2 царски сум, третово сега царски ќе е. Нема потреба од страв. А за крв слушај ги и у Чаир, верувај се и сешто им поминува низ раце. Немам искуство искрено, мада мислам дека е у право докторот ...
Од самата процедура не ми е страв, од заздравувањето после со бебе како ќе е без помош.... искрено се надевам дека природно ќе сум.
Сабајле направив крвна слика, се е ок освен бактерии во урината ми покажуваат ++ .. Има ли некоја такво искуство како да се опорави со тие бактерии Да не штети нешто на бебушот ?
Само да те утешам, со двете сум царски, сами живееме, се сами правиме од прв ден. Се е навика. Ќе видиш дека од прв ден ќе се прилагодиш.
Па за тоа ти зборам. Првиот пат хорор ми беше како ти што си исплашена, ама за 4 дена у болница скроз закрепнав. Сама бебе гледав, без помош. За второ што ќе зборам , прелесно за разлика од прв. Ти кажувам да знаеш чисто за ете ако случајно треба. Инаку од срце ти посакувам да си природно ако сакаш така .
Ja mislam deka sami e podobro. Ko ke pocnat mnogu da se mesaat da kazuvaat, glavata haos ke ti stane. Vaka ke se naviknes i naucis ti i ke si stavis red sama. Dobro e mala pomos za pricuvuvanje, ama da si ja znaat granicata pomosnicite
Мила ако мора царски онда мора. Не мисли на тоа, ќе видиш после како се ќе можеш за бебе... Секако и да си царски, бебето моеш да си го креваш, ама само бебето. Не транспортер, не корпи веш и сл.
Chipolino kolicki od andrej kompani. Ima nekoj, da spodeli iskustvo. Jas sum poveke za kikkaboo od loco croco no pak da sporedam
8ма недела и 4 дена. Кога ќе прекинам да заспивам седејќи? Добро не баш така, ама притисоков ми е низок и сум без волја без елан за нешто. Ми се спија, ми се лежи, ништо корисно не ми се прај....
Хахаха и јас бев така т.е сега исто ама не до толку често ама затоа навечер станувам почесто 8 недела и 2 дена сум јас инаку ... крвната слика ја направив и се е супер освен бактерии во урина , се надевам дека не е до толку лошо ( почнав и паника )
taka mi pocna bremenosta vtoro tromesecie malku poveke energija treto pak spijam taka da odmaraj kolku mozis poveke
Сабајле направив крвна слика, се е ок освен бактерии во урината ми покажуваат ++ .. Има ли некоја такво искуство како да се опорави со тие бактерии Да не штети нешто на бебушот ? п.с прашав гинеколог , утре ќе однесам на уринокултура меѓутоа прв пат се наоѓам во таква ситуација , сега имам чешање на вагината и ми препиша нистатин 3-4 пати на ден надворешно да се мачкам.. можда е глупо прашањето ама искрено огромна разлика ми е со првата бременост. може да ми каже некој што како да се мачка а да не направам пропуст да не штети ништо мора ли да се има симптоми да се знае дека е уредна бременост , јас имам болки во јајниците и некогаш во кичма и поспаност некогаш, глад ...
Пиј 2 3л вода дневно, во бременост често појавува бактерии во урина па уринокултура е стерилна. Симптомите си се нормални, за чешањето и мачкање не знам не сум имала проблем до сега ама штом препишал доктор е ок и дозволено. Само зголеми течности
36+5 недела сум ме убиваат киселини ми изгоре грлото дали смеам рупурут или нешто друго. Некој со ваква мака да ми каже помош