Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Devojki mi treba brz odgovor ,denes posle pladne pravam skrining vo 12 n. dali e so vaginalno eho ili abdominalno zs so soprugot ke odime zaedno za i toj da bide prisutenznaejki deka e abdominalno eho ama citam po netov i vaka i taka

2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    A ne sakas da e prisuten soprugot, ako te gledaat so vaginalno eho ?

3. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Pa mislam deka nema da ni bide prijatno na nikoj

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.533
    Допаѓања:
    38.792
    Со абдоминално ехо е, а и да е вагинално ни мт ни докторот нема да гледаат таму туку во екранот. Мене брисевите пред мм ми ги земаше и за срцева акција заедно бевме вагинално гледаше и ич не ми беше незгодно.

Последна измена: 6 јули 2015
    На zalosna, <3 pleza4e <3, mdenkov и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    И мене воопшто не би ми било незгодно.... А мм има гледано кога ме гледал др. со вагинално ехо. Затоа уживај ;)

На zalosna, <3 pleza4e <3 и devojkaa86 им се допаѓа ова.
  6. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Maceto 123, cestito i da ste zivi i zdravi, jas da ve prasam denes bev na pregled doktorot veli deka treba da cuka nad 150 pati i deka na poroduvanjeto cuka 150 pati vo minita a vaka i di 200 pati a dr bebceto mi e cel 1 santimetar i a dr se e vo red ve molam da mi pisete pozz do site

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    Jas mislam deka nemora bas nad 150 da bide otcukuvanjeto, na mene se do prviot skrinig doktorot nisto ne mi kazuvase, osven deka cuka toa bese prvoto nesto sto ke videvme na eho , merki i toa, tek na prviot skrinig doktorot mi go pusti srcenceto i kaza kolku mu e otkucajot vo minuta, taka da opusti se cim si rasne tockata i se si e vo red ne se nerviraj doplnitelno

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  8. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    jas mojata cucka prv pat ja osetiv vo 12 ili 13 nedela, pola saat ne mozev da zaspijam, prvo bese kako nesto da mi laze , sega ja osekam pojako ama pak koga citam deka se preobrnuva jas seuste nemozam da prepoznaam sto pravi , i na eho si bese mirna si mrdka ama pak ne pravese salto i doktorot mozese da ja izmere, inaku sum 17+6 g..n, za nekoja nedela sme na vtoriot skrinig ke ja vidam :inlove:

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.096
    Mamicki da ve prasam za magneziumot :) mene mi prekinaa bolkite pa i magnezium prekinav da pijam posto mi se povrajcase od nego..ammmm sega nekako sube mi e dane necini sto go prekinav odednas:doh::|

10. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @devojkaa86 Jas barem do sega,non stop odev so soprugot i dr.organdziski me gledase vaginalno,e sega za priska 1,maticniot me gledase abdominalno, ne mi pretstavuvalo toa nikakov problem-pa ne odam so komsijata kaj ginekologot-so soprugot odam da si go vidime bebceto

На podravka, <3 pleza4e <3 и Eli23 им се допаѓа ова.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @devojkaa86 Не е толку страшно и така те има видено мм претходно. Нема ништо ново да види :D Мојот гинеколог има параван зад кој лежам обично, ме позадскрива од вратата. А и нема ни да му текне на мм таму да гледа, верувај. Ќе биде преокупиран со мониторот. :D

12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мислам дека би требало да го продолжиш, евентуално да најдеш магнезиум од друг производител или некој од кој нема да ти се гади. Мислам дека сите трудници го пијат во текот на целата бременост скоро. Сигурно е битен. :| Прашај го докторот за некоја замена или совет.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas magnezium duri sega pocnav da pijam, stom vlegov vo 6 mesec, po preporaka na makedonski dr. a vo prvata bremenost ne piev nikako zatoa sto tuka vo Gr.ne go preporavuvaat, samo folna, zelezo i kalcium, drugo nisto id vitamini. Ama jas deka bev vo Mk pred 2 nedeli tamu go napraviv i skriningot i toj dt.mi preporaca da pijam i magnezium pa zemav sumlivi tableti i si pijam sekoj den.

14. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    284
    Да ве поздравам и официјално денес бев на докторт, 7 недела и 3 дена, слушнавме срцева реакција, се си е супер, ние пресреќни , докторот среќен! Официјално се зачленувам во групава.
    Поздрав до сите:l::inlove::f::hug::*

На okcenzi, Angel.Heart, Kiflicka05 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas denes bev da si ja vidam dundata moja, bev pred 10 dena na skrining ama vo Mk go pravev, a tuka vo Gr.mi ja vodat bremenosta i pravev pred nekoj den i krvna slika pa da i gi odnesam site rezultati da gi vidi doktorkata i mi veli za skriningot: ova ne e skrining sto si go napravila ama ajde, oti e 3000 den.neli poeftino e, a tuka e 150 evra, demek ako e poskapo podobro e, nema veza, mene mi e bitno so i tamu i tuka mi kazaa deka si e se vo red so bebeto pa sega kakov e takov e, tuka pa zlaten da ne e, znam za prvoto so go pravev i dadov 170 evra togas bese, istite raboti so mi gi kaza dr.so me sledi i tie mi kazaaa ama ajde da ne mi e sube posle da ne mislam zosto ne sum bila.
    I taka bebuska moja e super, si napreduva kako sto si treba i tezi 720 grama i site organi i se kako sto treba i toa mi e bitno mene i sum si happy :inlove:

На Kiflicka05, mdenkov, m.i.g и 3 други им се допаѓа ова.
  16. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Од кога почна да ви се приметува мешето, мене уште од сам старт ме приметуваа, се поправив 2-3 кг не бев ни 7 ма недела кога почнаа прашањата дали има нешто ново:^)

17. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Мене накај 5-6 месец наеднаш ми се испакна:) претходно ништо немав само минимална подуваност.
    До крај на 4 месец имав само 1 кило качено и после тоа наеднаш качив уште 6:D после тоа ослабнав 2 па пак си ги вратив а мешкото реално не ми е многу големо како за 7 месец ама тоа кај секоја жена различно е.

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Јас сум 13 недела и убаво ми се познава а јас многу ми се радувам си облакам фустанчиња уз тело и убаво ме оцртава:) :)

На okcenzi, podravka и mdenkov им се допаѓа ова.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мене почна да ми познава кога влегов во 5 месец. Не ми беше испакнато напред само мешето како што има некои трудници, туку секаде рамномерно кревав килажа и обем. :D Е сеа сум си голема.

20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Па тоа ми е чудно и мене , толку рано да ме приметуваат, на никој немав кажано, а сите веќе знаат на работа :o