Здраво на сите, дали имате болки во препони/срамна коска? Веќе 3 дена многу ме боли, не знам дали е нормално или да консултирам доктор. 34+3 сум.
Здраво, гледам бебушот е многу ниско и мешето надолу (32недела сум) па да прашам вие пониско што го носите бебето дали внимавате повеќе, има ли некаква опасност за предвремено или сепак тоа е до градба на телото и дали некој носел појас за бременост и помага ли?
Мене ми е ниско цела бременост др ми рече океј е чим се е океј со него нема плашење. Не носам појас. Не ми спомна ништо друго
I jas celo vreme mislev deka e mn nisko ama dr rece deka posto e karlicno taman e so nozete e najdole mislam nedaj boze sekoj momenr ke ispadne 33+1 sum cela vecer ne su spana me kloca dole ne spomna ni za pojas ni odmor poveke samo jas so si pazam da ne stojam mn i sto e mozno pomalku dvizenje deka uate odam na rabota
I mene mi rekoa deka najverojatno e nekoj muskul i baska deka spijam ponekogas so pernica ili megi nozi ili pod zadnik
Јас поминав многу лесно, природно се породив. Деновиве ми беше тешко од лежењето ме болеше секое мускулче, денеска сум малку подобра. Се учиме со цицањето, малку сме мрзливи, плус и немам добри брадавици, на голо одвај фаќа, со силиконски трга ама нема многу сила. А и градите од вчера почнаа повеќе да ми се полнат. Ако имате некој совет околу доењето пишете ми .
Јас од 20 и некоја веќе почнав да осеќам препонски болки, на последната контрола и реков на др и таа ме притисна кај пубична коска и тогаш осетив исто болка. Рече, чим чувствуваш болка и сега под притисок да знаеш дека е нормално, и ми кажа баш како се вика таа состојба ама не знам да преведам на мкд. У секој случај нормално е, мене знаат да ме болат до степен да не можам да се движам многу, мислиш црнци ме растргнале
Фалааа Сите викаат втор царски полесен дека е и навистина е така. 3ет ден веќе летам ни болки ни ништо дури чудно е
Zdravo devojki, info od vas molam...dali vi se ima sluceno, dva meseci po serklaz pri malku poprodolzitelno stoenje da imate cuvstvo deka ve boli cerviksot, znaci vnatresno ja cuvstvuvam bolkata. Gotovo veke vo glava sve mi se vrte.. molam za info.. iscedok i krvarenje nema
Zdravo Gledam tie shto se vo plodnost pravat skrining na srce kaj lile od struga okolu 18-22 nedela. Mene vo sistina nikoj takov skrining na srce ne mi spomnal tuku samo vtor i tret skrining? Iskustva?
Па најверојатно само ти немаат спомнато дека и тоа го провериле (дел од скринингот е) Сигурно било се во ред и не ти е искомуницирано
Mihaela sigurno gledale i srce. Na vtor skrining gledaat komori pretkomori aorta,sve toa. Zavisi od doktor, nekoj zboruvaat, nekoj ne