto strasno najverojatno lazni ili od samptot toa sto teze beba
Вистина ли е демек ако повраќаш ќе родиш женско ? знам дека нема никаква врска сето тоа ама ај да си прашам, јас сум 7ма недела и немам никакви нагони за повраќање ( само симптоми, киселини , главоболки )
Кај мене нема никаква врска, имав мачнини скоро до 20та недела па носам машко иако според сите суеверија треба да е женско
Нема врска Мене и за првата и за оваа бременост сите ми прогнозираа машко,од симптоми ништо ама баш ништо од сам старт Девојче ми е првото , а и сега носам девојче
Не сакам да те стресувам, но сум за да појдеш во скоро време за контрола, ако треба ќе пиеш антибиотик, не е ништо страшно да пиеш во тие недели. Јас исто имав таков наод, но проследено со вагинална инфекција која се уште ја лечам (со антибиотик и вагиналети), што значи кај мене е дури пострашно. Ти од твоја страна направи што треба, да не те јаде мисла, нека ти образложи матичната што поточни мисли "кај некои е нормално", ако се сомнева на инфекција во плодова вода тогаш појди си и на приватно да си бидеш мирна.
Не, мене според сите такви бабини деветини ми излегува девојче а носам машко, плус повраќав до 17та недела по 7 пати дневно
Zakazav vo vtornik eho vo sistina, valjda trpi tri dena? Maticnata prvo rece moze da e infekcija, koga i rekov zasto da rizikuvame dajte antibiotik, mi rece epa normalno e nekogas. Ona ne bese sigurna.
И јас имам, ми рекоа дека е нормално, бебето расте затоа. Ме фаќаше и мене паника дека се контракции, ама ми правеа цтг 28ма недела, вчера исто ми правеа, се покажа дека нема контракции,освен оние лажните.
Јас еднаш не повратив оваа бременост, женско е. Со првото црева извадив од повраќање ,машко беше. Нема врска тоа.
A devojki za da vleze infekcija vo plodova voda neli treba da bidat probuseni obvivkite i se gleda na eho? Kaj mene nema takvo nesto, ah be taa moja maticna…
Јас сум веќе 6ти месец и ниту еднаш немам повратено и носам девојче на почетокот само како тебе тие недели имав доста главоболки
Врска нема, со првото повраќав со месеци и беше машко,а сега носам женско ниту киселини ниту пак благо да се убивам од јадење или желба да имам ништо сосема нормална бременост и тоа оваа бременост ем не повраќав ем помалце имам качено,а со првата повраќав и на крај со повеќе килажа отидов.
И како се справуваше со тие главоболки ? јас со првата бременост успеав да се снаоѓам некако без апчиња ама сега тешко дека идам на работа а и имам едно дете дома