Од tiny baby shop да знаеш дека бројчињата се помалечки од стандардот. Посебно тие бодиња на примарк што се.
Последна дата ми е 10 ти декември.Кога влегувам во 9ти месец 10ти ноември ли?Според апликацијата сум 34 + 5 дена.
И мене ми е терминот февруари здравје, па секако и додека е поладно тогаш ќе бидеме дома. Баш кога ќе дојде време да излегуваме и шеткаме ќе биде и малце потопло. Така да планирам јас за почеток да имаме на долги ракави ама не многуу, ем за брзо ќе затопли и ем дај боже брзо ќе ги порасне првите алиштенца. Така мислам барем, не знам.. ама чекам и јас совет исто на темава од некоја поискусна мајка
Легнав сега , ама болките ми траеја до пред малце. Скоро 4 саати. Претешко ми беше, сум офкала како луда, едно време сакав да одам на дежурен... Инаку од минатата недела како наполнив 34та така еве до денес полна 35та, пречесто имам контракции па можеби не е лошо да си видам со гинеколог дали е се ок оти страв ме фаќа сега на крај...
Заприии жено! бар уште 10тина дена, знам последни недели фаќа паника се да е спремно ама не се форсирај собери сили одмори бар 2 3 денови врзани. Јас 30ка во спиење се будам од полустврднат стомак кога ќе поодам а деновиве се опуштив малце претерувам па срцето ми запира на секое будење, мора сами да се штедиме колку толку.
Mene mi rekoja skoro vo site dukani sto gledab deka bebe vo transporter najmnogu sat i pol smeelo da sedi vo pocetokot a iskreno barem od 3 4 nedela planiram na setanje na vozduh ne znam kolku bi bilo soodvetno samo vo transporter. I jas nemam odluceno.
Девојки дали некоја од вас има чаре за грчеви во колено или мускул после спиење? Сабајлето станав со таков грч во листот се гледаше и однадвор. А левото колено ми се вкочува и некогаш не можам да станам од болка. Инаку спијам само на левата страна со перница меѓу нозете. 21ва недела сум, ако вака карам каде ми е крајот... Или да почнам јога пилатес?
Бебе во транспортер може да седи 2 часа потоа 30мин пауза па повторно се враќа. За шетање можеш и од 1 недела да почнеш и можам да ти кажам со двете деца дека транспортерот ми е најискористено нешто количката дури и повеќе од корпата/седиштето на количката. Бебето ми е 4 месеци со транспортер се вози во кола,со транспортер се шетаме надвор. Прошетките се најчесто кратки,а кога се подолги секако ќе го извадам да разгледа наоколу.
Ne znam dali transporter i kako sediste bi bilo soodvetno. Jas ziveam skopje a moite duri resen toa se 2 i pol skoro 3 saati vozenje. Transporter ili sediste? Haos sum.
До година е подобро да се вози во транспортер. Ние за првото имавме и седиште за во кола од 0 до 36 месеци но многу неудобно ми делуваше во него ,стуткано свиткано бебето. Па одлучивме од кај 10м да го ставаме во седиште. До тогаш во транспортер патуваше. Малово исто,во транспортер си патува,сега почнавме и напред да го возиме и топ му е Ќе си направите кратка пауза ќе го подржите малку во раце,секако ќе треба да го нахраниш па ќе патувате. Ние на 2 месеци бевме на одмор до Грција, 2-3 пати правевме пауза.
Magnezium samo. Mene i pokraj toa sto piev 500mg, mi zgolemija 2x500mg ili 2x400 mg ako e direkt. 5-6 mesec uzasni grcevi imav, sto vikas go gledam listot zgrcen i dolgo trae, ne mrda. Pa i posle toa muskulot boli normalno. Vo odnos na stranata, gledaj da menuvas i desno inaku otide kicmata levo.
Транспортер само за почеток искрено. Прво во кола количка треба да ти собере и плус транспортерот, а каде е и седиштето за бебето, на средина не можеш да го врзуваш позади треба да биде или позади возачко или сувозачко седиште и за тебе ќе нема место. Кога нема да користиш транспортер тогаш седиште монтирај. Рачунај бебе ќе заспие во кола а ти си стигнала или ќе треба да го будиш за да го извадиш од кола или да чекаш да стане. Нема лек вака ќе стануваш во 4 сабајле и цел ден ќе зеваш @LadyC појди нека те видат ништо не губиш со оглед дека ти си со 3та бременост можеби побрзо ќе се породиш
Dobro utro i od mene, i jas sum od 4 budna. Eden den se opraviv sega pak nastinka. Caevi za nastinka koj se dozvoleni. Ke pijam paracetamol,supa, Limon... Drugo
Od utre,potocno od denes ke zemam tetratka i ke zapisuvam mislenja preporaki iskustva. I na soping za bebe so tefterot ,vaka glavata haos
Da si go zemam, se mislev pomegu TWISTANDSHAKE i ovoj. Ama nekako na prva bez preporaki intuicijata mi vika deka e dobar. Ko mnogu ja mislam rabotata se zafrknam. A definitivno ke zapisuvam.