Nekoja so bolka vo grb celo vreme kako da si pomognam da mine sinoka spiev so pernica pod gaz oti beba udara dole i deka golema e veke me bole i zatoa taka spiev ama sabajle bolka neopisliva koja trae cela den i plus beba uste dole udara i kako se tegne us tolku stvara bolku na desna straana na stomak kaj so leze
CMV is a member of the herpesvirus family, which includes herpes simplex virus types 1 and 2, varicella-zoster virus, and Epstein-Barr virus. These viruses share a characteristic ability to establish lifelong latency. epa kojj e? Ima CMV RUBEOLLA HERPES KLAMIDIJA Toxiplaza drugo nema
Cytomegalovirus (CMV) is a common virus. · Causes. CMV is related to the viruses that cause chickenpox, herpes simplex and mononucleosis
I sama si pisha, "is a member of herpes virus family" а во херпес групата ги има повеќе и ниеден не е ист еден со друг. Цмв е вирус со посебни карактеристики, варичела со сосем други. Не знам од торчот која е варичела.
najverojatno ne se ispituva. Jas sum vakcinirana od morbili imam prelezano edna sipanica ama nemam podatok, odnosno ja imam izgubeno kniskata i nz koja sipanica ja prelezav.
Како сте мешлаци? Јас сега седнувам. Денес пуштив точно 6 машини бебешки ствари. Што од синко,што нови. Сушара врти,машина исто,јас само диплам Ама убаво се изморив и сега едвај лежам. Дури и до аптека отидов спакував торбица за во болница со се'. Денес некоја јака сијаличка ми светна Не знам што ме зафати,ама битно нема што да мислам дека не ми е средено. Сега само ќе седам и ќе квачам На мене веќе ептен ми станува тешко и покрај секојдневните работи со синко не можам до последно да чекам со подготовки,па подобро нека е средено се'. Ај убава вечер на сите
Moze ke sne of topic ama kazuj so spakuva da ne zaboraiv nesto ja vecra spremav inaku beba a spremiv pred 2 3 nedeli ama zatoa jas ne su spremna standard
Verojatno bila varicela poveketo taa ja imaat prelezhano. Jas gi imam i dvete, plus i zauski i plus CMV. Mialam deka nema neso so neam zakaceno
Леле од тоа перење па пеглање диплење ми се крева коса уште од сега xD Со што ги переш бебешките и на која тт? Каде ќе се пораѓаш?
Ова од искуство со првото Ставив крпи за туширање и лице, наметка, гаќи за еднократна употреба, чорапи, папучи и влечки, 3 пакетчиња влошки Вир, влошки за градите, влажни марамици, прибор за лична хигиена,ланолон за градите,немав со првото ми испукаа и многу ме болеа. Па сега ќе си носам да мачкам одма. За бебо еден пакет Памперс пелени од 2.5 до 5кг, павловичева крема и влажни марамици. Облека за мене и за бебе ќе донесе дополнително сопругот кога ќе не зема здравје. Нема да носам со мене уште при прием. Доколку ти сакаш можеш и тоа да си спакуваш. Перам на бејби програма,60 степени со ариел бејби течен прашок. Ќе се пораѓам во Чаир,здравје. Таму се пораѓав и со првото.
Масажа само со коњска маст и ништо друго. Се е од тежина влече стомакот, издржи уште малце па после ќе се олесниш .
Денеска направив тест и е позитивен. Се породив пред 15 месеци со царски рез, до контрола нели треба да се чека 2 недели. Јас сеуште сум доилка и со моја желба би сакала да продолжам до 2 години, дали има некоја ваков случај,дали мислите дека ова ке штети за бебето? Јас прочитав дека има многу жени што продолжуват да дојат ама сакам персонално ислуство да слушнам.
Дали е нормално во 30н и 5 дена клоцањата на бебето да се послаби? у смисла не ме рога туку ме подбутнува од внатре нежно