Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.397
    Допаѓања:
    25.036
    Од tiny baby shop да знаеш дека бројчињата се помалечки од стандардот. Посебно тие бодиња на примарк што се.

2. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.149
    Последна дата ми е 10 ти декември.Кога влегувам во 9ти месец 10ти ноември ли?Според апликацијата сум 34 + 5 дена.

3. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    И мене ми е терминот февруари здравје, па секако и додека е поладно тогаш ќе бидеме дома. Баш кога ќе дојде време да излегуваме и шеткаме ќе биде и малце потопло. Така да планирам јас за почеток да имаме на долги ракави ама не многуу, ем за брзо ќе затопли и ем дај боже брзо ќе ги порасне првите алиштенца.
    Така мислам барем, не знам.. ама чекам и јас совет исто на темава од некоја поискусна мајка :l:

4. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    672
    Ако добро рачунам, 14ти ноември влегуваш во 9ти (36та недела) :)

На Only1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Легнав сега , ама болките ми траеја до пред малце. Скоро 4 саати.(facepalm)
    Претешко ми беше, сум офкала како луда, едно време сакав да одам на дежурен...(facepalm)
    Инаку од минатата недела како наполнив 34та така еве до денес полна 35та, пречесто имам контракции па можеби не е лошо да си видам со гинеколог дали е се ок оти страв ме фаќа сега на крај...:(

6. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.831
    Допаѓања:
    9.683
    Заприии жено! :) бар уште 10тина дена, знам последни недели фаќа паника се да е спремно ама не се форсирај собери сили одмори бар 2 3 денови врзани. Јас 30ка во спиење се будам од полустврднат стомак кога ќе поодам а деновиве се опуштив малце претерувам па срцето ми запира на секое будење, мора сами да се штедиме колку толку. :hug:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Mene mi rekoja skoro vo site dukani sto gledab deka bebe vo transporter najmnogu sat i pol smeelo da sedi vo pocetokot a iskreno barem od 3 4 nedela planiram na setanje na vozduh ne znam kolku bi bilo soodvetno samo vo transporter. I jas nemam odluceno.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    497
    Девојки дали некоја од вас има чаре за грчеви во колено или мускул после спиење? Сабајлето станав со таков грч во листот се гледаше и однадвор. А левото колено ми се вкочува и некогаш не можам да станам од болка. Инаку спијам само на левата страна со перница меѓу нозете. 21ва недела сум, ако вака карам каде ми е крајот...
    Или да почнам јога пилатес?

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Бебе во транспортер може да седи 2 часа потоа 30мин пауза па повторно се враќа.
    За шетање можеш и од 1 недела да почнеш и можам да ти кажам со двете деца дека транспортерот ми е најискористено нешто количката дури и повеќе од корпата/седиштето на количката. Бебето ми е 4 месеци со транспортер се вози во кола,со транспортер се шетаме надвор. Прошетките се најчесто кратки,а кога се подолги секако ќе го извадам да разгледа наоколу.

На Fenix05 и LadyC им се допаѓа ова.
  10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Ne znam dali transporter i kako sediste bi bilo soodvetno. Jas ziveam skopje a moite duri resen toa se 2 i pol skoro 3 saati vozenje. Transporter ili sediste? Haos sum.

11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    До година е подобро да се вози во транспортер.
    Ние за првото имавме и седиште за во кола од 0 до 36 месеци но многу неудобно ми делуваше во него ,стуткано свиткано бебето. Па одлучивме од кај 10м да го ставаме во седиште. До тогаш во транспортер патуваше.
    Малово исто,во транспортер си патува,сега почнавме и напред да го возиме и топ му е :)
    Ќе си направите кратка пауза ќе го подржите малку во раце,секако ќе треба да го нахраниш па ќе патувате.
    Ние на 2 месеци бевме на одмор до Грција, 2-3 пати правевме пауза.

На Fenix05, MinnieM, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Magnezium samo. Mene i pokraj toa sto piev 500mg, mi zgolemija 2x500mg ili 2x400 mg ako e direkt. 5-6 mesec uzasni grcevi imav, sto vikas go gledam listot zgrcen i dolgo trae, ne mrda. Pa i posle toa muskulot boli normalno. Vo odnos na stranata, gledaj da menuvas i desno inaku otide kicmata levo.

На warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  13. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    558
    Devojki kako se spravuvate so nesonica vo bremenost?

На *Amethyst* и Giinna им се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Транспортер само за почеток искрено. Прво во кола количка треба да ти собере и плус транспортерот, а каде е и седиштето за бебето, на средина не можеш да го врзуваш позади треба да биде или позади возачко или сувозачко седиште и за тебе ќе нема место. Кога нема да користиш транспортер тогаш седиште монтирај. Рачунај бебе ќе заспие во кола а ти си стигнала или ќе треба да го будиш за да го извадиш од кола или да чекаш да стане.

Нема лек вака ќе стануваш во 4 сабајле и цел ден ќе зеваш :D

@LadyC појди нека те видат ништо не губиш со оглед дека ти си со 3та бременост можеби побрзо ќе се породиш :D

На ALISA0000, Fenix05, Kikikikiri0405 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Kaj mene go vodat ko pokrupno i ponapredno bebe so znaci ako poracuvam od 3-6 da bide kaj mene

На ALISA0000 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  16. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Dobro utro i od mene, i jas sum od 4 budna. Eden den se opraviv sega pak nastinka. Caevi za nastinka koj se dozvoleni. Ke pijam paracetamol,supa, Limon... Drugo

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Imate nekoe mislenje iskustvo za ovie sisenca vo set ili...

Прикачени фајлови:

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Od utre,potocno od denes ke zemam tetratka i ke zapisuvam mislenja preporaki iskustva. I na soping za bebe so tefterot ,vaka glavata haos

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ти пишав и во другата тема, мене сетов ептен ми се погоди. :)

На Missmaza му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Da si go zemam, se mislev pomegu TWISTANDSHAKE i ovoj. Ama nekako na prva bez preporaki intuicijata mi vika deka e dobar. Ko mnogu ja mislam rabotata se zafrknam. A definitivno ke zapisuvam.