Здраво во врска со инфекцијата сум имала Уреоплазма и дека имам како бело прање ми препишаа вагиналетки и сумамед а на маж ми во аптека му дале и провен пробиотик смеам ли да ги зимам и нив? Не нагласил дека се работи за трудница
Јас сум со истата мака по цели денови а навечер сум хаос , зимам рупурут , гастрогард , сода , бадеми , кисела вода , јаболко зелено . Све ова ме смирува не многу ама барем 45 минути сум раат
Исто и јас, се што можам пробувам ќе ме смири на кратко и пак а за рупурут некаде прочитав дека може до 8ми месец затоа прашав да ми кажете
Zenski, drugarka mi dade obleka od nejzinovo, ama od stoenje ima nekoj pozolteni. So sto moze da se ispere?
Јас пробав со средство за флеки од кам, по втор пат ги исправ со денк мит од см, малце обледеа ама не скрос. И го пррев на 60 со пред перење
Со сјај за садови. Стави на флеките остави малце да одстои 10на минути стави во машина и пери. Јас се извадив така.
И јас имав уреоплазма и пиев сумамед. Пробиотик друг сум пиела, баш проверив. Најдобро појди пак во аптека и прашај си или провери во упатството ама најчесто таму пишува да се консултираш со лекар Инаку за уреоплазма мене ми спомнаа други дека треба и партнерот да пие сумамед, матичната ме ми кажа, па си зимале за сопругот од матичен уште една рецепта со приложување на таа од гинекологот
Не знам дали е точно ама може ќе се најде на некоја мама за облекување на бебе за спиење на различни температури.
isto imam i jas taka so sredatvo za fleki ne ispadna so sjaj ke probam ama i rekoa i so pink sredstvo za fleki sig ispagalo
Не сум перела за бебе, ама мене од стоење ми пожолтеа маички бели дека не ги носам, прво со сода ги покиснсв после ги исправ на рака, можеш и во машина, тие средства се никакви, барем за мене, летоска го купив сапунчето од дм и едно друго средство, не ги извади скрос флеките, и ми побелес шорцевите и тоа шушкавец не па памук.
Дали ви е испапчен папокот? До сега не ми беше многу,сега веќе ептен ми се познава. Со првото не се сеќавам да ми бил до толку..
Мене ми е малце, не е баш да штрчи ама не е како првата. Плус сега некако бебево е позиционирано во средина на стомак цела бременост, дали дека женско или дека е второ не знам
Братучетка ми и двете бремености ги помина со трансфузија на крв и двете ги заврши природно. Ова за во Шв зборам. Така да не верувам да е проблем да си природно.
Целата се испаничив аман, сакав да го затворам чадорот и ме удри силно кај стомачето т.е околу желудникот.. да не направив беља?
Според мене нема ништо штом немаш веќе болки.. ако сакаш да си мирна оди до на доктор, но мислам нема потреба од паники