Дали мериш на еден или на два часа? Мене ми рекоа на два а што читав овде повеќето мереле на есен час Исто и како ти кажаа дека се максималните граници на тебе?
1 cas posle jadenje i na gladno mi rekoja a maks do 8 da bide. Od parce crn leb i supa aparatceto do 9.2 pokazvase i mi dojde somnitelno pa merev so dr i 7 bese a jas verojatno sum go izgladnuvala bebeto.
И јас првата недела кога почнав да мерам се изгладнував, дури изгубив 1.5 кг, но оваа недела решив да јадам повеќе и да нема многу растојание меѓу оброци, и шеќерот е подобар. Јас користам accu check, но исто неколку пати ако проверам ми покажува различни вредности и веќе не знам што да мислам
Госпоѓицава моја наместо надоле да се спушта таа нагоре се бута, феномен е значи решила до крај душата да ми ја вади. Ве читам за киселини дека имате и јас ви се придружувам само од вода немам киселина али затоа отоциииии мајко мила волку ни во првата бременост немав
I jas pocnav so accu check. Iskreno planiram bel leb testenini blago i ovosni sokovi celosno da isfrlam dr se da jadam vo ogranicena mera. Endokrinologot mi rece demek ne bile strasni ovie br mislese skrien seker 15 imam.
Исто и јас… киселини колку ти душа сака… мене ми помагаат бадеми без лушпа и ако лежам само на левата страна … ајде уште 4 недели ке издржам …
По мерка прават во симпо, ама се чека месец два. Јас имам дрвено креветче 70×140, на крај купивме душек од БебеХоум мислам дека е 70×130 тоа беше најголемото што го најдов без да се прави специјално по мерка, па ставам ќебенце на крајот да се пополни просторот. На памет нема да се сетам точна цена ама не беше повеќе од 3000ден тогаш, а огромна разлика во цена беше со тој по мерка, затоа не се замарав што не беше пасент на креветот. Поголемото дете го користеше до 4 години, сега ќе го користам пак со второво.
https://topolino.mk/product/dushek-...BrZ17LRyX-MeE2VXAuYZorj5yA3WGJWK3HRaA76XGrQN0 Само ова го наоѓам по некоја приближна димензија, дали некоја го има и како сте задоволни зашто гледам дека не е баш скап да не е некој фуш?
Помагајте, се затнав не можам да дишам дури и мускулите ме болат, правам инхалации, спреј од оригано, чаеви ама сеа како и темп. да качувам. Дали смеам парацетамол? 10 недела сум. Матичниот ми е прва смена утре ќе го барам.
Ako e pod 37.8 ne pij nisto. Tus eden, caj limon, supa so limon i biber... Po "pravilo" prv trimestar ne treba da se pijat anelgetici i antibiotici, ama mnogu od nas piele i toa i toa, zavisno od situacija. Ako kacuvas nad 38 tt, mislam da se napies. I visokata temperatura e stetna, mislam pomala steta ima eden paracetamol.
Eve jas da ti kazam dodeka pise Meri. So invitrata pocnuvav pred transfer uste. A sega prirodno, dodeka ne doznav deka sum bremena, pocnav nekade 5-6 nedela. Kaj Jani odev do 5 mesec nekade, posle rece ke si odis kaj ginekologot, ke si proceni on spored postelkata, no posto si so mutacii, verojatno do kraj ke primas. Na ginekologot toa mu go kazav i mi gi prodolzuvaat celo vreme.
Благодарам. Имам термин кај Јани во Понеделник, па ќе ми каже што како. Сама ли се боцкаш? Мене страв ќе ми биде сама.
Ќе одите неколку пати со сопругот до најблиска амбуланта или кај што се лечиш кај матичната и ќе те боцкаат една недела во рака и бут наизменично, маж ти одма ќе научи Мојот пред 4г еднаш само виде кога ме боцна комшиката и продолжи сам да ме боцка 2м, силом прилике ковид беше, немаше кој друг. Сега он ме боцка во рака, јас сама во бут, сама најосет си имам за во бут и најмалце ме боли
Јас или во рака или бут сакам, во стомак језиво ќе ми биде. И откако ќе ми препише клексани што потоа? Мислам за рефундирање, треба трансфузиологот извештај и сметкопотврда од аптека?