Здраво Дали оние кои се бричите во интимниот дел во бременост користите некаков гел за бричење или само со вода да омекне интимниот дел и потоа поминувате со бричот..
Честито мама и брзо опоравување, голема да расте женската. Останав јас да го држам терминот и да се тркалам.
До колку е нормално висок притисок во бременост? Добро јас и онака имам висок оваа бременост секогаш ми мерат околу 140/90 ...137/93 и никогаш нее ми рекле ништо дали дека е близначка па затоа. Вчера многу ме болеше тилот главата а пред тоа јадев солени ф'стаци па измерив притиаок 160/90 ми беше... по некое време се спушти на 137/89. . Во првата пременост секогаш бев со низок и уморна 100% бев.
До 140 не даваат терапија и треба почесто да го следиш. Избегнувај солено што можеш повеќе за да не ти се крева. Обично во 8/9 знае тогаш да оди уште погоре.
Zdravo dali nekoj ja ima kolickata i kako ste zadovolni , isto taka i iskustvo so baby charli za krevetcinja, i korito dali zimate nisko ili visoko na nogarki sto bi preporacale
Солено кисело избегнувај Немој уште сега да качиш притисок па да направите проблем Ем близначка е ризична сама со себе па и притисокот плус не ти треба
Чарли бебе не, ми рекоа не чинеле креветчињата имаш во локо кроко избор а личат поцврсти. Јас количкава во живо ја гледав не ми личеше многу цврста и издржлива но другарка имаше лани купено од прилика иста цена па добро се покажа. Корито исто имаш во локо на држачи евтино, за кичма е подобро повисоко да ти е да не се наведнуваш а после можеш да го извадиш од држач ако ти треба за во када, на маса и сл.
За Чарли баш поделени мислење , две другарки земаа топ им се погодија креветчињата , сестра ми ич не е задоволна од креветче мислиш секој момент ке се распадне
Ваљда како ќе се погоди а може има врска и до типот на креветче... мада не би ризикувала за креветче, кога веќе има разни мислења, се користи од најмала возраст уште да ми падне цел со се бебчо...... Туку има некоја со избушени ребра како мене? бебарко ми ги начека од вчера прво ги расклоца убаво па после му служеа за истегнување да се потпре, си се изнаофкав, сè таму е со ноџињата
Кога сме кај притисок јас сум со низок и тоа дознав кога се онесвестив цо бременост ми иде од 80со60 до 95,пред тоа немам мерено никогаш. А се осеќам свежа и океј ми е. Има потреба од паника?
Ние земавме од чарли пред 2год. и креветче и количка, креветчето е топ еве и сега здравје планирам да го користиме не мрдна. А количката.. па за парите е океј ама ништо посебно.
Cestitki,ziva i zdrava pametna i ubava. Gordost da vi bide. Kako ste,kako pominavte. Kade se poroduvase
Јас цело време сум мерела дома со неточен апарат имам два и тој едниот цело време висок дава а др нормален што мене ми беше и чудно нрмав никаков симптом а 145 со 94... после неколку мерења се нормализира се после 30 мин мерење
Здраво, резултати од трансфузија за ддимери и хемостаза стигаат само кај матичниот или може и кај нив пошто online не ми се верува