Сок од аронија или боровинки,црвено месо,семки од тиква и спанаќ јас така го качив Малку е гаден сокот од аронија ама најефикасен е
Јас користев сидерал, многу ми се подигна железото со само едно пакување. Само прашај за сигурно во аптека дали можеш да го користиш толку рано, јас го користев мислам 5ти месец... инаку преефикасно е, обавезно после јадење се пие бидејќи се појаки
Многу ви благодарам на сите. Секако ќе ја посетам и матичната,мора да го зголемам,а и двечки се бебушки,ќе зимаат од мене,морам да одржувам убаво темпо.
Земи си упат за хематологија, мене и железо и хемоглобин ми беа ниски ми направија детални испитувања на крвта и ми рекоа џабе сум пиела суплименти за железо аронии и ред други работи морало трансфузија на крв. Дај боже да немораш и ти ама детално испитување на крвта. Мала недела си за толку да ти паѓа. Јас сум 21ва примав по една кеса сега по две бебушки ќе си растат и ќе влечат повеќе а мене ми рекоа мора хемоглобинот да е над 110 а железото над 15 за да не заостанува во развој бебето.
Здраво девојки,постојано имам печење,2 недели одприлика сум бремена. Многу сум загрижена… Можи мислење ве молам.
Брисеви и уринокултура направи. Најверојатно имаш инфекција. Ќе ти препише матичната терапија ,штом види за што станува збор.
За уринокултура се чека до 2 денови напрај утре за да имаш резултати во понеделник кај докторката за да почнеш одма терапија ако треба. А секако од утре почни чај од брусница најди почист некој и вода 2 3 л дневно. За брисеви ако треба ќе види на ехо во понеделник докторката
Дали ви се случува да имате исцедок, без мирис, белузлава боја, откако ќе се движите ? Мене во тек на цела бременост ми се случува тоа, брисеви биле чисти секогаш, уринокултура исто, гинеколог вика не е страшно... немам ни пецкање ни чешање... но, мене пак некако ме копка, веќе 33та недела, а и 20 мин да испешачам одма исцедок и дали можам да носам секојдневни влошки, не е ризично за некоја инфекција?
Да јас, особено после серклажот обавезно штом постојам се слева. Јас си ставам по некогаш дневни, гледам да не е цел ден туку и да одмара да дише доле. Исто прашав 3 пати дали е некоја инфекција докторов вика не не скроз нормално плус уште поубаво што се чисти матката сама. А за дневните улошки на една обука акушерката што го држеше предавањето кажа дека смее дневни улошки (темата беше следење дали тече плодова вода или е исцедок, урина)
Мешиња ве молам споделете мислење или некоја со сличен резултат во 24 недела Трансфузиологот вика да продолжам со иста терапија , по 1 клексан дневно Инаку се боцкам ради генетски мутации Некако ме замисли резултатов време скратено, димери повисоки
Нормална појава е исцедок без мирис и со белузлава боја, се што е спротивно од тоа е симптом. Цела бременост го имам, а сите брисеви уредни ми се. Пошто е малку избегнувам секојдневни влошки да ставам.
Dali vi se slucilo merkite na bebeto pri merenje vo eho (isto eho) da bidaat isti (nekoji i pomali) vo razmak od edna nedela? 33-34 nedeli spored ehoto ama malku po napredno bebeto od posledsn den na menstriacija (spored menstruacija 32). Maticniot mi vika sve e ok. Da ne se sekiram i da ne se nafakjam so merenjata. Ama mnogu be mi bese cudno za edna nedela 2 kg da bide i drugite parametri sto gi meraat da nemaat zgolemuvanja voopsto.
Здраво мајкии, ќе ве замолам за мислење дали има потреба за паника Регулар притисок, секој ден ми е од 110/115 со 70/75 да речам дека тој притисок ми е нормален во теков на бременоста Но денес прв пат измерив волку висок притисок 138 со 87, со многу интезивна главоболка За почеток матичниот ми даде да пијам бедоксин од 20мг на сабајле и магнезиум од 400 мг+ б комклекс на вечер па да видиме како ќе биде викендов Дали сте имале ваков проблем, дали еднаш ако се случи ќе се повторува многу често, или сепак можеби бил само тој момент
Ne se zamaraj ako ti vikaat se e ok. Moevo idese 1 nedela ponapred, sega vekje ne, a merkite sega gi gledav samo na poslednoto eho, prethodno voopsto. Samo tezina si prasuvav; sto i taa ne e tocna, +- 300grama pa i 400gr odzema ili dodava ehoto. I so drugive parametri ne veruvam deka e 100% tocno. Porano nekoi clenki pisuvaa na dve mesta pravele eho, ista nedela skroz razlicni merki.
Скроз нормално е, цела бременост имам исцедок, а поготово кога ке почне да се мести имам чувство како да се подмочнувам Се додека нема миризба се е во ред. За влошки одбегнувај колку можеш, од искуство јас закачив кандида од нив. Не се баш пожелни оти не дише кожата а од исцедокот се создава и влажна средина, па ете габична инфекција. @n0Limits