Mislam moze , bas i jas se tegnev posebno do kaj 5-6ti mesec, samo mi doagjase. Bas prebaruvav na internet, smee samo da ne ja preteruvas, ne mora do daska do kraj Individualno e. Mnogu zavisi i postelkata na koj zid e, i sto pravis vo tekot na denot. Posebno do 24ta nedela i ne se zadolzitelni da cuvstvuvas dvizenja postojano...Jas nekoi denovi osekjav, nekoi nisto. Ponataka ke si vidis dali koga lezis na grb, ili koga ke legnes navecer mene mi mrdase najcesto... I ke menuva i nataka, moevo klockase bas do kaj 26ta nedela mislam, nekoi denovi cel den, nekoi edvaj malce pa ke se opsednam i ke pisuvam tuka od panika ....posle prestana da kloca i me zagrizi, i sega samo dvizenje tegnenje osekjam kako da se pomestuva. I posebno ako se dvizis i rabotis,ne se osekja ic, togas vikaat deka se uspivaat. Samo koga si mirna i lezis. Okolu 14h spiele bebinjata vo stomak, slicno na novorodeno bebe.
Јас имав тој период нежни движења (зависи и јас колку се движев дента) ќе изедев милка цела и ќе се размрдаше ама така недела дена како помирно беше сеа сум 29та и поише бебуш се движи од мене ако ептен се загрижуваш помини на преглед,се најдобро
devojce mislsm deka da znaeja od oko oni dali e klamidija dali gonorea dali streptokoka nemase mikrobioloski da postojat. 90% od Maticnite sluzat samo za panika na nisto nesto naogaat a kamoli da ima nesto i se krajno nesigurni. Ceksj rezultati i ne si stavaj na dusa primer mojata maticna ako se ti e cisto ti vika mora antibiotik jas mislam deka imas nesto I posle toa ti vika Ama antibiotik ne znachi deka kje ti pomine toa shto go imas Ona e tolku nesigurna shto bukvalno se ograduva od se. I namesto da te smiri dopolnitelno te voznemiruva
Јас и пред и сега за време на бременост пијам чаеви. Тука ми рекоа дека немало проблем да се пие чај во бременост но да не е повеќе од 250мл. Исти беа и кај мене, со тек на време повеќе ке ги чувствуваш и низ цел ден.
Среќа мојава не ме испаничи мн рече не е страшно ќе причекаме да не превземаме ништо ама пуст интернет.. Ама што и да е ќе покажеше на мирис и сл. само паничам за џабе може
Црн чај и уште еден беше не се препорачува Јас на почетокот на бременоста не знаев и пиев од оние ice tea во лименки и имав болки во стомакот и после сфатив дека во сите има црн чај од тоа ми биле болките јак е чајот. Фала богу се е океј сеа
Знам дека не смееме увин, хибискус,кантарион. Јас пијам само нане,камилица и брусница сушена. Официјално сум 9,купено се за во торбица,само да спакувам ми остана. Малце паника и страв ме фаќа што како ќе биди и уште немам одлучено каде сакам да се породам. Потсвесно сакам да ми се случи чудо,да ме фатат болки и да си се породам природно,да не е со царски. Од алишта за бебуш уште неколку боденца да порачам само незнам дали да земам 56 или 62.
Ах ајде со лесно ќе биди не му ја мисли позитива само. Јас еве 7ми страв и трепет дека сум ситна како ќе можам јас земи си нешто 56 нешто 62 јас така планирам па и да му е поголемко ќе го порасне дур трепнеш. Со лесно и само позитивно мајка
се што може да трпи 90степени перите на 90 тетрите може и на 90 ако не се шарени гледајте од таа причина да земате бели за да може да се врие
Јас исто како тебе, само место наутро јас сеќавав само навечер кога ќе легнев за спиење, тоа беше и самиот почеток кога почнав да го сеќавам бебето да мртка
Majka, so lesno da ti e. Kazi mi na Gak ke se poroduvas. So se spakuva vo torbica za tebe, a so za bebus. Prva bremenost 6 mesec i pocnuva panika da me faka. Nz od kaj da pocnam
Незнам уште каде за пораѓај немам одлучено.Битно ќе е по државните нема да сум приватно. Вторник сум на контрола па ќе се консултирам и со матичниот. Во прилог списокот за во болница,ми остана уште денес торбицата да ка наредам
Еве сумм 4 Ноември во 19 :17 часот ми се роди ќерка 2720 кг. Супер сне двете. Не пишав одма нешто не ми отвораше интернетот. Поздрав до сите со лесно и вас.
Zdravo, bremena sum 14 nedela. Imam stomacen virus. Kako vitamini za poddrska vo bremenosta gi koristam Femibion 2 (od pred edna nedela Femibion 2, prethodno Femibion 1), po konsultacija so ginekolog mi reche da zemam probiotik, zemav Proven Probiotic ama sega citam upatstvo deka sodrzat mn vitamini i folna kiselina, slicno kako Femibion. Dali da smeam da pijam Proven Probiotic i Femibion zaedno? Ne mi se javuva doktorkata ne mozam da prasam