Јас сум цела бременост повеќе како со водлест исцедок, брисеви чисти имав, еве и последниот си излезе чист, е откако завршив со цтг минатата недела и си добив преглед со рака од тогаш како бел стана...па си викам да не се ближи денот немам ниту јас нешто, само исцедокот е таков, би требало да е нормално. Ќе видам што ќе каже следно цтг. Вака така мајка, ти си изгура, баш ми е мило, за брзо ќе си ги запознаеме беблаците
И јас скоро цела бременост заради утрогестанот бев со исцедок, па откако го прекинав се намали исцедокот, сега одвреме на време имав водлест. Даа , фала му на Господ. Сега малку неизвесност дали оваа недела или наредната ќе ми го извадат серклажот. А откако ќе го извадат пак неизвесност дали веднаш ќе се отворам . Искрено одвај чекам уште тоа да помине па да се гушкаме
Mozes da se dogovoris so firmata da si go otvoris i na denot na poroduvanjeto, ako imas odmor za koristenje. Zakonski e 28 dena od terminot.
Со добра мисла, ќе се стигне до целта каде ќе се пораѓаш? Ахх за мислите не збори, деновиве само на тоа мислам, што ќе биде, како ќе биде, колку ќе трае, дали ќе успеам природно ама со верба во Господ мислам дека сè ќе успееме, затоа сме мајки
Здравје на ГАК планирам, таму се породив и со првото. Лесно поминав, но беше помало бебенце, осмаче. А и се се случи многу брзо тогаш... сега повеќе време имам за размислување околу породувањето. Ама и јас така се тешам, дека ќе се издржи, ќе помине брзо. Само да испадне се како што треба Ти каде ќе се пораѓаш?
Lele zheni kolku e samo intereano gore ka e so nozite beba kazuva nekoj so bese sokapan od udari dole i e mn neprijatno ama vaka mn mi e interesno mada i dole a osekam pojma nemam so prave aama nozite se definitivno gore se nadevam nema da se premeste pak
Доле со главата ика моево ахахаха денес прв пат ми маваше под гради снемував воздух, цело време е прениско, сега 2 ноќи спиев само со 1 дежурство за тоалет обично не сум под 3 4
Izgl bile namaleni toa sto ne jadev dovolno baren jas taka mislam. Aparatot medisign mislam sto go zedov za seker pokazva poke ne sum znaela pa vcera go kupic accu check i meram so nego pa denes jadev i poke vo granici a bebe se razmrda. Izgl sum gladuvala radi aparatot sto od parce crn leb so 20 gr sirenje kazvase seker 8 ili 9.
Здраво, може сум пишала веќе но не се сеќавам. Со мутации сум хетерозигот. Одам на трансфузија кај Кочо Димитровски и тој ми кажа уштр пред месец дена да испитам Хомоцистеин и ако е под 10 да прекинам со Метил фолат и Метил б12 и ако е под 10 да продолжам со фемибион 2. Резултатот ми беше 5.28 . Но исто така во меѓувреме идев и кај Павлина Герасимова во Ремедика и таа ми кажа да не ги прекинам метилираните. Во петокот матичната ме прати испитав пак Хомоцистеин по што ми бешее 2. 24 . На мисла сум што да правам дали да ги пијам или не. Некоја да има слично искуство ? Фала п.с бремена сум 18та недела и се боцкам и со Фраксапарине
Јас за Систина се одлучив. Да ти кажам може подобро е набрзина сè да се случи, а не вака во исчекување зошто ќе забегаме со мисли и грижи, вака нека бидне да заврши и да ни олесни
Jas sum so mutacii, do kraj ke se bockam mi rekoa, i za metiliranive mi rekoa obavezno do kraj (ova od GAK doktori). Ne me pratile niso da ispitam. 32ned sum. Ako ima nekoj povekje info neka spodeli.
Исто , спиј додека можеш одмарај . А јас цела бременост сум со повраќање со тешки киселини со не спиење ама доброоо се гледа крајот Да битно сме научени без сон
Kaj koj stignam Kaj Saso Dimitrovski posledno, do dusa edna mlada doktorka mi go kaza ova, mozebi specijazant. Prethodno na skrining koga bev 20ta ned isto mi kazaa ke prodolzis...da ne preteram i jas sega se zaplasiv. 1000mcg folat i 1000mcg B12 zemam sekoj den+prenatalni
Ne znam sto da ti kazam. Jas dvajca transfuzilozi dve razlicni mislenja A maticnata em me prakja da ispitam em ne zazema stav
Јас преспав само прво тромесечие и доста ми беше ко за цела бременост како помина на цтг, која недела си? За киселини што ти помага?
Мене и матична и во Систина кај 2цата доктори ниеден не ми рекол оди да проверуваш нешто плус а кога прашав дали да намалам на 400 место 1000 фолна сите рекоа не. За фраксипаринот исто знам дека може да се направи поголема штета ако прекинаж предвреме и ми напоменаа дека ќе се боцка до крај. Е сега може има врска кои гени се мутирани и дали хомо/хетерозигот па затоа да ти рекол така.
На цтг супер вчера бев океј е ке тераме вика до крај изгледа , 36 + 6 сум . Леле за киселини мислам ништо не помага Пијам сода , гастрогард , некој бадем , кисела вода ама све ме смирува кратко
Мене ми се хетерозгизот. А за инекциите во никој случај рекоа да не се прекинат. Тебе кои мутации ти се ?
Jas od pocetok do kraj ke zemam i metilirana folna i B12 i bockam kleksani,po preporaka na Jani transfuziolog,momentalno sum 8mi mesec.