Испитај крвна слика со црп, можеби и антибиотик ќе треба да пиеш. Инхалации со синомарин само прави, парацетамол смееш, мене ми дозволија и аналгин, али риностоп не смееш.Туширај се, направи си лимонада,портокал,мандарини јади.
Imaat da krva slika sekoj mesec tamu proveruvam ama deka maticniot mi dade za na drzavna rekov guzvi kojznae kolku ke ima pa za 500 den si proveriv privatno.
Јас нагласувам за каде да ми дадат упат, ама ако немам време да одам кај матичниот и јас одам приватно во Авицена блиску ми е, порано во Синлаб одев. И кога се испитува скриен шеќер треба таму да сум цело време? Нели треба за 1 саат, па за два. Така ми пишала ендокринологот.
Здраво 20та недела сум,имам болки доле во стомак не е цело време,на моменти се и не се многу јаки само ми е страв оти до сега не ме болело вака често
Здраво на сите. Јас добив позитивен тест на бременост. Веќе како што сметам сум втора недела останата бремена,прашањето ми е ,дали за време на имплантација имавте болка во матката? Мене еве веќе 3/4 дена ме болеше… Пред да дознаам дека сум бремена. Мислев уринарна инфекција дека е ,оти предходно имав и такви ми бес симптомите и сега излезе дека сум бремена.. Фала и поздрав!
Драга и јас имав такви болки, кај мене беше во ред се е тоа во склоп на бременоста. Ама сепак зависи колку чести ти се тие болки нели. Најдобро отиди си кај матичен да ти биде тебе мирна душата
Па ако било се во ред вчера а и тогаш си отишла на преглед со истиве болки што ги опиша, тогаш навистина нема потреба да си ствараш дополнителен стрес и да се нервираш, само уживај си се ќе биде добро
А дали почна да ги сеќаваш движењата на бебечето? Можеби е нешто такво па да не препознаваш. Навистина не знам, најдобро отиди си повторно кај матичен ќе те прегледа и мирна ќе бидеш. Јас исто имав некои чудни болки, интезивни, како грчеви ама излезе дека и не е некој проблем, едноставно е нешто нормално негде 17та, 18та недела беше тоа
Не знам мила што да ти кажам, не сум имала вакво искуство затоа и не ти одговорив. Единствен сиптом што го имав во тој период да речам на две недели беше вртоглавица
Какви болки во матка? Како менструални? Тие се нормални до 4ти месец да ги осеќаш благо ако мислиш на нив
Нормално е мене и како јајниклт десен да ме болеше осеќав баш какп менструални болки. Сепак после 5та недела појди си на преглед
Дали и вас исто ве болеше внатре во матката? За јајник јас осетив левиот малце само.. Секако дека ќе одам на преглед. Јас дека подолго ја лечев ешерихијата коли,цистити имав често,мислев дека е и од тоа. Ама ми спомна Докторката дека можи внатре така да ме боли од имплантацијата. Фала ти за одговоро.