Normalno e da se krate ama problem e so ko ke prasas panicat doktorite i posle kao demek ok e a ne kazuvat tocno koja treba da e nekade dolzimata posto sepak mene mj rece moze i naednas da se skrate ne bilo toa tolku relevanto dokolku pocnele kontrakcii a vamu me praka porano na brisevi taka da nezz
Да тоа знам дека може за кратко време да се скрати и да нема симптоми никакви. Мојава матична е многу против брцкање и мерење вагинално без индикации и цело време едно исто ми повторува чим првата бременост си ја надносела и оваа ти е нормално бременост нема потреба да мериме толку рано. Едвај ја натерав да ми измери во 17 недела и кај Димчев на 2 скрининг Утре сум на контрола знам ќе биде истиот муабет Димчев ти мерел пред 3 недели зошто да чепкаме сега пак И стварно незнам што да мислам
Кај мене во првата бременост од 34та недела се скрати и бев отворена 1 прст, се породив 36 +5, затоа сега сакам да следам на време и да бидам претпазлива.
Sovet? Se mislev maxi cosi da ja zemam so korpa pa transporter od poevtinit samo za na bolnica ness ko ke treba bidejki iskreno transporterot na maxi cosi ne mi se dopaga sto odgovarase so kolickata. A gledam popustite veke im pocnale bebe home.
Здраво ве читам за ова со ниски удари од бебуш и јас осеќам некогаш ниско по бешика ме шутира 29+5 не ме мерела матичната доле ништо треба да закажам преглед и за тоа?
Земај со количката транспортер да одговара. Зошто вадиш количка ставаш транспортер и возиш. Секако првите месеци ќе си го возиш во транспортер со количката, не во корпа зошто премалечки се и се плашат сеуште. Мене и дома ми се најде искрено ќе го заспиев клацкајки и за надвор само го прикачував и го возев.
Јас корпата не ја искоритив.Трандпортерот максимално.Корпата само два пати,Да знаев ке земав без корпа.
Дефинитивно најдобра работА без да тормозиш бебе сите среќни и задоволни. Затоа и ја советуваме дека 2 во 1 и е супер зошто таа корпа што е за спиење и за седење е па кога ќе биде поголемо ќе си ја користи како сака.
Па кога ќе имаш редовен преглед можеш да и спомнеш, инаку како што читам на повеќето во овие недели бебето не удира по бешика, мислам дека тогаш удира со ножињата, кога ќе се помести го чувствувам горе под градите, секогаш различно.
Zdravo feminki, 18ta nedela sum , mi merea cerviks 30 cm mi tece maticniot I rece da go sledime ,kratok bil.....terapija Sega za Sega ne mi dade nisto Malku sum ispanicena , nekoj so slicno iskustvo ? Dali ima moznost da se prodolzi ? Inaku Lezam pogolem del od denot
Smiri se pisi mu na Ivanovski, ako e itno samiot ke reagira. No po ova shto go chitam mislam deka matichnata samo te iznalpashila so mislenjata nejzini koi gi trese onaka od RAKAV (mislam Bojcheva ti e matichna). DOKTORICATA mi beshe matichna 2 meseci samo, tolku vrzo se svestiv so kogo imam rabota i i kazav PRIJATNO.
Јас со втората бременост имав лажни уште можеби од 15-16 та недела. Премногу, не се издржуваше , нонстоп идев на грло мерење и паничев. Не е од премореност, кога во 8ми земав одмор и останав дома 3 недели , ми се чини ми зачестија. Ги имав работела/одмарала само кога работев не обрнував толку внимание и не ги приметував. Матичната ми објасни дека лажните контракции ги има од почеток, некоја ги осеќа некоја помалку, дека има врска со тоа што ми е 2 ра бременост а веќе една со царски, ист случај била и она па малку ке смируваше Ти си чинам при крај а замисли ја од толку рано
@Mihaela123456 најдобро намерно. Мислам дека прочитав дека кај Ивановски одиш. Навистина не ми е јасно зошто одиш кај матичната. Замена е на мојата, толку е дрска , сестрата бетер. Значи терај кај Ивановски само за твое добро. Си се изнамачила, ако видела нешто јас не би чекала правев Систина немора Митко, оди на дежурен. Матичната истото го правеше. Ќе види нешто , па триста сценарија ќе ми направија. Јас се породив кај Митко и сама знаеш колку е претпазлив и колку знае да смири. Те молам не чекај, пиши му барем знаеш дека одма враќа
Kaj Радица Бојчева ли? Мене ми е матична таа, не е толку дрска таа, ама сестрата е толку дрска и безобразна, кога одам за упат поглед еден остар ми упатува, едвај упат ми дава, како имот да и барам. Ај еднаш, два пати, си мислев нешто ми се причинило дека е дрска, ама сега како што ве прочитав значи во право сум била. Ако ја прашам нешто ќути, не ми одговара, намќор.