Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Kasnav red cokolado za gotvenje, radi seker ne smeam blago a ni coca cola. Ne znam ako prodolzi vaka da se namaleni dvizenjata utre na kontrola.

2. retriver123

retriver123 Активен член

Мајки, Ве молам за искуства и мислење. Првата бременост пред 5 години се породив со царски рез, сега втора бременост при крај треба да закажуваме со докторот царски пак ми рече. Многу ми е страв како се ближи времето. Дали постои варијанта за природен пораѓај со провокација и еподурална да барам се мислам да прашам на следната контрола?

Only1 likes this.
  3. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Дали се активира бебче вечерва?
    И моево е помалку активно, знае и скоро цел ден да спие и навечер да почна и тоа не удари, туку само се тегне некако :) на контроли се е ок, 34та недела од утре.

Fenix05 likes this.
  4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Испиј чаша ладно млеко и легни на грб може мрда ама не го осеќаш ако движи понежно,која недела си? 10 движења во 2ч треба да има (превртување,тегнење,мавање) ама не се опседнувај, мене матичната ми рече ич да не се опседнувам со броење, општо моево е тегавко само се спружува но има мирни периоди преку ден па се активира ноќе а јас успана не осеќам дур не се разбудам

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Не се плаши зошто денес на цтг кога бев ни мрдање ни удари ни допир не осеќав на бебе,а на цтг срце бие јако и се слуша кога мава дури се чудев како е возможно буквално ништо не осеќав како успано да е а уствари не е.

Прашај си ама се зависи зошто бил првиот царски, дали не си се отварала, паднале тонови на бебе, карлично бебе,притисок, како е сега раната од предходен царски итн многу фактори влијаат. :)

6. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Ве читам вака и се чудам..моево бебе си е активно цело време, клоца, се превртува те на една те на друга страна, си ика, сè си прави, и во движење, а па кога ќе легнам на грб, лом ме прави. Веќе една недела ударите станаа посилни каде каде, ме боли и стомак цел и кај папокот, таму си добивам коленце и ноџињата и ги осеќам, таму ми кажа докторот дека и биле. На цтг исто си е активно. По ова можам да сфатам ваљда дека секое бебе си е различно :wasntme:

*Amethyst* and KikiKviki like this.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Моето првото беше такво и кога излезе беше исто како во штеќер брцнато, такво нервозно мрдаше со раце и нозе се превртуваше и рано прооде и не сопира нека е жив и здрав воедно и најголем плачко да не го заборавиме тоа :D така да мисли му ја :D

*Amethyst*, DaisyDream and Fenix05 like this.
  8. Cherry blossom89

За нервозно не верувам, ние двајцата сме смирени ко луѓе, ама таква жилава и да не запира ќе се метне на татко и :rofl: Јас сум по смирена, ама плачка може на мене да биде, лигла сум си јас за што треба и не треба :rofl: така да, имаш право, ќе му ја мислам, гледам јас, ќе биде луда комбинација :D

Kikikikiri0405 likes this.
  9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Јас користам скафандер од бушавите( теди) и одличен ми е. Првото дете ми е родено октомври,па така од декември до април го користев скафандерот. Второво бебе сега почнав од ноември да го облекувам во скафандер,многу е практичен и не смета на каишите од транспортерот. Ако залади повеќе можеби и од шушкавите скафандери како јакна што се ќе му земам.

KikiKviki likes this.
  10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Kon 10 casot navecer imase nekolku udari i tolku ama mn me isplasi za malku ne pojdov drzavna. Dali im e period dali ima ness a duri sreda sum na kontrola.

11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Fala za mlekoto ne sum znaela ke probam uste vecer. Od utre 27 nedela i spored moe vlegvam vo 7 mesec. Nemase dvizenja od 13 casot posle se aktivira pa pak mirno. Loso vaka sto ne znajme sto se slucuva vnatre haha. Pa i 1 bremenost i paniki 300.

Kikikikiri0405, Maja92@ and Fenix05 like this.
  12. Fenix05

Fenix05 Популарен член

И мене во тие недели многу ми менуваше движење, уште има и доста простор за пливкање па не те закачува ептен, пробај со млеко па ако не ти смирува душа отиди утре на едно ехо ама јас гледам да смирувам параноја зошто каде ни е крајот ако трчаме на секое... кај мене 3 денови беше ултра мирен преплакав дома па после ме откорна. И така во круг еве си бројам чекам да проаѓа 8ми месец. И стави ги рацете на меше нежните движења така ќе ги осетиш легната на грб

13. Cherry blossom89

Исцедоков од прозирен стана бел, има ли некаква врска дека се ближи пораѓај? За 2 дена 38ма недела :wasntme:

14. Cherry blossom89

Има ли некоја будна како мене? Мене веќе ова не ми е интересно..киселиниве не ме напуштаат ;( бебево ме растури, значи ме боли кај препони, доле ме штрека, стомак сè ме боли..секоја вечер истото..дедо боже да ми даде сила ваква ненаспана и утепана да ја чувам ;( не одморив ко човек ;(

Kikikikiri0405 likes this.
  15. Maja1986.

Maja1986. Истакнат член

Се пријавувам со истата мака :(

16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Моети исто...ме растураше во стомак уште од кога промрда, а над 6ти м, мислам органи ми разместуваше нон стоп, тие последни 3м ни седев ни јадев ни спиев, абдоменот со др распоррд ми беше, а па откако се роди? Еве го уште душа ми вади :D Енергија има за 6 души, ниту застанува ниту заспива лесно, саат ипол минимум молење, а како бебе беше бетер, сум плачела сум умирала :D

KikiKviki and DaisyDream like this.
  17. MinnieM

MinnieM Популарен член

Мајки јас уште сум тука :sweat:
    Несака бебево да излегува за жива глава, топло му е внатре ]:)
    Мене веќе мачно, премачно ми е, одвреме-навреме имам болки и стегнувања само на предниот дел. Вчера цел ден скоро одев по голема нужда си реков фала богу се ближи. Денес ништо 39+6, утре термин се молам бар на терминот да излезе (facepalm)

LadyC and Kikikikiri0405 like this.
  18. Isabel

Isabel Популарен член

Не знам дали е нормално, но и јас вчера имав бел исцедок, тука сме негде, јас сум 37+3. Имам читано за леукореа така нешто, бил нормален исцедок, а и нема мирис, ни чешање па си велам нормално е.

19. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

I kaj mene e bel, ne sekogas ama nekogas. 32 sum. Mislam normalno e. Denes posledni brisevi ke pravam pa ke vi javam kako e.

Fenix05, Isabel and meri24 like this.
  20. Cherry blossom89

Ме тешеа, спиј додека можеш, после со бебето, нема да спиеш, е ај спиј, од летото функционирам со 3 часа сон, а обврски бајаги :drunk: ај бар сум спремна за неспиење, така си се тешам јас, имам пракса веќе :drunk:

*Amethyst*, warrior and Maja1986. like this.