Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    Првата бременост ми мереше во 17та недела по негова иницијатива, веројатно рутински. Тогаш беше супер и наредно мерење беше по 2 месеци, повторно по негова иницијатива бидејќи при абдоминално ехо примети дека бебето е доста ниско поставено и тогаш шок за мене бидејќи немав никакви симптоми и редовно си одев на работа до тој момент.

А сега со второто бевме претпазливи заради претходната историја. Иако цервиксот не беше лош до средината на оваа бременост, лошо е што баш кога ќе почне да стежнува стомакот и да се зголеми ризикот од кратење на цервиксот, тогаш е веќе доцна за серклаж. Па затоа направивме превентивен во 21ва недела. И добро што го наптавивме бидејќи повторно околу 30та недела почна да се крати :|.

На DaisyDream, BoNaNa123 и Besbes24 им се допаѓа ова.
  2. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
  3. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Fioki plitki ili dlaboki kako ke mi bidat po funkcionalni

На ЕмајотаП му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.273
    Сте го користеле ли маслото од Weleda за масажа на перинеум при претходни бремености, дали стварно помага за избегнување на епизиотомија?

5. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    77.848
    Кај мене се плитки и функционални ми се. Внатре ми се средени со организатори.

На ЕмајотаП му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.975
    Допаѓања:
    14.740
    За бебешките алишта, првата година, плитки фиоки поише ми вршеа работа. Ама како расте дете, сега на скоро 5 години плитките фиоки се користат само за гаќи и чорапи. Сега спремајќи се за второ, пола од нејзините алишта одат на закачалки и длабоки фиоки, па плитките пак остануваат за бебето.
    Поентата ми е си има функција и така и така, ама ако правите шкаф за детска соба што треба да се користи со години, не се водете по бебешките алишта. Единствено што може да се направи па измени е два реда закачалки, па кога ќе биде детето поголемо го тргаш само долниот ред.

На Missmaza и DaisyDream им се допаѓа ова.
  7. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    672
    Дали ви се случува да ви се затнуваат ушите одвреме навреме? Јас прво мислев притисок, но во нормала е секогаш... не знам од што може да биде :whew:

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    1.823
    Kade merat seker po aptekite? Mi treba da sporedam aparatce.

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.518
    Допаѓања:
    12.770
    Дали некоја останала бремена по испиен антибиотик?
    До вчера бев на антибиотик а не знаев дека ќе треба да пијам и сега цела сум испаничена за два дена треба да добијам или не добијам.
    Не ме плаши ако сум бремена, ме плаши што може антибиотикот да направи :sweat:

10. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Ne se plasi, jas vo takov strav sekoj ciklus ziveev, a se borevme so neplodnost. Bukvalno i paracetamol ako piev se zamarav, i si pravev filmovi. Na kraj koga sum ostanala bremena, piev antibiotici 2 nedeli i eden kup apcinja za migrena, pa apcinja za temperatura, abe svasta. Ne ni znaev deka sum bremena. Ako sakalo da bide ke bide. Na pocetok baska e na princip se ili nisto. Taka da ako ima bebe raduvaj se. I ne misli mnogu. Bez pamet so se tie poarno proagjaat :D A nie ke se treseme za se. Uzivaj :hug:

На Maja92@ и anggell им се допаѓа ова.
  11. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Да. И уши и нос.
    Нормално е.

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас во мај 10 дена антибиотик исто и сопругот бевме со кашлицс,црвено грло дури не можев ни да јадам и сум останала бремена а најинтересно е што првото ми е инвитро и за второ и тоа природно имав многуууу мали шанси да останам бремена.Плус ден пред да направам тест кој беше позитивен пиев два кетонали оти мидлев дека ме болат бубрезите... Така да не мисли на антибиотикот

На warrior, _budaletinka*, DELFINA81 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.518
    Допаѓања:
    12.770
    ^ Ви благодарам многу :l:, ме утешивте, овие две години што не испитав, ми се смачи веќе и се паничам, викам баш сега ако е со јак антибиотик да не сум направила штета. Ме смиривте малку.

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  14. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Jas 7 godini isto sto sve ne ispitav i ne napraiv, uste mozokov mi ostana da go proveram, izgleda toj mi ja kocese rabotava :D
    Ke si bide se kako trebalo, koga ke si dojde vreme. Do togas uzivaj vo zivotot :inlove:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    319
    Zdravo devojki,
    jas pred nekolku dena si bev pak na kontrola. Grloto mi rekoa deka e ista dolzina kako prethodniot pat, znaci od 18 do 24 nedela 38 mm. Doktorkata rece serklazot drzi, duri i nadvoresno se napravilo nekakvo zacvrstuvanje - toa ne go razbrav bas. E sega mi rece nemoj da se zalezuvas mnogu. Ma jas sto prasalnici vo glava i ne prasav so bi znacelo toa, a i iskreno sram mi bese. Prasanje do vas, sto pravevte vo vakvi slucai. Jas edinstveno stanuvam po deteto i da prigotvam nesto za hrana. Ne izleguvam, ne pazaram. Okli etakvo odnesuvanje? Spobudalevveke..

16. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.829
    Допаѓања:
    9.682
    Прошетај барем 1 неделно, по дома нешто подсреди си зготви по 15тина мин само без кревање тешко, долго седење и клекнување. Самото тело ќе ти кажува, да не се залежуваш мислат да не си легната цел ден само станување за јадење и после пак легни спиј за да не откажат мускули колкови па се да те боли. Не форсирај со саати надвор, станата ама кратки прошетки, по дома да си фатиш нешто смее.

На Ordinary Mom му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    319
    Blagodaram za brziot odgovor, jas deka pocnav doma da spremam za rucek i nekoj sad da izmijam ili alista da potsredam, pa si staviv losa misla vo glava. se ubiv od prekoruvanje.

18. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    319
    Ako me veruvas od doma nemam izlezeno od septemvri mesec, samo do bolnica i nazad. Praznik mi e koga na pregled treba da odamama pocna da me izdava psihata.. najdov bolesti na site okolu mene..ti kako si ♥️

19. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.829
    Допаѓања:
    9.682
    Верувам иста бев и јас мислам психата дека ми дојде на 0 тие месеци ама не се плаши за кратко стоење или 1 мал круг прошетка или 1 чај да испиеш во локален кафич 30 40 мин. Јас сеуште се осеќам најсигурно кога сум дома, дома ми е најсигурно не ме боли ништо не ми смета ништо, а штом излезам до некаде макар и на 15мин добивам панични напади и си замислувам лоши сценарија. За сега добро сме ќе видиме следнава недела на контрола до каде е грлото серклажот, бебарко осеќам дека си е скроз десно пикнат кај ребра па бар не осеќам болка деновиве директно доле

На Ordinary Mom и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  20. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Isto i jas mislev ,pa zavrsiv so antibiotik. Vospalenie na uvo. A bremena. Otidi proveri na vreme moze mn polesno da pomines