Јас пакденес тврд стомак бебе не преташе да клоца само наеднаш тежина на некоја страна па ми беше мисла и бев кај матичната не на болница. Рече во ред е бебето. Првиот отвор 4 цм а др 2 цм тоа било како инка и внатрешниот отвор бил 2 цм. Ми рече да и речам утре на докторката да ми даде инекција за омекнување па после систем. Јас и раскажав на докторката што ќе ме пораѓа и ми рече ако сакам утре да одам со торбица ама јас не бев сигурна за така заради што дане се одложи и така раѓањето па да бидам со саати на болница без причина зато и реков ќе појдам сабајле па ќе видиме како ќе биди ако треба торбица ќе донесат. Е сега стегнување на стомакот и минимални болки имам на 15 минути 3 пати се повториа. Сега чекам да видам дали ќе продолжат. Поздрав девојки
Да ве прашам, дали е нормално кога користиш вагиналети заради инфекција исцедокот да се зголемува? Дали тоа значи дека организмот се чисти? Не зборувам за исцедок, остаток од самата вагиналета, туку како ново лачење. Накратко, сменив два типа антибиотици за инфекцијата и плус вагиналети, исцедокот остана жолто-зеленикав и не се исчистив. Ми рекоа да ставам сега други вагиналети. Сега исцедокот уште ми се зголемува како да се влошува. Јас вагиналетите ги ставам ноќе, сабајле истекуваат, а потоа во тек на цел ден по неколку наврати исцедок и баш сега 24часа после вагиналетата баш густ обилен жолт исцедок значи ова не е од вагиналета ова е инфекција. Се надевам објаснив ве молам споделете.
Те чекаме со убави вести Јас ќе експлодирам веќе толку ми е мачно веќе едвај чекам да излезе бебево, топлотни бранови,ладни бранови ни се водам ни се терам веќе
Цела вечер и кај мене стврднување со лажни контракции, болки и паники. До сега не сум сеќала така, ме фаќа паника од Брекстоновиве да не не се лажни и да не се породам у 8ми месец. Еве среќа сега немам никакви болки ама со саати ми траеја и стварно се исплашив. @Dzulija* со лесно мила , да пишеш што си направила.
Prekinaa i kaj mene ama licea na vistinskite oti se povtoruvaa na 15 menuti posle ednas na 10 i prekinaa sega vo 8 i pol ke odam na bolnica pa ke vidime sto ke odlucime so doktorkata. Ke vi pisam. Tesko. Ti e znam da ne sne so bolki so stresovi ne e isto ama toa e. Ke istrpime
Mi rece deka ke me zadrzi so Gospod napred se nadevam pobrzo i so lesno samo zdravo zivo da mi stasa. Me fati malku panika doma za pomaloto dete znaes dali ke go pazat gledaat kako mene normalno deka ke go gledaat ama majka. Za brzo si srediv misli moram silna za bebeto da sum
Здраво на сите Бремена сум 13та недела. Прво имав стомачен вирус, се опоравувам од тоа, сега болки во грло ме гребе грлото. Што може да земам нешто на природна база да направам за испијам?
Jas uste pred da prasam tuka pocnav da gi zemam da ne minat denovi deka e vikend e sega i da ispitam nema da bide tocna urinokulturata deka neli pijam antibiotik ili se lazam. Stom mi gi dade ne treeba da ima nekoi nesakani efekti po beba. A vajlda oma nesto deka bar edna nedelno imav kako beli parcenca vo urinata i ne ni izmisliv deka podobro bi bilo prvo urinokulyura posle apcinja
Со лесно мајка сега мисли само на породувањето, штеди енергија, добро ќе се грижат за дечињата дома. Те чекаме овде со убави вести
На природна база чаеви, мед, прополис без алкохол. Многу течности за да не ти се суши грлото, ама топлите пијалоци млаки да ги пиеш не жешки.
И јас синојќа со лажни контракции пукнав, од памет се извадив. Исто стврднување на стомак на една страна кратко па болки после. Прво на 15тина минути ама после почнаа на пократки интервали..ме исплаши тоа си реков може не се лажни ако вака продолжи ама среќа се смирија. После саат време може уште два пати имав болки али помина, спиев мирно после. 34та недела од денес..се бројат денови веќе. Баш на апликацијата читам дека од 34та отприлика најмногу почнуваат лажните контракции. Него ако се вака страшни лажниве а бога ми и боли, какви се тогаш вистинските контракции