Ставам вагиналетки polygynax и пошто се малку големки поголема количина растворено истекува и спијам со улошка виолета и кога и да станам во текот на ноќта ја мењам и сабајлето скроз ја вадам не е страшно така нели? Пошто лом се правам и лошо осеќам мокро навечер ваљда не правам проблем?
Kлиндамицин ми дадоа мене. Мене гинекологот ми рече цела си затната оди на матичен, ако ти даде антибиотик пиј. Полошо е вирусот да се слегне надолу.
Не е проблем. Јас и пред бременоста и сега секој месец два ги користам вагиналетите. Глеј да не пиеш многу течности пред да легнеш и да ја бутнеш подлабоко вагиналетата.
Следи го притисокот,мери на 3 часа и запишувај колку ти е. Можно е да ти е покачен од главоболката, но можно е и да те боли главата од покачен притисок. Мене цела бременост ми беше нормален сега при крајот почна да ми се покачува и пијам метилдопа
Na rabota pravnikot znaese i bese zadolzena ama si otide od rabota. Im se javiv na uniqa, mi go pratija dogovorot, karenca za bremenost e 10meseci. Nisto prviot skrining i brisevi ke si gi platam privatno pa zdravje za narednite so privatnoto.
Dobro utro. Majki vo faza na podgotovki za bebus. Ke naracuvam mebel za negovata garderoba me interesira od vase idkustvo. Podobro e da ima samo dolgi a plitki fioki. Ili da bide kombinirano. Da receme 4 fioki i dlaboki polici za diplenje alista. Stvarno nz, mal e prostorot a sakam da mi bide funkcionalno.pa od vase iskustvo da mi kazete
Zdravo zencinja dali znaete dali na GAK ima vtora smena za CTG i za pregled,dva pati idam do sega od sabajle ama ima guzva i se ceka dosta?
36 + 3 осеќам само како се тегне бебево веќе два дена , ваљда е нормално ? Матичниот на последната контрола кај него ми кажа од 7 до 10 пати треба да го осетам да удри .. Па малку ме фати паника
Devojki koe vi e poubavo pojma nemam beba kako da jja oblecam za izlevanje od bolnica vo 9ti od 15dek ama jas da si spremam se za soprugot samo da mi donese se izvinuvam ako sum nadvor od tema sakav kako prvata slika samo bodi i bluska i plus vo plik ama nekoja spomna deka nema da bide zgodno yaka za vo transporter i sega nezz
Bi oblekla spikozni, kapce i kebence. Paltenceto moze ama bez kebence oti gledam podebelko e. Ova po moe i jas nemam mn iskustvo.
И тегнењето е удар значи мрда ќе си ги рачунаш како удари, нема толку простор да шутира како во 28ма недела пример. Како што ќе расте сега само тегнење и икање ќе осеќаш.
Некако на психа ми го стаи тоа , и све мислам дека од кога ми кажа помалку го осеќам . И паничам Едит : А пишам тука дека паничам одма се врти превртува мава Ме зеза госпоѓицата
Mozes primer podebelo bluze i helanki podebeli. Sto znam odsekogas sum mislela deka takov materijal kako paltenceto drzi zesko. Eve dr ideja hahah mozes so paltence vkola da mu go sleces po sekako vkola zesko ke bide plus vo transporter.
Iskreno jas kupiv kombiniran… imam 4 Fioki i plus za obesuvanje.. na slikava ne e nashiot plahar za bebeto ama e slicen.. jas mislam deka e vaka poprakticno. I koga ke e pogolemo ke mozi da go koristi… ama sekoj si pravi razlicno…
кај мене е поголем шкаф, ама кај што е делов со закачалки имам исто фиоки. Јас сум за комбинирано ако имаш простор закачакли со фиоки
Tie sto se so skrateno grlo sto simptomi imavte? Maticnata otkako i pobarav samo 1 mi izmeri, rece ne merela bez nesto bolki da imam a veke nekoe vreme imam od desna str na vaginata bolki posebno ko ke stanam od lezenje. Od denes i zabelezuvam nez nekako potecena,bolki i vnatresno.
I jas isto nisto ne cuvstvivav. I ne mi e meren od togas, barem ne mi kazale. 24 nedela mi bil 30mm. Samo utrogestan mi rekoa da prodolzam, ama od start toa stavam poso rizicna bremenost. Vikaat i na abdominalno eho go gledaat pa valjda e ok stom ne mi kazaa nisto.